Legutóbb decemberben érkeztek hírek az intézményről, amikor elbocsátották a sebészeti osztály nyugdíjas korú vezetőjét, ami után hét sebész is felmondott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye megerősítette azt, amit Szabó Tímea (Párbeszéd), a körzet országgyűlési képviselője Facebookos bejegyzésében állított: valóban elküldték a Margit kórház főigazgatóját.

Az egy mondatos EMMI-közleményben az áll, hogy

a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját.

Az intézmény legutóbb 2018 decemberében került a figyelem középpontjába, amikor a főigazgató felmentette a sebészeti osztály nyugdíjas korú vezetőjét, és pályázatot írt ki az osztály vezetésére. Imreh Domonkos főorvost hét másik sebész is követte, beadták a felmondásukat (mint később kiderült, többen nem véglegesen, és azt mondták, januárban újragondolják az elhelyezkedésüket). A sebész-vezető nyugdíjazása ellen egyébként Csókay András idegsebész professzor is tiltakozott, Imreh ugyanis fontos szerepet játszott a bangladesi ikrek szétválasztásában.

Az osztályvezetői pozícióra kiírt pályázat sikeres lett, ám az új főorvost nem nevezhették ki, mert Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vizsgálatot rendelt el a kórházban. Ez nem talált jogszerűtlenséget vagy kifogásolni valót

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.