Bíróság mondta ki, hogy a GVH semmilyen érdemi vizsgálatot nem folytatott a KESMA engedélyét megadó döntést megelőzően. Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, melynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába – állapította meg a bíróság abban a perben, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli. A TASZ szerdai közleményében azt írja, a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette azt a hatósági bizonyítványt, amellyel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a KESMA tulajdonszerzését azokban a cégekben, amelyeket kormánypárti üzletemberek egyszerre ajánlottak fel az alapítvány számára 2018. november 28-án. ˝A bíróság döntése azt jelenti, hogy hiányzik a kormánypárti sajtó példátlan mértékű összevonásának egyik jogi feltétele.˝ A GVH azután adott zöld utat a KESMA tulajdonszerzésének, hogy a kormány egy rendeletben nemzetstratégiai...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Majd most megindokolják, oszt jó napot.
RonaGyuri
Igen "A tisztességes ... felett leginkább a ... őrködik ELVILEG nálunk" alapvető jellegzetessége a jelenlegi rendszernek. Léteznek szerv szervek, amiknek felügyelni kellene a tisztességes működés felett, azonban Orbán ezeket is megszállta és a legócskább pártcsinovnyikjaira bízta!!! =))
lusta
@RonaGyuri: Igen, annyira ócskák, hogy még a látszatra sem adnak.
tudode
Nem ügy!
.
Mondta őfélesége ellenzékben 2006-ban
.
---- Elmarasztal az OVB, megvédenek a jogászok, oszt jónapot
.
index.hu/belfold/orban4945/
.
Ma már oly annyira sem, mert rátelepedett mindenre, mindenkire! Csak a látszat kedvéért mondta a GVH, mert szőnyeg alatt kell majd kúsznia Brüsszelben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.