A következő napokban gyökeresen átalakul időjárásunk, a hideg légpárna fokozatosan felmorzsolódik, mindez vegyes csapadék kíséretében történik. Előbb egy magassági teknő vonul át fölöttünk, majd kedden egy hullámzó hidegfront okoz jelentős csapadékot (északkeleten ekkor is vegyes halmazállapot valószínű).

Veszélyesen síkossá válik az ország középső része

Jobbára borult, párás, helyenként ködös idő várható, ugyanakkor délután főleg a Dunántúl nyugati, északnyugati felén szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Ónos szitálás, hószállingózás szinte bárhol kialakulhat, de az Alföldön több helyen valószínű ónos eső, eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -3 és +3 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig

ÓNOS ESŐ:

Vasárnap estétől egy dél felől felvonuló csapadékrendszer várható. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön eső, elsősorban a csapadékhullás kezdetén ónos eső egyaránt valószínű. Kiemelten az Alföld középső és délkeleti, keleti részén a reggeli órákban akár pár milliméter is hullhat ónos eső formában. A hőmérséklet napközben a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik és délutánra a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé szorul vissza.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.