A szülők szerint az anyakönyvvel lemondtak volna a gyerekükről és átruházták volna a tulajdonjogot Magyarországnak.

Egy alternatív valóságban élő közösség tagja lehet az a dusnoki pár, akiktől nemrég vette el a gyámügy a négy hónapos csecsemőjüket, mivel a szülők ellenálltak az állami szerveknek, és nem anyakönyvezték, de nem is oltatták be gyermeküket – derül ki az Index szerdai cikkéből.

Múlt pénteken rendőrök segítségével vitt el a gyámügy egy csecsemőt a Bács-Kiskun megyei Dusnokon, mert a gyerekről születése óta nem tudtak semmit. A szeptember 5-én született babát a szülei nem akarták anyakönyveztetni, sem pedig a kötelező védőoltásokban részesíteni. Az anya nem vett részt várandós gondozáson, és a szabályok figyelembe vétele nélkül otthon szülte meg gyerekét.

A kisbaba idáig anyatejen volt, amióta elvették, az édesanyja nem etethette.

A család azóta azt sem tudja, hogy hol a gyerek.

A család az Indexnek azt mondta, most még nem akar nyilatkozni a médiának, de az elmúlt napokban készült velük egy hosszabb beszélgetés, ami a Youtube-ra is felkerült.

Az Index cikke szerint a szülők mögötti szektás, de a paramilitáris elemeket sem nélkülöző háttérből az derül ki, hogy

a szülők egy olyan radikálisabb szubkultúra tagjai, mely a magyar intézmények semmilyen joghatóságát nem ismeri el, a magyar államot illegitimnek tekinti.

Mint nyilatkozataikból kiderül, azt hiszik, hogy az anyakönyvezés lényegében egy „rabszolgalevélnek” felel meg, amivel szerintük a gyermeket az állam tulajdonába adjuk, ami aztán a gyerek élete végéig azt tesz vele, amit csak akar.

A jegyző elkezdte küldözgetni a családsegítőt, hogy menjünk be anyakönyvezni, ez csak egy papír... mi azért tudjuk, hogy itt nem csak erről van szó, hanem, hogy lemondunk a gyerekünkről és átruházzuk a tulajdonjogot Magyarországnak.

– mondták elképzeléseikről novemberben egy nyilvános fórumon a szülők.

A család egy olyan mozgalomhoz kötődik (MAG), amely azon túl, hogy önfenntartó gazdálkodásra, kisközösség-építésre, társadalomból való részleges kivonulás lehetőségeinek keresésére és egy nemzeti színezetű spirituális irányzatra épül, ennél meredekebb dolgokban is hisz. Például osztja azt az elméletet, mely szerint „az anyakönyvezéssel valójában mindenki egy regisztrációs számot kap, személyében egy külföldi cég tulajdonává válik, sőt: Magyarország mint olyan nem is létezik, Magyarország szuverenitását elvesztve igazából egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég, így gyerekeinket, ha nem vigyázunk, oda adjuk el rabszolgának.”

Ez az esemény azután volt Kalocsán, hogy november 20-án a gyámügy – mondván, a család minden együttműködést megtagad –, elrendelte a két hónapos baba nevelésbe vételét, és kérték a rendőrség segítségét. A rendőrök aznap több kocsival meg is jelentek az alföldi faluban álló családi házas utcában, de nem tudtak intézkedni, mert, mint a jegyzőkönyvben áll, „kijött 10-15 fő, akik fenyegetően léptek fel a munkatársakkal szemben”.

A család körüli támogatói csoport leginkább a MAG-mozgalom tagjaiból és kapcsolódó radikálisokból áll.

A család védelmezőjeként tűnt fel az a Posta Imre a nemzeti radikális, összeesküvés-elméleti színtéren mozgó figura, aki korábbi katonaként próbálja, meglehetősen fenyegető módon kideríteni, hogy hol van a dusnoki házaspár gyermeke a rendőrség és a különböző hivatalok felkeresésével. Posta ilyeneket mond eközben:

Meg kell mutatni ezeknek a köcsög rendőröknek, hogy bármikor a faszukra lehet lépni. Természetesen ez üzenet a parlamenti zsinagógának meg az összes többi csőcseléknek is, amit Judapesten művelnek

Vagy:

Katona vagyok. Maholnap, ha csikágó lesz, figyelj, én nem fogok szarozni veletek.

