A téli szünet vége sokaknak jelenti azt, hogy legalább hétköznap rendszeresen meleg ételhez jutnak. 40-50 ezer gyerek éhezik ma Magyarországon – írja a szocio.atlatszo.hu a KSH adataira hivatkozva. Ma Magyarországon 4-500 ezer gyermek nem jut elegendő mennyiségű és minőségű ételhez, 40-50 ezer pedig szó szerint éhezik. Mindez hatalmas arány annak fényében, hogy jelenleg hazánkban 1,4 …

Forrás: ellenzek.net
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És akkor mi, 600 millió eurós hitelt adunk a világ egyik leggazdagabb országának, Szaúd-Arábiának. Ez az ára annak , hogy segítsenek legalizálni a kitalicskázott pénzeket ! Csak a külügyér szerint úgy hívják hogy “hitelkeret “, normális emberek olvasatában korrupció. Ha buknak, akkor nem szabad kiengedni őket az országból, mert a világ minden táján van pénz lerakatuk. Bárhová mennek, gazdagok maradnak. Határzár azonnal és légi zár is. Annak kell az elsőnek lenni, aztán majd meg lehet találni őket. Magyarország nem olyan nagy, hogy el tudjanak bújni. Végtelenül aljas, gerinctelen tróger banda!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
És akkor mi, 600 millió eurós hitelt adunk a világ egyik leggazdagabb országának, Szaúd-Arábiának. Ez az ára annak , hogy segítsenek legalizálni a kitalicskázott pénzeket ! Csak a külügyér szerint úgy hívják hogy “hitelkeret “, normális emberek olvasatában korrupció. Ha buknak, akkor nem szabad kiengedni őket az országból, mert a világ minden táján van pénz lerakatuk. Bárhová mennek, gazdagok maradnak. Határzár azonnal és légi zár is. Annak kell az elsőnek lenni, aztán majd meg lehet találni őket. Magyarország nem olyan nagy, hogy el tudjanak bújni. Végtelenül aljas, gerinctelen tróger banda!
Nessy
Majd mindjárt meg szólalnak a hívek, hogy nem úgy van az úgy van, ez csak "libsi hazugság, ellenzéki hiszti"!
jesz
@Eladott Ország: erős a gyanúm, hogy a kimenekítés is meg van szervezve...

vissza az éhezéshez: még decemberben fejezték be azt a kutatást, mely szerint a világ országai hogy is állnak az elhízással?
(ENSZ által fizetett kutatás volt, amerikaiak vezették a projektet)

Szóval sorenndben a legsúlyosabb lakosságú országok: 1: USA. 2: Mexiko. 3: Új-Zéland. 4: Magyarország...és folytatódik..

Nos e szerint Magyarország lakosságának 67% kövér, ami legalább 10 kiló túlsúlyt jelent..

A kutatás célja kivizsgálni, miért is van annyi cukorbeteg, érbeteg, szívbeteg..stb a világban, főleg a jobbmódúak között.

Tovább nem részletezném, de arra kíváncsi lennék, hogy ez a kutatási eredmény mikor lesz itt is publikus..
Eladott Ország
@jesz: A kárpátok géniuszának sem sikerült a menekülés, remélem a csútinak sem fog sikerülni. Még ilyen nagy pusztítást (erkölcsi, gazdasági) még senki nem végzett Szent István óta!
RonaGyuri
nem éheznek csak nem éhesek!!! - mondá Barnus az M1 aduásza! =))
jesz
@Eladott Ország: hát ha láttad azt a szerencsétlen kucsmás embert menekülni, majd a kivégzését, azon nem is csodálkoztunk..

azt idegen pénzügyi elemzők megállapították, hogy az ellopott pénzek 60% -a az ország fejlődésében forogna, akkor itt bizony csoda fejlődés lenne...

de nincs...viszont ebből a mérhetetlen(billiókban kifejezhető)pénzből bőven meg vannak véve a segítők...akkor lesz baj, ha csak egy fontos segítő érezze menekítés közben, hogy mégsem lett eléggé megvéve...
