Csütörtökön jelent meg a Transparency International friss jelentése, amely szerint az EU-ban Romániával holtversenyben a második legveszélyeztetettebb ország vagyunk, nálunk csak Bulgáriában rosszabb a korrupció helyzete.

Transparency: a kormány korrupt. Kormány: Soros!

Voltak egyéb erős megállapításai is a kutatásnak, például az, hogy az EU-forrásból finanszírozott közbeszerzéseknél kiosztott pénz húsz százalékát Mészáros Lőrinc cégei nyerték el. Az EU-finanszírozású projekteknél Mészáros cégeinek 46 nyertes közbeszerzésre jutott 1 vesztes 2017-2018-ban.

Mindez azt is jelenti, hogy a 100-as skálán (ahol a 100 a tökéletesen korrupciómentes ország értéke) 44 pontot értünk el, míg 2018-ban 46 ponton álltunk. Romániával, Suriname-mal és a Dél-Afrikai Köztársasággal értünk el azonos pontszámot 2019-ben. Még rosszabb a helyzet, ha nem az egy évvel korábbihoz viszonyítunk: 2012 óta globálisan 24 helyet estünk vissza.

Végül, fél öt után pár perccel jelent meg az MTI-ben a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, amely túl sok meglepetést nem tartalmazott, hiszen természetesen Soros György nyakába varrnák az egészet.

„A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást. Valójában azért támadják hazánkat, mert a magyarok nemet mondanak a migránsok betelepítésére.” – szól a közlemény, amelyet lényegében az elmúlt években bármikor, bármilyen témára ráhúzhattak volna, csak a nevet kell tetszőlegesre cserélni, pl. Európai Bizottság, Brüsszel, akármi.

„A Soros-szervezet ennek megfelelően hamis és torz jelentést tett közzé, amely az alapvető tényeket sem veszi figyelembe: Magyarországon 2010 óta teljesen átláthatóak a közbeszerzések, a magyar közbeszerzéseken már nem külföldi nagyvállalatok, hanem döntő részt magyar vállalkozások kapnak munkát – Mészáros, ugye – a szerk. –, a hazai kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya 39%-ról 58%-ra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly. Az egy ajánlatos közbeszerzések értékének aránya jelentősen (34%-ról 25.5%-ra) csökkent, és az elmúlt 6 évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Ezek az adatok megtalálhatóak a Közbeszerzési Hatóság honlapján.” – írják.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csak úgy...: Kérd a felvételedet a Lendvay utcába, de előtte akaszd be a gardrobba a gerincedet! :-))))
namihami
@Nessy: 14.25: Bizony volt már olyan reggel, hogy talán még pártolótagnak is beléptem volna a Fideszbe, ha tényleg betudnák akasztani. Nagyon külső szimpatizánsként.
Azt hiszem, mi tudjuk, miről beszélek...
csak úgy....
nem korrupt a fidesz csak a polt peti lusta!@Nessy: most várom a hatást...
Nessy
@csak úgy...: Ez kevés! :-))))) Hol marad a Soros???
Nessy
@namihami: Néha három napos szobafogság, miután magas földszinten lakom, 17 lépcső, lift nincs. Közlekedés bútortól, bútorig. Rólam is elmondanák biztos páran, hogy részeg vagyok, azért nem tudok rendesen menni!
csak úgy....
@Nessy: ezen ne múljon ha segít! szarházi gyurka,te tanítattad ki ezt a bagázst!
(így már jobb?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.