Lázas beteg lányának szeretett volna gyógyszert kiváltani Gyurcsány Ferenc, de a patikus nem volt benne partner.

Megszívatták Gyurcsány Ferencet a patikában, beteg lánya járt a legrosszabbul

A DK elnöke így foglalta össze a történteket:

Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér, hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál.

Így teszünk.

Patika. Szokásos délutáni forgalom, lassan sorra kerülök. Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma. Patikus mondja: ez nem lehetséges.

Mi nem az? – kérdezem.

Nem adhatom oda a gyógyszert – mondja a patikus.

Miért? – kérdezem én.

Csak személyesen lehet átvenni – jön a válasz.

Dehát lázasan fekszik – replikázom.

Ez a szabály – mondja szenvtelenül a patikus.

Lágyan kérem, érvelek. Itt a személyi igazolványa, az enyém is, láthatja, hogy a lányom, ha kell, hozom meghatalmazást.

De nincs pardon. Nem lehet. Így szól a szabály. Hozzak hagyományos, papír alapú receptet, akkor odaadja, vagy menjek el egy okmányhivatalba, onnan hozzak valami hivatalos papírt.

Ezen a ponton feladom.

Megértem, hogy ebből így nem lesz gyógyszer. Nem is lett.

Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik, majd Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert.

Persze, a szabályokat tartsuk be. De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete. Gondolkodom, mi lehet az oka ennek a szigornak. Mert valami csak van. Nem jövök rá.

Mi az Isten ez?

E-recept csak személyes átvétellel.

'Kígyónak lábsó,

Madaraknak fogsor,

Diktál a beteg,

Írja a doktor.'

Üdv doktor Bubó világában.

De a rajzfilmen legalább szórakoztam.

Most meg velünk szórakoznak.”