Eladott Ország
@jesz: Sajnos ugyanaz játszódik le most napjainkban, Ceausescu idején. Billiókban mérhető az ország kifosztása. A billió magyarul és a legtöbb nyelven milliószor milliót, azaz ezermilliárdot jelent: Tíz a tizenkettedik hatványon, Kiírva: 1 000 000 000 000 (egybillió). Remélem sikerül azért valamennyit visszaszerezni, de a kár akkor is felmérhetetlen, hogy mit jelenthetett volna az ország felzárkóztatásában. Bízom benne, hogy sohasem látják meg a napvilágot!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@jesz: Én láttam a kucsmás embert menekülni. Láttam a kivégzését is. Nem tagadom, nagy nagy elégtételt éreztem akkor.
A románok ki tudták használni a zsarnok pokolra szállását.
Úgy látszik, mi semmiből nem tudunk tanulni, pedig előttünk volt a követendő példa.
Nessy
@jesz: Már olvastam a neten. De ez pont az ellenkezőjét jelenti sok esetben, mint amire esetleg hivatkoznának! A még úgy ahogy megfizethető olcsóbb kenyér, krumpli, száraztészta a fő eledele a szegényebbeknek. A mai zöldség, gyümölcs, baromfi hús teljes kiőrlésű kenyér árak a mennyekbe. Többszöri gyümölcs? Egy olcsó kis alma, négyfelé vágva. Ezek a gyerekek és felnőttek nem a rákkoktéltól, aszalt szilvával töltött csirkemelltől, sovány sajttól, sonkától híznak meg.
A "kolostor menü" biztos egészségesebb!
division
@Nessy: Szó sincs arról hogy nem igaz, csak éppen nem feltétlen a kormány bűne. Sosem értettem, minek kell szülni oda még gyereket, ahol már azoknak sem nagyon jut akik már megszülettek. Ebben nagyon komoly felelősségük van maguknak a szülőknek, és ne felejtsük el, hogy napi háromszor étkezhetnek ingyen a rászoruló gyerekek, miközben anyuka műkörömre meg okostelefonra költi az utánuk kapott pénzt, munkát meg nem igazán akaródzik hogy vállaljon.
division
@kereső: Ennek ellenére teljesen igaz amiket fentebb leírtam.
tudode
De hát pártunk, és kormányunk nem is titkolja -- számok szintén --, hogy
.
----- Dübörögnek a hazai iskolaprogramok: ennyi pénzt költ rájuk a kormány
.
www.agrarszektor.hu/elemiszer/duborognek-a-hazai-iskolaprogramok-ennyi-penzt-kolt-rajuk-a-kormany.19003.html
.
(...) Hogy, hogy éheznek, hiszen a rászoruló gyermekeknek a szünidőkben is biztosított az ingyenes étkezés.
.
Mint a trafik törvénynél, aszongyák, hogy
.
(...) """ A program elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát - írja közleményében az Agrárminisztérium. """ (...)
.
A "programjukat" bocs, de dugják fel, inkább legalább törekedjenek arra, hogy a családfenntartó keressen annyit, hogy képes legyen eltartani a családját!!!
Eladott Ország
@RonaGyuri: tegnap, 14:11; Harrach Péter, a mindig komoly kereszténydemokrata politikus ma délelőtt igét hirdetett. Miután a gyermekéhezést és a szegénységet úgy nagy általánosságban sikerült megszüntetni – az új KSH számítási módszernek köszönhetően – úgy Harrach véleménye szerint minden társadalmi réteg helyzete javult Magyarországon. Kész, ha ezt maga a KDNP frakcióvezető mondja, akkor biztosan igaz, mert hát eddig sem hazudtak soha, hisz ők mélykeresztények. Harrach Pétert idézve: a gyerek átveszi a szülei szokásait. Ha a szülő nem reggelizik, a gyerek sem reggelizik. Ők simán így élnek, és ebben senki nem akadályozhatja meg őket. Ebben az országban nincsenek nélkülözők, nyomorgók, mélyszegények, hiszen a létminimum eltörlésével párhuzamosan kigyógyultak belőle: már nincs mi alá beesniük. Ebben az országban a szemünk előtt valósult meg a teljes foglalkoztatottság, a közmunka mindenki számára adott, csak az nem dolgozik, aki nem akar. Ebben az országban csak azok halnak meg húsevő baktériumok és egyéb kórházi fertőzések miatt, akik ezt a halálnemet választották maguknak és amúgy sem akartak már élni. Csak azok iratkoznak fel azokra a végtelen kórházi várólistákra, akiknek ez a hobbijuk, és ilyen veszélyesen szeretnek élni. Az évente kilakoltatott több ezer család külön kérést nyújtott be az önkormányzatokhoz, hogy engedélyezzék az utcán élést számukra. Négyezer gyerek pedig nem azért nem kap szociális ellátást, mert nincs érvényes lakcíme (mert családja hosszú éveken keresztül élt szívességi lakáshasználóként vagy olyan albérletben, ahol a tulajdonos nem járult hozzá a lakcímbejelentéshez, vagy mert ráadásul állandóan költözni kényszerül), hanem mert nincs rá szüksége, egyszerűen nem kell neki.
