A hivatalosan megadott 380 ezernél sokkal több alkoholfüggő lehet az országban. A 90 százalékuk még csak a problémát sem ismeri fel, és a kormány sem siet megoldani a dolgot. Mennyit és mit iszik a magyar?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Mit kellene ezen a kormánynak megoldani? Sok retek alkoholista, plusz ott vannak még a dohányosok is, havi szinten elszórnak vagy 40-50 ezret, és sírnak hogy nincs pénz. Inkább nem húzom ezen fel most magam...
Nessy
Ehhez képest komoly harcot vív kormányunk az otthoni pálinkafőzés adómentességéhez!
Azért, ha belegondolunk, egy doboz cigi elszívása után még senki nem késelte meg a családját, a barátját, nem verte szét a házat, nem okozott karambolt. Ugyanez alkoholos befolyásoltság alatt egyre gyakoribb! Mint ahogy az alkohol okozta betegségek skálája is szélesebb, mint a dohányzóké! De hát úgy férfi a férfi, ha részeg, mint az albán szamár. (Már akinek!)
division
@Nessy: Azért én nem nyilatkoznék ilyen lazán a cigiről. Ugyanúgy öl az is, főleg a gyerekek vannak otthon kitéve a passzív dohányzásnak, ami nagyon káros a számukra. Rákkeltő hatása sem éppen elenyésző.
Nessy
@division: nem azt mondom, hogy a dohányzás élet, erő, egészség! Én azért bosszankodom, hogy az alkohol bizony sokkal károsabb, mert egy részeg sofőr nem csak a maga, hanem sok más életét is veszélyezteti. A családon belüli erőszaknak is sok esetben okozója. Az sem ideális gyereknek, ha a szeme láttára verik, vagy gyilkolják meg az édesanyját pl. Viszont ez sokaknak jobb üzlet, mint a dohányzás. Cigarettás dobozt ne lásson a kisded, de a teljes pia választék megismerése még előnyös is!
Úgy mellékesen a szálló por magas koncentrációja jelenleg több kárt okoz, mint a dohányzás. Az öreg teherautók, buszok és egyéb járművek kibocsátott káros anyagai viszont pont a kicsikre veszélyes, ők közelebb vannak a földhöz, mint mi felnőttek. Száz szónak is egy a vége, mindegyik ártalmas!
division
@Nessy: Igen, lassan már levegőt sem szabadna vennünk, plusz itt az új vírus is. Nem kell már sok idő, és hatalmas világjárvány lesz sajnos.
Nessy
@division: Talán, ha nem titkolóznak az országok, hanem közösen keresik a vírus "ellenségét", meg lehet állítani. Attól függ milyen gyorsan fog mutálódni!
division
@Nessy: Általában egy évtizedet is igénybe vehet egy ilyen kutatás, de állítólag most még ebben az évben van remény hogy ellenszert találjanak, olvastam valahol, szóval az összefogás megvan. Az a baj, hogy a mutáció miatt nincs biztos ellenszer soha.
Nessy
@division: Reménykedjünk! Más lehetőségünk nem igazán van. Én optimista vagyok! Néha rejtélyes dolgokat művel egy, egy vírus. Ahogy jön, úgy el is tűnik.
fahrenheit451
lesznek detoxikálók... sokkal több detoxikáló...

"I'll be back." - mondta zordan az alkoholista, mielőtt elhagyta a detoxikálót.
division
@Nessy: "Ahogy jön, úgy el is tűnik"
Sokszor milliónyi áldozattal sajnos, de reménykedni mindig kell.
division
@fideszes gyökér: Ez csak olyan emberek számára vicces és politikai akik semmit nem értenek ebből az egészből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.