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Aki ezt a rendszert kitalálta, még pár évet gondolkodhatott volna előtte, hogy jó lesz-e, mert a mellékelt ábra szerint nem csak Gyurcsányék jártak így, hanem nagyon sok beteg.
Nemhogy előre, de visszafele fejlődünk!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Gondolom Orbánéknak tálcán viszi a patikus minden papír nélkül a szükséges gyógyszert.
A népet meg megszívatják. Mert tegyük hozzá, nem csak Gyurcsányékat!
tudode
Függetlenűl attól, hogy ki fia, lánya betegszik meg, a kezelőorvosnak netán tudnia kellene, hogy "csak" papír alapú receptre adhat ki gyógyszert a patikus.
.
Pártunk, és az un. kormányunk olyan jogszabályokat littyentet az állampolgárok nyakába azzal, hogy az ÁLLAMPOLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN teszik az analfa, béta, gamma gombnyomogatók őfélesége párt parancsára, pl. van aki pl. idézésre vigye el sérült gyermekét komplex felülvizsgálatra Budapestről, innen, onnan Székesfehérvárra, annak tisztázására, hogy NEM CSALÓK-E!
.
Ki tudja hány 9 ezer froncsis rezsiutalvány landol a kukában, azoké, akiknek nincs is háztartása, és harcképtelenné váltak!
Málna
Túlzás, hogy szívatás, vagy hogy nehezebb lett gyógyszerhez jutni, hiszen továbbra is lehet hagyományosan felíratni, ahogy eddig. Nem tudom, miért csak személyesen lehet átvenni, de biztos megvan az oka.
ágimami
Aki ezt a rendszert kitalálta, még pár évet gondolkodhatott volna előtte, hogy jó lesz-e, mert a mellékelt ábra szerint nem csak Gyurcsányék jártak így, hanem nagyon sok beteg.
Nemhogy előre, de visszafele fejlődünk!!
Eladott Ország
Kígyónak lábsó ,madaraknak fogsor, diktál a beteg, írja a doktor.
youtu.be/_tXOZTTFGDw
KisGenyo2
Isten hozott Magyarországon Ferikém! Sajnos még jó néhány ilyen, vagy még faramucibb helyzetet tudnék sorolni. A dilettáns politikai talpnyalók szabályalkotói pozícióba emelésének éppen ez az ára.
Ez sajnos teljesen pártfüggetlen jelenség...
A "párt" mint szervezeti egység, amúgy is egy idejétmúlt, elavult forma. A pártokráciák pedig ennyit tudnak.
Nessy
2020.január 1-től a jogszabály szerint működni kellene az elektronikus meghatalmazásnak. De egyelőre, ha belépsz az Ügyfélkapun, akkor elnézést kérnek de ez a program még nincs kész. Ergo a saját gyógyszereimet kiválthatom két igazolvánnyal (TAJ kártya, személyi) de a fiam két standard receptjéért elkocogok a háziorvoshoz. Reménykedve, hogy egyszer csak lesz elektronikus meghatalmazás, és akkor kiválthatjuk egymás receptjét. Épp ezért a ma délelőtti programom a vidéken dolgozó csemete gyógyszer kiváltása volt. Az a gond, hogy hamarabb lép életbe a törvény, mint ahogy működőképes lenne!
Qqberci
Amelyik orvos Apple gépet használ, az úgy járt. Azon nem lehet e-receptet írni, de még normál receptet nyomtatni se. Mariska néni Bivalyb@sznád Felsőn meg nemigen fog elektronikus meghatalmazást adni, mikor megkéri a szomszédot, hogy ugyan hozza már el a gyógyszerét...
kereső
2019.dec.31-ig élt a felirás igazolás- hagyományos vényen, ennek birtokában ki lehetett váltani a hozzátartozó gyógyszerét is. Na ez szűnt meg. Meghatalmazás meg vagy elektornikus--@Nessy irja, hogy nem működik- ,vagy kormányhivatalnál /kormányablaknál készitett. Ez nem csak Gyurcsány szivatása, hanem minden betegé-és hozzátartozóiké.Ja, a beteg kérheti!!! az igazolás kiadását a gyógyszert feliró orvostól- már ha tud erről a lehetőségről. Ez is olyan "előre cselekszünk, azután gondolkodunk".
Málna
@ágimami: Eddig egyáltalán nem volt ilyen lehetőség. Most legalább már a saját recepteket ki lehet így váltani. Akkor ez tényleg visszafejlődés lenne?
ágimami
@Málna: Szerintem az e-receptnek semmi értelme, (az eddigi tapasztalatok szerint nagyon sok vele a probléma) hisz a papír alapú receptet eddig is mindenki kiválthatta, tehát fenntartom a véleményemet!!
RonaGyuri
ja kérem, de Lolo & haverjai milliárdokat kerestek ezen is! =))
RonaGyuri
@ágimami: hagyd ezek a szerencsétlen fityesz-birkák örömmámorban döglenének meg, ha reményük lenne rá, hogy valamelyik szaros fityesz-pribék lőtte le őket! =))
Nessy
@ágimami: Az e recept egy remek dolog! Ha van idő és humorérzék! Van amit rögtön megtalál a program, van amit lepkehálóval vadászik le a felhőből a patikus. Tényleg jó ötlet lenne, mert akár telefonon is lehet intézni a háziorvosnál az állandó gyógyszerek felírását, és későbbi kiváltását a két igazolvánnyal. De már a hozzátartozó receptjéért el kell kocogni, mert a "Felírási igazolást" a receptre nyomtatják. Majd csak elkészül az elektronikus meghatalmazás, és működni is fog, akkor valóban lehet csökkenteni az orvos - beteg találkozás számot! Addig meg szívunk, mint a torkos borz!
Nyírfa
Milyen szép ez a lány! De apu sem semmi! :))
ágimami
@Nessy: Szerintem addig várni kellett volna, amíg zökkenőmentesen nem működik minden!!
Jó ötlet - lenne!!
RonaGyuri
egyébként gondoljatok bele - persze csak úgy elvileg, hisz a dagadék nem olyan gondoskodó típus - ha abban a bizonyos "emút 5évben"- Orbánnal történik ilyesmi, már lángolna a fél város! =))
Nessy
@ágimami: Ez lett volna logikus! Egyébként lett volna rá idő. Csak éppen az állami informatikai rendszerek működnek a legrosszabbul. Kivétel az Ügyfélkapu, meg a NAV, amelyek már régen léteznek! Tényleg felhasználó barát rendszerek! Mióta nem tudnak zöldágra vergődni a sok külhoni nagy városban jól működő elektronikus jegyrendszerrel.