kereső
@division: Azért nem igaz, mert Te általánositasz. Nem ismered el, hogy más okokból is lehet valaki szegény,éhező, mint a lumpen életmód miatt. Ez pedig hazugság.Még akkor is ha, Te ilyen álságos módon adod elő.
Nessy
@Eladott Ország: Ezekre az adatokra mondják azt, hogy ez nem igaz, csak a Soros által irányított Eurostat írja. Közben elfelejtik, hogy ezek a statisztikák a KSH által kiküldött ( kissé kozmetikázott) adatokból készültek.
verőce21
Szép nagy, méretes gumicsont lipsiknek!
Aki Én
@verőce21: ...na, megjött a mindent jobban tudó lúzer.
@division: Te miből gondolod, hogy minden éhező mobiltelefonnal és műkörömmel tengeti ráérő idejét?
MIkor jártál legutóbb olyan vidéki helyeken, ahol még munka sincs, max fideszes közmunka?
Megint azt a buta ferdítést akarod előadni, hogy tele a Tesco parkoló, akkor nincs itt szegénység?
Ne gondold, hogy amiről te nem tudsz, nem látod, az nincs.
kereső
@verőce21: Mond ezt azoknak, akik nap-mint nap éheznek, és kénytelenek egészségtelenül táplálkozni. Mond a nyugdijasnak, akinek el kell döntenie, hogy a gyógyszereit váltja-e ki, vagy rezsit fizet, vagy eszik.
verőce21
@Aki Én: Engem ne keress görény, mert megérdemelted a nyomorúságod, hozzá még azt is, hogy valaki jól pofán vágjon, észhez térítés céljából a kivagyiságodból.
verőce21
@kereső: Lypsi hisztik ez a szólamok nálatok. Az emberek jól élnek, aki akar boldogul az országban.
Bizonyíték erre, hogy a Fideszt mindig újraválasztják az emberek.
Aki Én
@verőce21: ...nagy a pofád buta lúzer, pedig te tudod a legjobban, hogy nincs mire :)
Aki Én
@verőce21: Bizonyíték arra van, hogy az ország egyötöde olyan buta, mint te :)
Nessy
@verőce21: A levelezőtagozatosok segedelmével biztosítva a 49% = 2/3 arányt!
kokopelli
@Aki Én: ..arra is bionyíték van,hogy nincsenek tisztában a fogalmakkal! Liberális esetleg "libsi",mivel a Lipsi,
az egy "lipcsei" tánc volt valaha!Olyan eröltetett kitaláció ill. válasz a nyugati rock'n'rollra!
kereső
@verőce21: Ez semmi másra nem bizonyiték, csak arra, hogy a fidess sikeresen amortizálta az ország tudás-és gondolkodás állapotát a habonyprimitiv szintre. És egyre több az olyan aki valamilyen módon klientúrájává ,és kiszolgálójává vált ennek a hatalomnak- de csak addig, amig a zsebük úgy érzi.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 08:54; Az Eurostat adatai is csak a megszépített KSH adatokból dolgoznak. Sajnos a szomorú valóságot ismerjük, a Dunától keletre. Hörcsik Richárd ( fidesz, országgyűlési képviselő ) és csapata teljesítményét, Csenyéte és a többi...
kokopelli
@Eladott Ország: A jelenség azonos azzal ami csehókban lejátszódik!A legycsóróbb megrendel egy "kőrt"
a jelenlevőknek,bizonyítva hogy ő is "valaki"! Hogy holnapra marad-e pénze zabálni az "8"! A kis törpe is sze-
retne a nagyokkal "játszani",de a "vizi"-t minden parti előtt be kell dobni!
csak úgy....
