Január 31-én éjfélkor az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, ennek apropójából üzent a magyaroknak Iain Lindsay brit nagykövet.

Magyarul üzent a brit nagykövet a Brexit kapcsán

A videóüzenetben Lindsay arról beszél, hogy a kilépéssel nem fordítanak hátat Európának, így pedig Magyarországnak sem.

Az Egyesült Királyság és Magyarország baráti kapcsolata sok évszázados történelmi múltra tekint vissza. Magyar partnereinkkel együttműködésben szeretnénk még inkább elmélyíteni, kiszélesíteni és szorosabbá fűzni ezt a kapcsolatot

- szögezte le.

Lindsay szerint az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok érdekében a kilépési tárgyalások során egy olyan megállapodást kötöttek az unióval, mely garantálja a jogaikat.

Továbbra is szívesen látjuk az ott élő magyarokat, mivel jelentős mértékben hozzájárulnak országunk kulturális és tudományos sokszínűségéhez, prosperitásához 

- tette hozzá.

Fontosnak tartja a két ország közötti kapcsolatok további elmélyítését és kiterjesztését.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Most nyaliznak nyilván minden EU-s országnak!!!
szép új világ
"Az Egyesült Királyság és Magyarország baráti kapcsolata sok évszázados történelmi múltra tekint vissza."
Ez valami sajátos angol humor? Monty Python darab?
A közös történelmi múltunk egy ponton - a Trianoni diktátumnál - kapcsolódik össze, melynek megalkotásában aktívan részt vettek. Ezt nem igazán nevezhető történelmi barátságnak.1989-ig ( a gengszterváltásig) még számottevő gazdasági kapcsolatunk sem volt, nem hogy baráti. Lindsay úr, ez akkora marhaság, hogy akár Schmidt Máriska is mondhatta volna, pedig ha történelemről van szó, akkor Ő már csak tudja a tutit. Hiszen tőle tudtuk meg azt is, hogy Dózsa László Pruck Pál álnéven irtotta a komcsikat, úgy, hogy közben többször is hősi halált halt. Nem rég tudtuk meg azt is, hogy az ereinkben kipcsak vér folyik és egyetlen barátaink a törökök voltak, akikkel úgy megszerettük egymást, hogy el sem mentek 300 évig.
Komoly lelki traumát okozhatott Önnek a brexit, ha a magyarokban látja a több évszázados barátait. Inkább kerüljön el bennünket messzire, mert mi még egymást is gyűlöljük, nem hogy az idegeneket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.