Március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal – mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára.

Egy hónap, és fénysebességgel repül a pénzünk

Mintegy 30-40 milliárd forintot és sokszázezer munkaórát fordított az átállásra a bankszektor. A kétszintű bankrendszer kialakítása óta egy közös cél érdekében ez a legnagyobb közös fejlesztése a szektornak – mondta a főtitkár.

Eddig minden bank rendszeres időközönként küldte az elindított utalásokat a Giro Zrt.-nek, amely szétválogatta, majd továbbküldte azokat. Az új rendszerben nem lesz szortírozás, az elindított utalás az optikai kábeleken át nyomban a címzett pénzintézetnél lesz – ismertette szakember.

Hozzátette: várhatóan visszaszorul a készpénzhasználat, egy-két éven belül már a piacon a zöldségesnél is azonnali átutalással fizetünk, semmi szükség nem lesz arra, hogy készpénzt vigyünk magunkkal és az apróval bajlódjunk. Az új rendszer gazdaságfehérítő hatása pedig adóbevételek formájában akár évi 400-500 milliárdos hasznot is eredményezhet a költségvetésnek.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
akkora a sebessége máris hogy az Afrikai országoké is stabilabb. hátulról a 3-ik volt minap itt a neten hát ?? sebesen romlunk két főpénztárnok meg tátogatva kapkod levegőért 6 másodperc és leül a bankszámlánk? na és mit eszünk 28 napig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Már úgy értem, adatlopási sebesség...:)
Lepényleső
...a devalváció mélységes bugyraiba,aminek oka;ez a kizsákmányoló,hazug ortodox politika?
terlasz
Nagyszerű lesz csak a banki tranzakciók növekedésével a bank és az állam jár jól, mi fizetjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.