@division: egyszerüen nem hiszem el,hogy több mint 550.000 gyermek szülei felelötlen,munkakerülö lumpen! valami okosabbat magyarázatot köne kitalálni...
csak úgy....
@Shikari: szia munkakerülö tibi! mesélj,te szakértö vagy a témában ..
csak úgy....
@Aki Én: kár a szóért ! @verőce21: olyan,mint régen a függetlenített kisztitkárok.
kokopelli
@csak úgy...: ..az a nagyobbik baj,hogy még mentegetik is magukat azzal,hogy mindenki maga tehet róla!
A külföld (nyugat) is harcol ,de más szinten! A gyerekeket reggel pizzával,Big Mac-el,húsos-spagettival stb.
küldik a szülők a suliba!Még rosszabb,hogy a "reggeli pénzt" az apróságok csak ilyesmikre költik el!Mocskos
nyugat,ahol pénzelik a saját gyerekeiket!
csak úgy....
@kokopelli: lényeg az,hogy pld. a több mint 80milliós németországban ,ha több mint 1/2 millió gyerek nélkülözne az itt kiverné a pógároknál a biztosítékot! a magyarok lazábbak ebben a témában,ök rögtön keresik a lehetséges bünösöket és eszükbe sem jutna,hogy ez a regnáló kormány felelötlensége !
kokopelli
Az olyan fazonoknak,mint az itteni jelentéktelen észtosztó orbánnyaloncoknak is,kell egy társadalmi réteg
amibe belerúghatnak,ócsárolhatnak és szidhatnak!
verőce21
@kokopelli: (12:35) Képzeld el, Magyarországon pedig ingyen étkezés jár az iskolában a kisiskolásoknak!
verőce21
@Aki Én: Buta egy fazon vagy! Kettő-hat is kijönne belőled...:)
kereső
" Úgy látjuk – nem szeretnénk általánosítani -, hogy a tehetősebbekre kevésbé jellemző az adakozás, a kisebb jövedelmű honfitársaink azok, akik adományaikkal keresnek bennünket. Pedig itt Hajdú-Bihar megyében is sok milliárdos él, de eddig – legalábbis a mi közösségünk – nem kapott tőlük támogatást. Karácsony előtt közel száz tehetős helybélinek küldtünk levelet, két elutasító válasz mellett, a többiek még csak válaszra sem méltattak bennünket. Azért ez is mutat valamit. Mi ennek ellenére tesszük, amit a szívünk „parancsol”. "(a debreceni ételosztók- fentebb már beraktam a cikket-@divisionnak)
csak úgy....
@kokopelli: 13:23, - ezt nagyon jól mondtad! szerintem élvezik is,lásd vergödszke ,shikari,durbincs,sicc...és társaik!
kokopelli
@csak úgy...: pedig pár másodperces kereséssel előugrik,Hogy NINCS általános iskolai ingyenes étkezte-
tés! Origo:"Az ingyenes és a kedvezményes gyemekétkeztetés szabályai"...(hazug ember és a sántakutya)(;-))
csak úgy....
@verőce21: napokban vetetted a szememre,hogy személyeskedek...
sokszor azon gondolkozok,hogy ilyen szellemi és agyilag kitaszítottakkal miért is állok szóba de aztán eszembe jut,hogy te csak az anyagiak miatt tetteted magad,nem úgy mint a meggyözödéses cimborád @Shikari:
te egy tipikus kisztitkár a 70 es évekböl!
verőce21
@csak úgy...: Tévedsz @csak úgy...: Azt vetettem a szemedre, hogy anyázol!
kokopelli
@csak úgy...: Mást nem lehet csinálni velük!Egyszerűen ignorálni!Nekik minden komment pénz a "konyhára"!
Már az elején,amikor az USA-ról akart kioktatni a szerencsétlen,kiléptem a vitából!
csak úgy....
@verőce21: már megint hazudsz, tutajos...
csak úgy....
