Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a "balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott" ügyvédi irodák – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az elítélt az új migráns – továbbra is börztönbizniszről beszél a Fidesz

Ez egy haszonszerzésre irányuló üzletág, amelyben az ügyvéd és a fogvatartott egymásra talált – hangsúlyozta.

A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, és több mint tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több mint kilencmilliárd forint a bűnelkövetők és az ügyvédek számláin landolt, a sértettekhez, áldozatokhoz csak egymilliárd forint jutott.

Rámutatott: a kártérítési törvény nem köti ki, hogy a fogvatartottnak kötelezően jogi képviseletre lenne szüksége a kártérítés megindításakor.

Budai Gyula szerint a Helsinki Bizottság évekkel ezelőtt körbeadott egy olyan keresetmintát, amely segíti a fogvatartottakat a kártérítést igény benyújtásában a rossz magyarországi börtönviszonyok miatt.

A kormánypárti politikus az ügy legárulkodóbb részletének azt nevezte, hogy a kártérítésként megítélt összegek 70 százaléka ügyvédi letéti számlára érkezett meg.

Kiemelte: korábban büntetőügyvédként Magyarország minden fegyházában járt, ezért úgy véli, a fogvatartottak körülményei nem indokolnak ilyen jellegű kártérítési összegeket. Az elmúlt időszakban jelentős börtönrekonstrukciót hajtott végre az Orbán-kormány – fűzte hozzá.

Az áldozatok kártérítése messze elmarad az elítélteknek fizetett összegektől, és mivel a magyar kormánynak az áldozatok a legfontosabbak, így a kártérítések kifizetésének felfüggesztése mellett döntött – mondta Budai Gyula.

A Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszéken másodfokon született felmentő ítélettel összefüggésben azt mondta, ez az egész ügy Botka László szegedi polgármester és a helyi önkormányzat korrupciós ügye. Elmondta, sajtóhírek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a másodfokon felmentő ítéletet hozó egyik bíró családi cége egymilliárdos megrendelést kapott a szegedi önkormányzattól. A másik bíró pedig áron alul jutott egy szegedi belvárosi, 100 négyzetméteres ingatlanhoz – részletezte.

Budai Gyula szerint ezek egyértelmű dolgok, és az ember elkezd "kombinálni", mi az oka, hogy felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik közel 30 milliárd forintos megrendelést kaptak a szegedi önkormányzattól és több mint 500 kisvállalkozót nem fizettek ki.

Hozzátette: ez egy korrupciógyanús döntés volt. Úgy fogalmazott, "teljesen egyértelmű, hogy Botka László és a szegedi önkormányzat egyes szegedi bírókat különböző juttatásokkal befolyásol és a befolyásolás következtében születhetett ez a másodfokú döntés".

Kitért arra, hogy az Országos Bírósági Hivatal vizsgálata is hasonló megállapításra jutott, és ezektől a bíróktól már megvontak egyes jogköröket.

Kép: Wikipédia

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Természetesen ezek a primitív lózungok Budai szájából a leghitelesebbek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A skálás-gyilkos ha kapott pénzt akkor bizony ezer százalékban igaz a börtönbiznisz. Nem a szállodába fizettek ezek be, hogy reklamáljanak.
Ezért lenne jobb a halálbüntetés, a gyilkost nem kellene eltartani a becsületesen dolgozó embernek, az meg hogy még pénz is kér érte, mert nem tetszik az eltartás - már nonszensz.
tudode
Leülhet, azok után, hogy hiteltelen ovissá vált, amiatt, mert
.
---- Budai Gyula mérlege: 1434 ügy, ítélet nélkül
.
www.borsonline.hu/aktualis/budai-gyula-merlege-1434-ugy-itelet-nelkul/50016
.
Mi lenne ha a saját véleményét, és nem őfélesége lemezét nyomnák azok, akik jövőbeni sorstársaikat simfelik!
silber13
A Fidesz szerint: ha " az elítélt az új migráns" akkor minden bizonnyal a migránsok sapatát erősíti ugye Mengyi és nagy valószínűséggel imonka is?:-))
ómió
Az "új migráns" - bárhogy hazudják is - az, aki az államot börtönbiznisz keretében feji!
tudode
Ki gondolta volna 1989. október 23-án, a III. Magyar Köztársaság kikiáltásakor, hogy az élt 2012. január 1-jéig egy politikai szélhámos hadicselei következtében
.
--- A Magyar Köztársaság kikiáltása - 1989. október 23.
.
www.youtube.com/watch?v=NxMv9hB8PVM
.
Egy olyan Bt ragadja meg a hatalmat, aki ellenségképet rajzol fel a horizontra, összeugrasztva még az Atyaúristent is
.
--- Orbán: ,,A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon."
.
www.youtube.com/watch?v=_ohPINnmPAI
.
Aki nem hiszi el, járjon utána, hogy olyan fekáliában van az ország, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa, és még a tisztességesnek tűnő jogászok is hallgatnak, mint a sír!
.
Ettől a sisere hadtól egy nap nyugalma nincs az országnak, mindig találnak ELLENSÉGKÉPET! Miközben szinte minden szinten náluk nagyobb terhe nincs az országnak, mert feláldoznak mindent a HATALOM, ÉS A LÓVÉ OLTÁRÁN!
justhpeter
Természetesen ezek a primitív lózungok Budai szájából a leghitelesebbek.
SystemError
Menjen csak neki a fidesz a maradék jogállamnak és a maradék foguk is odalesz..Persze csak képletesen...:) vagy ki tudja..
Nessy
Budai már úgy hiányzott az "értelmes" hozzászólásaival, mint üveges tótnak a hanyatt esés! Már ezt az manuszt is reaktiválták?
Sámannus
@Nessy: Biztos egy jó Habony biznisz részese, hogy kizárólag munka nélkül juthasson a sok fidesznyik zsivány pénzhez
Clavigo
Még pont ez a szutyok hiányzott a boldogságomhoz...
vacsi
Hogy érezhetik magukat ezeknek a férgeknek az áldozatai?! Arra érdekes módon senki nem gondol.
vacsi
'Ez egy haszonszerzésre irányuló üzletág, amelyben az ügyvéd és a fogvatartott egymásra talált "
De a bírók nélkül nem tudták volna megcsinálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.