A vártnál kisebb béremelést kapnak a rendőrök és a többségnek megszüntetik a bérlettámogatását is.

A Népszava szerint a megyei rendőr főkapitányságok munkatársait a napokban arról tájékoztatták, hogy februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal a korábbi szerződések megújításáról.

A korábbi rendszer szerint a rendőrség „átalánydíjat” fizetett a dolgozói távolsági bérletekért, aminek fejében az alkalmazottaknak csak a szolgálati igazolványt kellett felmutatniuk a felszálláskor, ez azonban a hét régiós közlekedési cég tavaly októberi összevonása után megváltozott. Mostantól viszont az akár havi 30-40 ezer forintos költségnek a 86 százalékát fogják megtéríteni. Megszűnt a budapesti civil rendőrségi hivatalnokok bérlettámogatása is, nekik pont a fővárosi felnőtt havi bérlet árával csökkent a bérük.

Kisebb béremelést kapnak a rendőrök

A lap cikkében kitér arra, hogy a bérlettámogatás megszüntetése azért érinti különösen érzékenyen az állományt, mert az ígéretek alapján sokkal nagyobb béremelésre számítottak. Az egyenruhás állománynak alapbéremelés helyett csak 10 százalékos kiegészítő juttatást adott a kormány, és lehet, hogy jövőre meg sem kapják.

Ráadásul az érdekvédők szerint nem lesz megtartó ereje az év végén a kizárólag az egyenruhásoknak adott egyszeri bruttó 500 ezer forintos jutalomnak, mert a rendőrök látják, hogy egyre több körülöttük az üres álláshely, és abban az ígéretben sem hisznek, hogy három év múlva hathavi bért kapnak egyszerre. A Népszava cikkében hivatkozik a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra, ahol egy őrmester azt írta, hogy a 181 ezer forintos alapbére és a 38 500 forintos hivatásos pótlék után járó kiegészítő juttatás 22 ezer forint lesz bruttóban, így 160 ezer forintot kap majd kézhez.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Éberség elvtársak, a helyzet fokozódik.
Pánikra semmi ok, nemcsak a határsértő migránsokat, hanem a kínai vírust is megállítjuk. Pártunk és kormányunk ura a helyzetnek, ám a fokozott készültség fenntartása továbbra is szükséges és indokolt.
Aki pedig figyelem elterelés céljából, korrupciót és autokráciát, emleget az hazaárulónak minősül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Hányszor mondjam még: tartsd meg a bolsi "szemelvényeidet"!
ómió
@Eladott Ország:Mosd meg! Nem elég heti 1x! Még, ha a bolsi "higéne" azt mondja, se!
tudode
Ha kevesebb lóvét kapnak a rend őrei, annak arányában védjék őféleségét, hogy tanulja meg hol van a magyarok Istene amikor ki merészel szállni a golyóálló mellényében a bombabiztos járgányából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.