Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akcióterv keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap.

Eddig 600 milliárdot költöttek családvédelemre – mégsem születik több gyerek

Novák Katalin azt mondta, hogy július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását.

A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték – közölte.

Hozzátette, hogy bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.

Az államtitkár elmondta: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy, a harmadik gyermek érkezésekor négy, minden további gyermek születésekor újabb egy-egy millióval csökkenti az állam.

A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek, így például ha egy kétgyermekes családba születik a harmadik, illetve egy háromgyerekesbe a negyedik, akkor is négymillió forintos elengedést kaphatnak a családok – hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az idei költségvetésben két és félszer annyi pénzt – több mint 2200 milliárd forintot – fordít a kormány a családok támogatására, mint 2010-ben.

A kormány célja, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani, gyermeket vállalni és nevelni. A támogatásokkal továbbá a magyar népesség csökkenését is szeretnék megállítani – mondta.

Az államtitkár ebben a kérdésben biztatónak nevezte, hogy mintegy negyven éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint az elmúlt hónapokban. 2019 novemberében például kétszer annyian házasodtak össze, mint 2018 azonos időszakában.

Kép: Wikipédia

Forrás: MTI

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán meg kéne nézni, hogy mire is költötték???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Ezt írtam tegnap 10 óra körül "...meg kéne kérdezni borkait...ő "autentikus"...és kiderül ma, hogy a győriek is tudják-e mi a különbség...a hiteles családpolitika és a fidesz-kdnp népnemzeti szex-biznisz-korrupciója között..."
SAJNOS NEM TUDTÁK...
csak úgy....
@Shikari: ezt az irígykedés dolgot verd ki a buksidból!:)
tibim,te öshonos? csak melózni ne köne...,mert ha kimennél a napra,rögvest lebuknál dade
Clavigo
@Shikari: Szültél ma már,Bunkókám ?? Te hol vagy őshonos,,,réti néger ? Mesélj Shicarescu...
ómió
@Eladott Ország: És részedről az összes tahó aláírta? Mind a 6 ökör?
kokopelli
@csak úgy...: Már azt sem értem,hogy ki az a "nyugati ember",aki irígykedik!!Csak nem az akinek VAN minimál-
béres küszöbje,24-30 napos szabija plusz szabipénzzel,karácsonyi különpénzzel,lakásépítési havi hozzájárulása
(pl. a négytéglás biztosítónál) minden hatéves ciklusban kifizetve magasabb kamattal,utiköltségtérítés(un.km-pénz
a melóba a 6.km-től akár bringára is) stb...stb!Nincs is idejük panaszkodni,mert a pénzt ki kell adni,vagy elhelyezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.