Orbán Viktor is részt vett ma reggel a Belügyminisztériumban a koordinációs értekezleten, amit a migrációs munkacsoport keretében tartottak.

Pintér bejelentette: sikeresen megakadályozták a hajnali áttörési kísérletet

Migránsok a vajdasági Horgos központjában 2020. január 28-án. Hajnalban több mint hatvan határsértő próbált áttörni a Horgos és Röszke közötti közúti átkelőnél. MTI/Molnár Edvárd

Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél

- jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.

Pintér Sándor közölte, már múlt héten voltak arról információik, hogy illegális bevándorlók több helyen megkísérlik a törvénytelen behatolást Magyarországra. A hajnali áttörési kísérlet ezt alátámasztotta, a rendőrség azonban erre felkészült, és bebizonyosodott:

senki nem tud Magyarország területére észrevétlenül átjutni

- mondta a belügyminiszter.

Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta, illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30-kor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 átkelőhelynél. Hozzátette: a rendőrök négy embert elfogtak, bűnügyi őrizetbe vették őket.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt hangsúlyozta, hogy a szerb-magyar államhatár komoly nyomás alatt áll, januárban eddig 3400-an kíséreltek meg Magyarországra bejutni.

Forrás: MTI, Origo

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ha ezek azok a migráncsok, akik be szerettek volna törni őfélesége szent földjére, akkor valami optikai csalódás van(lehet, mert a statisztáknak egyen hátizsákjuk van/volt, kézi szatyor helyett, mindegyik ffi, és a jól begyakorolt gátfutást adták elő:
.
----- Elmagyarázták hogyan jutott be 70 migráns Magyarországra
.
hvg.hu/itthon/20200128_Roszke_hataratkelo_migrans?s=hk
.
Van másik:
.
----- Így próbálták áttörni a kerítést a magyar határon
.
index.indavideo.hu/video/Csoportos_attoresi_kiserlet_Roszkenel
.
Nem csoda, hogy az EU nem szándékozik fizetni ezért a litye, tyúkólnak is gyenge kerítésért!
verőce21
Ugyan, ki hiszi el? Ki akar betörni ide Mo.-ra? :)
szegfue
"...senki nem tud Magyarország területére észrevétlenül átjutni.." Azért ez egy kicsit elhamarkodott kijelentés volt! Az tudjátok, hogy az első és második "alaguton" hányan jöttek át?! Kötve hiszem, mert azt sem tudjátok mióta is van az az alagut... ezt is későn vették észre... Erről már nem is hallani semmit sem, de legalább a "hajnali áttörési kisérlet megakadályozásáról" sokáig éss okat lehet "regélni". Nevetséges...
ómió
Megakadályozták? Pedig a Böszme "még jól is járna" velük!
ittott
aki azt a tákolmányt kerítésnek nevezi, az hülye. az első aki belekapaszkodott, majdnem hanyatt esett a lendületől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.