@kokopelli: nem tudhatod,hogy ez a szerencsétlen @verőce21: pénzért vagy ingyen csinálja! engem a kisztitkáros fölsöbbrendüsége kurvára zavar.
division
@kereső: @csak úgy...: @Aki Én: Igazatok van abban, hogy nem látok mindent nyilván, de van 5 gyerekem, nejem pedagógus, így elég sok mindent tudok ezekről a dolgokról. Annyit aláírok azért, hogy túlzottan általánosítva írtam le a dolgokat, szóval legyen akkor ennek csak a fele lumpen, viszont már az is sok.
verőce21
@csak úgy...: Te hazudós vagy, @csak húgy...: ! Mindig olyannal vádolsz másokat, amit te cselekszel, vagy elképzelsz másokról. Öngól lövésből ötös! :)
Nessy
@division: Ezek szerint, ahol 119 ezer forint van az egy főre jutó jövedelem, vagy egyéb jogosultság miatt kaphat a diák térítésmentesen, vagy 50%-s térítés ellenében ebédet, azok nagy része lumpen családból származik! Erre tényleg nincs mit mondani!
csak úgy....
@verőce21: az üldözési mániát lehet gyógyítani ,a hülyeségeidben nem vagyok biztos...
miért mondod,hogy én másokat vádolok? csak a te idiotizmusodról volt szó,erre még tanuim is vannak! :)
kokopelli
@csak úgy...: "kiszűrtem" a kioktatásaiból! Abban reménykedik,hogy senki nem néz utánaa hazugságainak!
(pl. amit 14:03-kor írtam)
division
@Nessy: www.origo.hu/jog/20190330-das-jogszerviz-ingyenes-kedvezmenyes-gyermeketkeztetes.html
Azért ahol az egy főre jutó jövedelem 128 ezer, én nem beszélnék mélyszegénységről.
Nessy
@division: 119 ezer, és azzal 50%-ra jogosult. Tehát 2 gyermek esetében kb. 480 ezer netto kereset a minimum. Ez minimálbér esetében illúzió, még ha mindkét szülő dolgozik is.
csak úgy....
@Shikari: figyusz tibi,ha ennyire jó és megéri akkor miért nem mész dolgozni?
dade-dade,te valami rafkós "szubkultúrából" származhatsz,hogy seggvakarás és fa...és közben másokat kritizálsz! te fizetett semmitevö?
csak úgy....
@division: ha most lennél fatal és ketten a nejeddel keresnétek ,fejenként 128000 bruttótt,akkor is mernél vagy tudnál családot alapítani ,vállalkozni? tedd a szívedre a kezed!
verőce21
@csak úgy...: (15:36) Hazudsz Hugyos! Mindig olyannal vádolsz másokat, amit te cselekszel, vagy elképzelsz másokról. Erről tanúim vannak!
Vérkommunista voltál itthon, hogy így megtanultad a komcsi módszereket?
csak úgy....
@verőce21: ezt az öseim nevében,akiket a pereputtyod segítségével internáltak a komcsik,egyszerüen kikérem magamnak! te egy vérvörös komcsi fideszes,
hazudozásrara te szorulsz,tallini tutajos...
division
@csak úgy...: Én sem fenn kezdtem azonnal.
verőce21
@csak úgy...: Ha nem szorulsz hazudozásra, miért teszed itt kétnaponta 12 órán át Kugli? aki @csak húgy...:
verőce21
@csak úgy...: Az én pereputtyom segítségével aligha! Ez ismét egy ordas nagy hazugság! @csak húgy...:
kereső
@division: 15:44 -hogy mire elég a fejenkénti 128000 Ft ( ott a szülők 244000 Ft-ot visznek haza)- itt egy kis adalék. Igaz ezek a számok 2017-2018 adatok:
Itt a friss létminimum-adat - katasztrofális a helyzet
Közzétette a létminimum 2018-as értékét a Policy Agenda. A civil szervezet - a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) felkérésére, a Friedrich Ebert Alapítvány (FES) támogatásával - 2015 óta számítja a minimális megélhetéshez szükséges összeget, azóta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ezt már nem teszi meg.
Szász Péter, 2019. június 19. szerda, 11:04

Eszerint egy egyfős aktív korú háztartás léminimum-értéke 2018-ban nettó 94 820 forint lett, szemben a 2017-es 90 450 forinttal.

Két felnőtt és két gyerek esetében háztartásonként nettó 274 978 forint volt tavaly, 2017-ben a 262,3 ezer forint.

