Egy olyan nyilatkozatot kellett aláírniuk a józsefvárosi óvodákban dolgozó óvónőknek és minden alkalmazottnak, amely kijelenti, hogy a dolgozók nem tagjai semmilyen civil szervezetnek.

Jogsértő nyilatkozatokat írattak alá az állásukat féltő józsefvárosi óvónőkkel
Fotó: Facebook/Pikó András

A HVG szerint mindez az új kerületi polgármester, Pikó András tudomása nélkül zajlott, csak a laptól értesültek arról, mi folyik a saját fenntartású intézményekben. Szabotázsra vagy tévedésre gyanakszanak.

Maga a nyilatkozat két állításból áll, azt kellett aláírniuk:

„jelenlegi munkaviszonyommal összeegyeztethetetlen másodállással nem rendelkezem, semmilyen civil szervezet tagja nem vagyok”.

Az óvódavezető azért tolta a munkatársak orra alá, mert ez egyenesen az önkormányzattól érkezett. Az óvónők – állásukat féltve – aláírták.

Pikó András polgármester és Czukkerné Pintér Erzsébet jegyző közös közleményben azt írta, semmi közük nincs a nyilatkozathoz.

„Józsefváros jegyzője és polgármestere ilyen nyilatkozatot nem kért sem az óvodavezetőktől, sem az óvodai dolgozóktól”

– jelentették ki.

Ezért „az önkormányzat haladéktalanul vizsgálatot indít, és amennyiben szükséges felelősségre vonást kezdeményez a hamis tartalmú adatszolgáltatásra felkérővel szemben”.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Béla333: Végül is ezt a folyamatot indították el. Vizsgálatot indítanak, ami kideríti ki volt a felelős. Hogy lesz-e feljelentés az attól függ, hogy ebből lehet-e jogi ügy. Lehet, hogy csak kirúgással fog járni. Karácsony is járt így, mikor kiderült, hogy amint főpolgármester egyik fővárosi cégvezető leszerződött Mészáros egyik cégével úgy, hogy Karácsony külön utasított mindenkit, hogy a hivatal átvétele idejére már ne kössenek szerződéseket. Az igazgatót ezért jogosan kirúgta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@vitriol: 20.28
Még csak fricskát kaptak '19 októberében, de már ettől begőzöltek!
Igazi cirkusz akkor lesz, ha át kell adniuk az országos hatalmat/kormányváltás lesz!
Nem megy másképpen: fel kell venni a kesztyűt, különben az erőszakosságukkal, erkölcstelenségükkel legázolnak mindent és mindenkit!
human
@Pegero: Nem ez volt az egyetlen szabotázs a fidesz részéről. Januárban derült ki, hogy mikor Pikó polgármester lett még az átadás előtt az egyik cégvezető utasításba adta ki a kerület parkolótársaságának, hogy január 2-től tegyenek fizetőssé olyan területeket amik addig nem voltak fizetősek. Erről az új vezetést elfelejtették tájékoztatni, de még a lakosságot sem figyelmeztették. A kis mikuláscsomagok láttán pedig elkezdtek morgolódni az emberek.
Szóval ilyen kis aljas trükkökkel operál a fidesz.
Ezért most Pikó kénytelen volt minden vezetőjének levelet küldeni kérve, hogy amennyiben tudnak olyan döntésekről amiket az előző vezetés hozott és most lépnek érvénybe azokról tájékoztassák elkerülendő a további meglepetéseket.
human
@Shikari: Akkor amit írtam, szintén friss esetet te is olvasd el.
balos
te pedig az o1+1gecié!Kérdezd a papust!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.