Noha ma az egész ország feszülten figyeli, hogyan alakul a győri időközi polgármester-választás , a helyieket a jelek szerint nem izgatja túlságosan, hogy ki fogja irányítani a várost 2024 őszéig.

Nem érdekelte a győrieket az időközi választás

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A legfrissebb adatok szerint ugyanis 17 óráig a szavazásra jogosultak alig 37 százaléka (38 289 fő) vonult az urnákhoz, noha október 13-án ez az arány magasabb volt 42 százaléknál. Az alacsony részvételi hajlandóság már a korábbi órákban is érzékelhető volt:

07:00: 0,84 százalék (ősszel 1,12 százalék)

09:00: 5,24 százalék (ősszel 7,20 százalék)

11:00: 14,87 százalék (ősszel: 18,25 százalék)

13:00: 22,8 százalék (ősszel: 26,60 százalék)

15:00: 30,19 százalék (ősszel: 34,69 százalék)

A voksoláson hat jelölt csap össze egymással, közülük ketten rúghatnak labdába: a Fidesz-KDNP színeiben Dézsi Csaba András (57) kardiológus, önkormányzati képviselő állt rajthoz, míg az ellenzéki pártok a helyi MSZP-elnök, Pollreisz Balázs (40) mögött sorakoztak fel.

Az elmúlt napokban egymásnak adták a kilincset az országosan ismert politikusok a két jelöltnél, hogy támogatásukról biztosítsák őket, Kövér László (60) házelnök például közös videót is készített Dézsivel.

Azzal biztatok mindenkit, hogy miközben megtartunk egy jó orvost Győrnek, válasszunk egy jó polgármestert is ugyanabban a személyben – fogalmazott Kövér.

Karácsony Gergely (44) főpolgármester és Márki-Zay Péter (47) hódmezővásárhelyi polgármester pedig közös lakossági fórumot tartott Pollreisszel. Budapest első embere közösségi oldalán is kiállt az ellenzéki szövetség jelöltje mellett:

Felkészült és tisztességes politikus, aki egy minden szempontból tisztább és élhetőbb városért küzd, és aki polgármesterként rajta tartaná a szemét azokon, akik az elmúlt ciklusok során asszisztáltak az arcátlan rabláshoz, harácsoláshoz – írta.

A vezető politikusok mellett számtalan aktivista is éjjel-nappal kampányolt az elmúlt napokban mindkét jelölt mellett. Különösen ennek fényében érdekes, hogy az őszi választásnál jóval alacsonyabb részvételi adatok érkeznek.

Kiszelly Zoltán politológus szerint ezek a számok a Fidesznek kedvezhetnek, ugyanis valószínűleg a kormányzópártok hatékonyabban tudják mozgósítani a szavazóikat, mint az ellenzék.

A Fidesz tudatosan hideg kampányt folytatott, nem akarta megemelni a választás tétjét. Ennek megfelelően Dézsi kampánya visszafogott volt, a kormánnyal közös építkezésre helyezte a hangsúlyt. Pollreisz Balázs inkább Borkai Zsolt ügyét próbálta napirenden tartani, illetve az volt a fő üzenete, hogy Győr is legyen ellenzéki város, tehát fel akart szállni az őszi hullámra – értékelte a Blikknek a két jelölt kampányát a szakértő.

Hogy valójában melyik jelölt nyerte el több győri bizalmát, várhatóan órákon belül kiderül. A győztes Borkai Zsolt (54) megüresedett székét foglalhatja el, aki a szexbotránya miatt, az őszi újraválasztása után távozott posztjáról és a Fideszből.

Blikk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Van az a pénz amiért távol maradtak,tehát az aljasságra szavaztak?
Eriksson
@Pegero: Várható volt.
Mások szexbotrányával kampányolni nem elegáns dolog.
fergeteg
Ami nem kell Butapestnek, az összes pénzt vidéknek !
Rockxy
"az egész ország feszülten figyeli..."
ez magyarul aztat jelenti, hogy a kutyát se érdekli.
firkászkáink próbálnak feszülni.
balos
Győr megkapta a lehető-segget!Tessenek rendesen takarítani a szart a városotokban!Mert nyelvében él a nemzethy maf-fiuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.