Egy nyugdíjas esetében 85 338 forint ezt az összeg, míg 2017-ben 81,4 ezer forint volt - jelentette be Kiss Ambrus, a Policy Agenda ügyvezetője a "Bérfelzárkózás Magyarországon - az elmúlt tíz év mérlege régiós összehasonlításban" című konferencián.

Az úgynevezett társadalmi minimum egy ember számára havonta 121,35 ezer forint, míg egy négytagú család esetében 351,9 ezer forint. Ez szerény fogyasztási szintet jelent, az alapvető szükségletek kielégítésén felül, racionális gazdálkodás mellett olyan javak és szolgáltatások fogyasztására nyújt lehetőséget, amelyek a gazdasági, társadalmi, kulturális fejlettség adott szintjén már tömegigénnyé váltak. Ez a minimum némi átcsoportosítási, tartalék lehetőséget is ad rendkívüli esetekre - fogalmaz a Policy Agenda (PA)
verőce21
@kereső: Működik a fekete gazdaság! Különben nem lehetne ilyen okosságot leírnia egy Portfolió-nak. Anélkül, hogy valamilyen következtetést levonnának!
"...egész évre nézve mindössze 2,9 millió ember vallott be a NAV-nak minimálbért meghaladó mértékű munkajövedelmet . A két létszám között tehát jelentős, 770 ezer fős különbség van."
verőce21
@kereső: Én is azt kérem, lécci magyarázd meg, ha idelinkelted! :)
kereső
@verőce21: Mit magyarázzak? A kutatók sem értik a számbeli különbségeket. Te sem, én sem. Lehet. hogy a magasságos tudja-aztán egyszer majd csak kiderül.@divisionnak nem a létszám kiiatt linkeltem, hanem csak az szja bevallások alapján levonható következtetések miatt- a jövedelmekre vonatkozóan.
Borsodi
Egyre jobban élünk! -mondják a fideszesek.
Egyre rosszabb itt minden!-mondják a Borsodban élők.
kereső
@Borsodi: Hogy lehet az, hogy ottan a szemüknek-és zsebüknek hisznek, nem a propagandának?
division
@kereső: Hogy lehet az, hogy amikor valami rossz, akkor mindig Borsod az első ami előkerül? Kik is laknak ott nagy részt?
kereső
@division: Borsod az a megyéje Magyarországnak, ahol tényleges no-go zónák alakultak ki a mindenkori kormányok jóvoltából. Az a megye az, ahol néhány elhivatott civil!!! - L. Litók Nóráék- próbál érdemi-és értelmes segitséget nyujtani az ott élő gyermekeknek. Az a megye, ahol munkahely hijján , mindenféle aprópénz dacára újra termelődik a nyomor, és ezzel együtt az iskolázatatlanság, a tudatlanság, és bűnözés. Oly szépen tudja mondani a jelenlegi kormány is- hogy oda kell vinni a segitséget ,ahol baj van. Nos ezt itthon eddig nem sikerült megvalósitani. A rendszervéltás legnagyobb gazdasági vesztesei voltak ezek az emberek- és már a harmadik generáció született azóta, akik nem látják minden reggel munkába menni a szülőket.Ennek következménye, hogy fokozatosan elveszitették a "kötelezettségeiket"- tanulás, munka, és legfőképpen a jövő képüket. Ez nem kimondottan az ő hibájuk, hanem a kormányainké, kényelmesebb volt odalökni pár forintot, mint érdemben tenni értük.
division
@kereső: Igen, oda kell vinni a segítséget, ahol baj van...Csak az legyen sok-sok pénz, de nehogy kelljen érte dolgozni is. Szépen meg tudod magyarázni, miért is veszítik el úgy mond az emberek a kötelezettségeiket. Ne haragudj, de én nem hiszek a mesékben. Sajnos aki nem akar tanulni sem dolgozni, azzal csinálhatsz te bármit. Azt hiszem pont Borsodban volt pár éve, amikor lehetőséget adtak az embereknek, hogy ingyen fát kapjanak télire, de mivel nem vitték a helyükbe, így a legtöbbjüknek nem is kellett, és még fel is háborodtak azon, hogy nekik kell érte elmenni. Sosem lesz kötelességtudatuk ezeknek az embereknek, csak a jogaikat ismerik.
