A Századvég Alapítvány szerint aggályosnak tekinthető a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) és más külföldről finanszírozott nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése a magyar jogbiztonság és a nemzeti szuverenitás megőrzése szempontjából.

A Századvég pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az alapítvány elkötelezett a nemzeti szuverenitás, a jogbiztonság és az átláthatóság mellett, ezért "ngo-radar" néven, monitoringrendszerben folyamatosan elemzi az említett szervezetek magyarországi működését.

Felidézték:

korábbi elemzésük rávilágított, hogy a Magyar Helsinki Bizottság 2018-ban mintegy félmilliárd forint támogatást kapott különböző külföldi szervezetektől.

Az MHB-t nem csak a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok finanszírozzák, megbízói között megtalálható például az Európai Bizottság is – írták. Utóbbi több tízmillió forinttal támogatott egyebek mellett olyan programokat, mint "a gyanúsítottak és vádlottak jogainak erősítése" vagy "hozzáférés a jogi segítséghez és a rehabilitáláshoz menedékkérőknek" – tették hozzá.

A Holland Királyság Nagykövetsége pedig a támogatás ellentételezéseként kutatást rendelt meg az MHB-tól a magyar bíróságok függetlenségéről, az ENSZ pedig azzal bízta meg a "Soros-szervezetet", hogy a menedékkérők jogvédelemhez való hozzáférésének megfelelőségét vizsgálja

- közölték.

A Századvég kommünikéjében megállapította, hogy "figyelembe véve a Magyar Helsinki Bizottság szövevényes finanszírozási hátterét és minimális társadalmi beágyazottságát, valamint azt a körülményt, hogy az ngo-k elsősorban külföldi finanszírozóik iránt tartoznak elszámolással, tevékenységük aggályosnak tekinthető a magyar jogbiztonság és a nemzeti szuverenitás megőrzése szempontjából".

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@ómió: 14.37: Ez úgy írják, hogy: Dawn-kór.
Csak segíteni akartam.
ómió
@namihami: Kösz, hogy szóltál, mert a w kimaradt!
ómió
@Béla333:Bár a te bosevik tetübandád állna úgy "idegen zsoldban", mint a Fidesz! Akkor egyebek közt nem akarná ránk szabadítani a migráncshordákat meg nem tagadta volna ki a határon túliakat 2004. dec. 5-én! Szóval, valami átütőbb hazugsággal gyere!
Nessy
Tessen mondani, ha mi "támogatunk" határon túli szervezeteket az más államban nem lehet "aggályos"? Sőt még ezért szavazatokat is vár pártunk és kormányunk!
Mielőtt kiakadnának páran, nem a kettős állampolgárság a probléma, hanem az ellenőrizetlen levélszavazatok, melynek a küldője nem vállalja az ódiumát a döntésének! Azt meghagyja nekünk!
Béla333
@ómió: 15.09
Idegen zsold az, ha fizetségért tesz meg olyat, amit egyébként nem tenne. Súlyosabb esetben azért teszi meg, mert valamivel megzsarolták.
Úgy, mint ahogy a jelek szerint O.V. fordult 180 fokot a korábbi véleményéhez képest, többek között az oroszokkal való kapcsolatunkban.
Az, hogy O.V. meg még az ország érdekeit figyelmen kívül hagyva, azzal éppen ellentétesen cselekedve szolgáltatja ki az oroszoknak az országot sok-sok évre a Paks II. hitellel és beruházással kapcsolatban, az meg akár a hazaárulás kategóriáját is jelentheti.
namihami
@Nessy: Nekem a kettős állampolgárság is csípi a szemem. Ugyanis az majdnem lehetetlenné teszi az ottani anyaország állampolgárainak ellenőrzését. És ez éppúgy igaz a gazdasági, mint a politikai befolyás vonalán.
Nyilván nem véletlen, hogy a környező országokban mindenhol tiltott, pont az orbáni befolyásolás kizárása érdekében.
Csak. mivel ezt (sajnos) igazán nem tudják kontrollálni, ezért állhat fenn a jelenlegi helyzet köztük és az ún. ""anyaország"" között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.