kereső
@Nessy: Na az ügyfélkapunak is annyi lesz- mert már nem sokáig fog igy működni, lesz helyette az "ügyintézés szabadon" felület- amivel rengeteg probléma van.És a legfőbb gond, hogy a NAV-ot már majd csak ezen az oldalon keresztül lehet elérni. Nehogy már megmaradjon, ami eddig jól működött, mert azt nem orbánék csinálták.Január 20- bevallási határidő: ez az ügyintézés szabadon SZÜF! órákon keresztül nem volt elérhető. Nem lehetett a bevallásokat feladni.Nem tudom ki az informatikai szolgáltató, de egyre nehézkesebbb az egész.
csak úgy....
@Shikari: tegnap a karácsony gergöt dícsérted,ma a gyurcsány...,tibi te tosztá,hogy így megváltoztá?
Dr plágium
Én amíg lehet ragaszkodom a papír recepthez, igaz a doki sem erőlteti az e-receptet :) Tudja hogy egy rakás szar ez egész.
namihami
Azt azért nem értem, hogy a skribler szerint miért a Gyurcsánnyal szúrtak ki? Ha jó a szövegértelmezésem, akkor ő csak a lótifuti volt, aki a BETEG családtagnak (aki otthon fekszik lázasan) vitte volna a patikaszert. Az igazi, akivel b@sz@kodott a patikárius, az a beteg lány volt.
Tudom, hogy a Gyurcsány, mint közéleti és nagyon szemmeltartott személy, nem teheti meg, de én azért ezt a majmot csak az édes jó anyukája nemiszerve felé irányítottam volna. Lehet, hogy gyógyszert nem eredményez, de némileg enyhíti a felindultságot.
csak úgy....
én úgy vagyok ezekkel a dologgal,ha ferkónak elhiszek mindent,akkor a viktornak is el köne mindent hinnem...
Dr plágium
@Horizont: Volt tájékoztatás. Elmondták, személyesen lehet átvenni, vagy meghatalmazással,. Arra is van lehetőség hogy állandó meghatalmazást adjunk valakinek. Ezzel együtt úgy szar ahogy van az egész rendszer.
nezelodo
Inkább arról kellene írni, hogy sokszor, ha személyesen megy a beteg az e receptet kiváltani, akkor is dolgavégezetlenül mehet vissza a dokijához sorszámot kérni, aztán meg papír-receptet. Ez majdnem olyan jó mint a fővárosi elektromos jegyrendszer volt. Talán a különbség, hogy itt nem kerül talán bíróság elé aki rámutat a hibákra, bár a Fletó esetében erős törekvés mutatkozik erre kipcsákfalváról vezérelve.
colibri
Amit január 1-től "újítottak" az e-recepttel kapcsolatban, az pontosan a BKV e-jegyek bevezetésére hasonlít. Nincs normálisan kidolgozva, nem működik és nincs megfelelő tájékoztatás. Azért az mégis elég furcsa, hogy még nem kereső diák gyermekének a szülő nem kapja meg első próbálkozásra a gyógyszerét, vagy pl valaki a családtagját ápolja akár évekig is! - de a gyógyszereinek hozzáférését qrvára megbonyolítják, megneheztik. ...és nincs mindenkinek e-személyi igazolványa.
nezelodo
@colibri: Bizony és azokkal mi lesz, akik mozgásképtelenek, viszik a patikába őket, mint a Kredit Jenő áldott emlékű fideszes képviselőt majdnem holtan, a parlamentbe gombot nyomni? Gyakran mondom ezek még az utcán sem járnak, fogalmuk sincs mi van az országban, mert még a fingjukat is a TEK ereszti, ki annyira félnek a valóságtól, és a szavazóiktól.
centsirra
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Nessy
@nezelodo: Az ami velem is! A vidéken dolgozó gyermekem állandó gyógyszerét úgy kaptam meg, hogy elkocogtam a háziorvoshoz, ott megkaptam a receptet, rá is volt szépen az is nyomtatva, hogy Kiállítási bizonylat, aztán elkocogtam a patikába, és megkaptam.
Ugyanis az Ügyfélkapun belépve az elektronikus meghatalmazás helyett csak egy szép üzenet van, miszerint még nem műkszik! Így legalább érzik a betegek, hogy foglalkozik velük a kormányzat, ha már az egészségügyre nincs pénz!
Sámannus
Inkább a pohosék vesznének meg a kenyértől.
Lui56
Ezt a cikket a Gyurcsány úr is elolvashatta volna: nepszava.hu/3064083_venyvalsaggal-indult-az-ev-a-patikakban-es-meg-nincs-vege
Mit csinálnak az illetékes elvtársak hatalmas fizetéseikért a munkaköri kötelezettségeik ellátásáért?
Én már január elsején feltettem a kérdést az EESZT honlapján az eRecept meghatalmazás alapján történő kiváltásával kapcsolatban, ahonnan az alábbi választ kaptam:
"Jelenleg még nem élesedett a meghatalmazási rendszer az EESZT-ben, egy kormányrendelet változás elfogadására várunk, ez után fogjuk élesben publikálni."
Talán szakembereket kellene ültetni a felelős pozíciókba!
nezelodo
@Lui56: "Talán szakembereket kellene ültetni a felelős pozíciókba!"
Jaj, hát Neked már nem is elég a gyászkeretes körmű Kásler?
1magyar
A magatehetetlen betegek nagy szarban lesznek, illetve életveszélyben ha tényleg így van.
szaboria1
Amióta Kásler lett a miniszter azóta csak egyre rosszabb rendeletek születnek.
Mi már járjuk a kálváriát mert a párom a strok után nem tud írni és a meghatalmazásához személyesen kellett elvinni a kormány hivatalba ami nem a mi városunkban van. Ott szembesültünk, hogy a rendszer hibás mert nem tudták megcsinálni a meghatalmazást most várjuk az értesítést mikor lesz meg.
Dr plágium
@1magyar: Minden súlyos beteg veszélyben lesz, ha leáll a rendszer. Egy időben a legnagyobb forgalomban fogta magát a gép és frissített. Semmit nem tudtak kiadni még recept nélküli gyógyszert sem.
RonaGyuri
Bár a derék pártlap nem említi a témát,

