A Szeviép-ügy nemcsak egy súlyos bírósági korrupciós ügy, hanem Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette: a Szegedi Törvényszék bírái – "nagyon gyanús körülmények között" – másodfokon felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik egyébként "ezer szállal kötődnek" Botka Lászlóhoz és a szegedi önkormányzathoz.

A polgármester és az önkormányzat tartotta el építőipari megbízásokkal a Szeviépet, a szocialistákhoz közel álló cég 34 milliárd forintos megrendelést kapott, és "milliárdok tűntek el", mintegy félezer kisvállalkozót nem fizettek ki – mondta Budai Gyula.

Arról is beszélt, az ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében.

A Szeviép-ügyben bíráskodó másik bíróról pedig az derült ki, hogy "potom áron kapott" egy csaknem 100 négyzetméteres önkormányzati lakást Botkáéktól a sétálóutcában – tette hozzá a Fidesz képviselője.

Budai Gyula értékelése szerint úgy tűnik, Botka László "pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes ítélkező bírákat Szegeden és ezzel az igazságszolgáltatást".

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Hazajött takonyeftárs támadnak a kupisok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
Felejtsétek már el Botkát! Nem veszitek észre, hogy semmire nem mentek???
surdilloFUJT
@Borsodi: Ez a halvalog?sose,mert a feje beszorult orbánba és csak a fekáliát nyeli!!!
Lepényleső
Lehet. Ám ahogy Petrovics fogalmazott egykoron,a Szeget szeggel verssoron;
"Más szemében ő a szálkát meglelei,
S az övében a gerendát feledi."?
Ami még szebb,ám bevett gyakorlat,hogy az általuk elkövetett bűnökkel másokat vádolnak?
kereső
Na előkaparták megint a patkányok egyikét-a bukott katonai ügyészt.
tudode
Meg kellene állni két szóra: nevezetesen: Orbán székházügye, amelynek eredendője lett a RENDSZERBE SZERVEZETT KORRUPCIÓ!!!
.
Fiúk a bányában
.
- az Orbán család vállalkozásai -
.
www.es.hu/old/9933/riport.htm
.
Zusammen:
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+sz%C3%A9kh%C3%A1z%C3%BCgye&oq=Or&aqs=chrome.0.69i59l3j69i57j0l4.4168j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Egyetlen párt, magánember nem képes überelni őfélesége székházügyét, amelyért ki tudja miért nem kapta meg méltó büntetését, és úgy elkapatta magát, hogy ma már ÖVÉ AZ ORSZÁG, magának építgeti a betonszarkofágokat, betelepítve lóvéért multikulti gömbhajhászokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.