A vidékfejlesztési programban 279 pályázónak több mint hatmilliárd forint forrást biztosított a kormányzat helyi termelői piacok kialakítására.

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett

– mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Nagy István elmondta, hogy a kormány még 2012-ben határozta meg jogszabályi keretekkel a termelői piac fogalmát. Erre azért volt szükség, hogy a vidék saját erőforrásaira támaszkodva erősítse önállóságát, növekedjen a munkaerő- és népességmegtartó ereje – fejtette ki.

Hozzátette:

a vidékfejlesztési programban 279 pályázónak több mint hatmilliárd forint forrást biztosított a kormányzat helyi termelői piacok kialakítására.

A helyben történő értékesítés hozzájárul a termelői jövedelmezőség növeléséhez és a közösségek megerősítéséhez – hangsúlyozta a miniszter.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Mit ad isten, ma ismét megbüntették Magyarországot – pontosabban a magyar kormányt -, amely ismét érdekesen értelmzte az uniós pénzek felhasználását. Az OLAF és az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság 2015. és 2017. évi ellenőrzései rendszerszintű hiányosságokat találtak a közbeszerzési eljárásokban, ezért az a határozat született, hogy 6,5 millió euró büntetést alkalmaznak az országgal szemben. Ez egy olyan hatalmas siker ismét, amiről a kormánypropaganada majd vélhetően elfelejt beszámolni, de ha véletlenül szóba is kerülne, abban biztosak lehetünk, hogy a büntetés oka nem a visszaélésekre vezethető vissza, hanem arra, hogy az EU nem tűri Orbán bevándorlásellenes politikáját. A büntetés mellett arra szólították fel a magyar hatóságokat – mi szuverén állam vagyunk, minket ne utasítson senki semmire ugye – hogy vizsgálják felül az ide kapcsolódó közbeszerzéseket. Polt Péter már biztosan rajta van az ügyön, ezért kár is aggódni, hogy bármit is találna. A számlát természetesen ismét – sokadszorra – a magyar adófizetők állják." Majd az aranybulla árából kifizetjük.( Lásd még Cseccsília Roggano)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.