de megpróbálom Pilhál stílusában előadni, hogy mit írt volna, ha írt volna

Megmondom őszintén nem is kicsit csodálkoztam volna, ha foglalkoztak volna az elhíresült Karácsony „interjúval”. Azonban annál inkább a Gyurcsány tapasztalatával, melyről a derék Pilhál „Miferink a patikában” címmel rittyentett. A cikk magában is vérlázító még akkor is ha nem ismerjük Őfenesége néhány esetét, pl. mikor parlamenti támadást intézet a regnáló kormány ellen, hogy csak határozott fellépése után tekintettek el attól, hogy nincs nála az útlevele!!! =))
Ez vezetett arra, hogy elképzeljem a portál adu-ászát ha foglalkozna a témával.

Kamugeri ismét bizonyította az alkalmatlanságát

csak hebegni habogni tudott az őt megtisztelő közTV-ben

Minek után telerinyálta a médiát, hogy őt senki sem hallgatja meg. A közTV – függetlenül attól, hogy senkit sem érdekel az idétlen kvartyogás – megengedte neki, hogy bejöjjön és foglakozzanak vele, ha jól viselkedik.
Hozta a firmáját: még olyan egyszerű kérdésre sem tudott válaszolni, hogy miért nem bringával jött? Csak valami idétlen átlátszó kifogásról kvartyogott, hogy -1 fok van!!
etc.
balos
Aki nem lép a fideSSbe mehet egyenest a "levesbe"!Pedig a fideSS nagyon jó nemzeti szaroknak az való!
nezelodo
@Dr plágium: Na ezek a patikai, okmányirodai, műszaki vizsgaállomási stb. leállások valóban problémásak, és nem az, amikor hazaér a "napszámosjózsi" a 15-20 millás autójával, ami érzékeli az otthoni wifi-t, és megáll a szűk kapubejáróban és frissít, a szomszédok meg körberöhögik, mert ki sem tud szállni...
RonaGyuri
A tájékozatlan

Lenyűgöző bornírtság, bár szerintem inkább ocsmányság

Ha azt hitted Wazze, hogy a Gyurcsány e-receptes story-jából több ocsmányságot nem lehet előadni, hát tévedtél, de nagyon. Ha valaki nem ismerné az történt, hogy a volt ME lázas beteg lányának akarta kiváltani a gyógyszerét, de nem sikerült. Nos ezért kapott hideget és meleget a sajtóban, hogy derék aktivistákról ne is beszéljünk. Nos ebben az ocsmánykodás-cunamiban sikerült a derék Magyar Hírlapnak csúcsot ugrania: Most a szokásos ocsmány oldalrúgásokról (pk. „Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc Anna nevű lánya a Wikipedia szerint 1996-ban született, tehát huszonnégy éves.”) nem is teszek említést
„Az egykori kormányfő és leánya mindettől a bosszúságtól megkímélte volna magát, ha az elmúlt hónapokban figyelemmel kíséri a híradásokat és tájékoztatásokat, sok szó esett ugyanis arról, hogy január elsejétől már nem kötelező az orvosnak az e-recept mellé úgynevezett felírási igazolást is adni, viszont, ha valaki a hozzátartozója számára szeretné beszerezni az orvosságot, akkor erre a dokumentumra továbbra is szükség van. Amennyiben Gyurcsány lányát valóban megvizsgálta (volna) egy orvos, akkor tőle minden további nélkül kérhetett volna ilyen igazolást, vagy papíralapú receptet. ”
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy kedves személye anekdota

A Pilhál mester „ a miferink nem tájékozódik” – járól ugrott be

Nem tegnap történt! Mikor első alkalommal mentem Alger-ba egy nagyon kedves barátunk azt a tanácsot adta, hogy ha tudok menjek hajóval. Kost was kost – nagyon sokba került – megfogadtam a tanácsot. A jegy megvásárlásán kívül az utazás előtt bookolni is kellett. Oda még Párizsban elintéztem, de vissza 2 nappal előbb bementem a hajótársaság irodájába elintézni. Mondták, pontosabban kérdezték, hogy ugye tudom, hogy a hajó egy nappal korábban megy??? Érdeklődésemre, hogy már honnan is kéne tudnom csodálkozva néztek rám: nem olvasom az El Moudjahid-et? Az az ottani pártlap volt akkoriban! =))
Ja egyébként javaslat zseniális volt; tényleg csodálatos hajóról a város

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.