Az Index szerint a házaspár ennek ellenére „inkább a gyermekükért nagyon aggódó, de egy alternatív valóságban mozgó embereknek” látszik.

A MAG-közösség vezetője, Géczy Gábor a dusnoki eset után először szintén harcos nyilatkozatban ítélte el a „gyermekrablást” és a hatóságokat. Egy újabb Facebook-posztban azonban később elnézést kért mindenkitől, hibának nevezte a korábbi harcias kiállást, és bejelentette, hogy inkább törli a Facebook-oldalát, mert úgy érzi, „tiszta szándéka ellenére” bemocskolódott az oldal és az ő neve is.

Nem az a dolgom, hogy csákánnyal küzdjek a jéghegy ellen, meg kell várni a tavaszt

– írta a törlés előtt.

A mérséklődés a Magyar Nemzet keddi cikke szerint azzal állhat összefüggésben, hogy már az Alkotmányvédelmi Hivatal extrém szervezetekkel foglalkozó részlege is vizsgálódni kezdett a MAG körül, „vélhetően azért, mert a szervezet kétségbe vonja a magyar állam fennhatóságát az állampolgárai felett, és tagjai nem hajlandóak a legelemibb együttműködésre sem az állami szervekkel”.

A MAG-ot vezető, fizikusként végzett, egykor atomfizikával, ma „szakrális földrajzzal” foglalkozó Géczyvel az Index telefonon is beszélt. A lapnak elmondta, személyesen is jól ismeri a szülőket, akiket „jópofa, szimpatikus és felelősségteljes” emberként jellemzett, de olyanoknak, akik a saját álomvilágukban élnek.

Géczy régóta nyomon követi a dusnoki család történetét, és azt mondta,

józanságra próbálta intetni őket, hogy „ne hugyozzanak szembe a széllel”, mert nem így kell szabadnak és függetlennek lenni.

Géczy maga is oltásellenes, saját legkisebb gyerekét sem oltatta be, emiatt elmondása szerint perben is állt állami szervekkel.

Géczyt az állítja, hogy

már nincs hatása a családra, ahonnan elvették a gyereket.

Forrás: Index, 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
"A jegyző elkezdte küldözgetni a családsegítőt, hogy menjünk be anyakönyvezni, ez csak egy papír."
Ezért kellett nemtomhány rendőrt kivezényelve erőszakkal elvenni a családtól egy pici, még anyatejen élő csecsemőt, mer az anyakönyv csak egy papír?
Na ilyenkor bukik meg erkölcsileg a hatalomnak nevezett bűnszervezet.
Rockxy
@Horizont: Mi történt?
Nem akarod hogy megbukjon a zorbán?
De tudom hogy tévedek.
Neked nagyon jó az erőszak alapú államhatalom.
advocat
@Rockxy: Próbálj meg e hatalom nélkül élni! Mert a világ hülye. Megérdemelnek? El lehet költözni, ahol nincs ilyen hatalom. Ha lehet nevezz meg egyet. Legalább! Mert nem szeretnék hülyén meghalni!
csetere
@Rockxy: Ha a gyereknek nincs papírja, hivatalosan nem létezik. Hová fog óvodába, iskolába járni? Ha nem kapja meg a védőoltásokat, megfertőzi a többi gyereket ha közösségbe megy. Ezek a szülők nem gondolkodnak!
Élhetetlen
@csetere: @Rockxy: Csak kiegészítés. Lehet, hogy jobb lett volna az éhen halt agárdi kisfiút is “elrabolni”, ha a szülők nem álltak szóba a hatóságokkal. „Mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja, de a gyerekét tönkretenni nincs joga”. “Hová fog óvodába, iskolába járni?“. Minek az? Majd okos anyu, apu megtanítja bogyót gyűjteni, azon elél, mert munkát sem tud vállalni. Vannak gondok Magyarországon, de ez az eset nem az önkényről szól. Ez gyermekmentés. És a véres szájú Posta Imre most egy olyan témát lovagol meg, amit nem kéne. Nem mondják meg, hol van a gyerek? Van különbség a fiktív cím hazudása, és az elrejtés között. Kéne a nevelőszülőnek, hogy a háza előtt rendezzen békés demonstrációt ez a közösség, és ki se merjenek lépni? Az a szöveg meg, hogy “én nem szaroznék…válogatás nélkül”, és ezt egy zavaros fejű apának mondja, már konkrét felbujtás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.