4-5 éven belül javulna a vasút állapota, és kevesebb lenne a késés.

Évi 50-60 milliárd forintos plusszal jelentősen csökkenthető lenne a vonatkésések száma

– mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója az RTL Híradónak.

Homolya szerint ennyi pénzből 2 ezer kilomérnyi szakaszt lehetne rendbe tenni, a tervezet már a kormány asztalán van. Számításaik szerint ennyi többletforrás szükséges ahhoz, hogy megszűnjenek a késések.

Azt is hozzátette, a budapesti szakaszokat az elmúlt években elkerülték az EU-s fejlesztések, ami meglátszik a vasúti pálya állapotán is – a késésekért pedig ezek az állapotok felelősek.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Nem kérnek többet, mert akkor már sietnének a vonatok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Shikari: Csak Orbánék már 10 éve vannak egyhuzamban kormányon és még most is éveket kell várni és milliárdokat kell beletenni a vasútba,hogy legyen belőle valami! Ugyan ez a helyzet az autópályával! Fizetünk érte, de teljesen használhatatlan! Osztrákba 95 euro az éves matrica Magyarországon majdnem 44.000 Ft! Azért Ausztriában a főút vonalak jobb állapotban vannak mint a magyar autópályák a vasutat meg össze sem lehet hasonlítani! Percre pontosan jön megy a vonat...
lusta
@Shikari: Ekkora hülyeséget már rég olvastam. A fejlesztéstől kezdve a bezárásig. A csehek dupla problémával klüzdve fejlesztik és már a 200 km/h van terítéken, mint a lengyeleknél. Közben az utasok nagyon örülnek. Ostravai barátom repülővel járt Prágába, de ma már csak vonattal. A nagy konkurencia harc eredményeként (Leo, Regio, CKD) az árak csökkentek, a kiszolgálás színvonala nőtt, a menetidő csökkent és az állam a jegyekhez egy vasat sem fizet. Mindez támogatás nélkül.
rokker33
@Shikari: Nem voltunk és nem is leszünk soha még 1 szinten sem Ausztriával nem hogy még jobbak!Itt demokrácia van Magyarország meg jobban hajlik a diktatórikus rendszer felé.Ezt bátran kimerem jelenteni hisz már 6 éve élek Ausztriában és össze sem lehet hasonlítani a két országot!Az hogy Gyurcsányék meg a többiek mit vétettek az már a múlt és már 10 éve van Orbán hatalmon és egyáltalán nem jobb mint Gyurcsány Bajnai meg a többiek. Semmi érdemleges változás nem történt az elmúlt 10 évben persze Karácsony Gergelytől meg 100 nap alatt csodát vártok!
simmering73
@Shikari: Hány forintos órabérben nyomod itt ezt a sok kretén szöveget?
rokker33
@rokker33: Áz nem álságos amut Karácsonytól vártok fideszesek??? Orbán ha akarta volna már rég rendet tett volna,de nem történt semmi és Gyurcsány által vezetett DK is egyre erősebb lesz ezt okt 13 an erősen bebizonyították!!
rokker33
@Shikari: Nem csak nem vagyok sem fidesz párti meg Gyurcsányt és az ellenzéket sem kedvelem sőt nagyon ellenszenvesek ! Viszont egy épp eszű ember meglátja azt hogy hol működik a demokrácia!Pl Ausztriában mikor Kurz és a koalíciója megbukott tavaj a korrupt politikus miatt, akkor azonnal cselekedtek és új szavazást írtak elő Kurz ellen bizalmatlansági indítványt terjesztett elő a parlament!.Magyarországon ilyen nem lehetséges,mert ha bukik egy fideszes képviselő azt először kimossák a szarból és ha nem sikerül akkor sincs gond! Jah és nincs fidesz csak Orbán Viktor és a csűrhe bandája szóval csak egyre rosszabb lesz a helyzet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.