kereső
@division: Nincs igazad. Sorolhatnék cáfolatokat, de Neked/Nektek minek. Úgy is csak azt szajkózzátok, ami oly divatos. De,hogy ez az egész milyen hatással lesz az ország jövőjére nézve, azt már fel sem fogja a kis agyatok- mert az oktatás hiánya, az analfabétizmus terjedése valahova a legsötétebb afrika szintjére küzdi le az országot.
division
@kereső: Én nem azt szajkózom ami divatos, hanem amit látok. Nejem pedagógus, sógornőm egyetemi tanár, immunológus, bátyám is az, szóval van rálátásom arra, hogy milyen sötétek tudnak lenni az emberek akkor is, ha elvileg tanultak vagy mondjuk valahogy le is érettségiztek egykoron. Az én gyerekeim kitűnőek, a legkisebbek is, a legnagyobb orvosi egyetemet végzett, nem kell mindent ráfogni az oktatásra, elég csak megnézni a hülye gyerekek szüleit, vagy megpróbálni velük egyáltalán társalogni. Két értelmes szót nem fogsz tudni velük váltani. Ott tartunk, hogy lassan szétverik már az osztálytermet is enek okos szülők okos gyerekei, a pedagógus meg nem tehet semmit. A fő gond inkább ez, vissza kellene hozni a kemény szigort mint régen, na de nem lehet, hiszen a szabadelvűség ezt nem teszi lehetővé, hiszen mindenkinek csak jogaik vannak.
kereső
@division: Nos nekem is vannak tapasztalataim- amelyek a gyermekemhez kapcsolódnak. Általános iskola- falu, valamikor a 90-es években. Több túlkoros a hetedik-nyolcadik osztályban. Igazgatói engedéllyel tanulhatnak - az osztály tanitja őket. Mindannyian elvégzik az általános iskolát- együtt ballagnak nagy büszkén. ( az ötből négyen aztán még szakmát is szereztek- kaptak esélyt, és éltek vele). Ja a gyermekem természettudományos fokozattal biró kutató- hogy ne csak Te dicsekedj. Szóval, csak azt akarom mondani- ha esélyt sem kapnak egy jobb, normálisabb jövőre, akkor marad az , amit ti mondotok. És persze bizonyára nem utolsó szempont, az sem, hogy lesz kit ezután is gyalázni, köpködni. És nem , nem a pénzt kell oda vinni- hanem jövő képet. Bár állithatom, hogy az oktatás az kemény zsebbe nyúló dolog.Ez meg különösen sokba kerülne- a felzárkóztatás, a tanárok képzése. De ahol előfordulhat az a mai Magyarországon, hogy a oktatási hivatal megváltoztatja egy pályázat hivatalos végeredményét- és az "okos" tanterem nem a győztesnél kerül berendezésre, hanem másik iskolában. Ja a győztes iskolába jár a kerületből a legtöbb cigány gyerek- nekik minek "okos" tanterem. Na erről meg ennyit.
division
@kereső: A cigány gyerekeknek külön iskolákat kellene építeni, pedagógusokat képezni ki az oktatásukra, majd idős korukra ingyen pszichológust biztosítani nekik az ideg összeroppanásuk miatt. Régen lehet, hogy tudtak alkalmazkodni, de ma már nem képesek erre, mert maga a szülő sem képes. A gyermekedhez meg szívből gratulálok, gondolom te is ott voltál mögötte, nem úgy mint a mai szülők zöme, akik csak a pénzért vállalnak gyereket. Amit azért még hozzátennék, hogy amennyiben a külön iskolákból láthatóvá válnak azok a roma gyerekek, akik tudnak viselkedni, jó tanulók, stb. őket utána már nem kellene külön tanítani. Egy két hetes példa akkor tőlem is: Gyerekeim osztálya, roma kislány, hazudja a szüleinek hogy megverték, apuka elmegy hozzájuk, megfenyegeti a szülőket hogy agyonvereti őket, mert ő bizony börtönben is ült (és erre büszke), így "komoly" kapcsolatai vannak, persze előtte lehet még csak a házukat gyújtatja fel figyelmeztetésül. Azóta kiderült, természetesen a megvádolt gyerek nem csinált semmit, csak a cigány gyerek megharagudott rá. Hiába bizonygatod, ezekkel már semmit nem lehet kezdeni.
Rockxy
viszontag van 800ezer alkoholista, akik közül 750 ezren rendesen kajáltatják a gyerkőceiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.