Az egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára – írja a Magyar Nemzet. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: az elmúlt egy év alatt , átlagosan 25-30 százalékkal emelték a beszállítók a sertéstőkehús árát. Bár a vásárlók jellemzően ennél valamivel szerényebb áremelkedéssel találkozhatnak az áruház húspultjaiban, így is visszaesett a kereslet. Sertéshúsból sok helyen húsz százalékkal kevesebbet adnak el üzleteik. A csökkenés mértékét meghaladó viszont a baromfitermékek eladásánál tapasztalt növekmény. A Spar tapasztalatai szerint, a visszaesés leginkább a sertéskarajnál érhető tetten, ebből a húsféléből lényegesen kevesebbet adnak el, mint korábban. Maczelka Márk kommuniká­ciós vezető szerint, mindez egyértelműen annak tudható be, hogy a 2019 januári árakhoz képest, ez év elején közel 25 százalékkal magasabbak a fogyasztói árak.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
És még fog is sajnos. Kínában, a karantén miatt, nem gondozzák, nem etetik a gazdaságok állat állományát és még a sertés pestis is pusztít, így nagyok a károk és vásárolni kényszerül az ország. De ez van/lesz a szárnyasokkal is.

Lehet szép, hasznos és jó dolog a globalizmus, de most a rossz oldalát is megtapasztalja a tisztelt "világpolgár", csak ezt a liberális közgazdaság tankönyvekbe nem írták le. Mindennek ára és következménye van. Ja és ez most nem/sem Orbán Viktor hibája.

A benzin viszont olcsóbb lett...
namihami
@36: Így van. A benzin 5 froncsival lett olcsóbb. A hús viszont 300-zal. Csak éppen drágább. Krumpli, zöldség, gyümölcs és társai. Viszont olcsóbb lett az iPhone. Már csak 360.000 forint.
És, ha átlagolunk (mindent egybevetve, ami napi szükséglet), akkor a 3.8 %-os infláció még a kanyarba se, igaz?
36
@namihami: Talán hamarosan rádöbben végre a természettől teljesen elrugaszkodott ember-kivéve az idiótákat-hogy az iPhone, meg a többi xaros kütyü, nem megzabálható és a természet hatásaitól, pl. vírus, nem védi meg. Ő, csak egy ember.
namihami
@36: Próbáltam arra, az iPhone után következő sorhoz kapcsolódni, ami az ún. 3.8 %-os inflációt kiadó eredményt adja. Mivel ezt a számot nemcsak a benzin és a karaj testesíti meg. Az, hogy egy gazdaság 5 (öt) forintot tud valamiből engedni, amin egyébként kb. 230 forintos haszna van és az indulóár egyébként is a világpiaci ár függvénye, az nem a liberális vagy illiberális gazdaság függvénye. Ha az élelmiszer vagy bármely egyéb termék árát politikai okokból támogatjuk (fel vagy le), az már szocialista piacgazdaság. És ezt akarta a nép elvetni. Sikerült is neki. Tehát a sertéshús éppen olyan termék, mint a benzin, az iPhone vagy mosógép, csak a kormány sokkal kisebbet tud szakítani rajta.
Tehát, ezeket nem megenni kell, hanem a gazdaság pénzügyi forgásának szerves részei, akár olcsóbb, akár drágább lesz.
Egyébként az 5 forint az a kinti ár csökkenésének az eredménye.
Eladott Ország
A hivatalos 3%-os inflációt ez sem fogja meghatni szerintem. A lakásárak/lakbér 100%-os emelkedése sem hatotta meg,
azér', mert nincs a kosárban csak a szegfűszeg. Épp ideje kicsit megpörgetni az inflációt, aztán majd rájönnek a "szuperállampapír" vásárlók, hogy mekkora bizniszt csináltak. Persze még úgy is jobb mint a forint kápé a párnacihában.
Legalább is addig, amíg egy "rendkívüli állapotra" hivatkozva, "békekölcsönné" nem nyilvánítják. Pusztít a vad sertéspestis, belepusztul, Buda s Pest is! A disznó mindenevő, de annyira, hogy még saját fajtársait is megeszi, ha nincs más. Csak az alábbiakkal nincs szerencsénk:
uploads.disquscdn.com/images/472a634803a1ddb179483d7f4099c716dc7d3c435cbbd9e5849995b11655e5ae.jpg?w=600&h
A csirkefarhát a lényeg, az nem változik:
uploads.disquscdn.com/images/46bc886e4ea9b76e18f5fbb930748ee5e862bfb98329cc84e68c902fd0135226.jpg?w=600&h=283
36
@namihami: És valóban. Csekély vigasz a benzin árának alakulása. Ezért hagytam legutoljára.

De az ilyen helyzet-pl. korona vírus-azon is elgondolkodtathatja az embert, hogy ugye mégis csak jobb lett volna gyereket vállalni, vállalni a könnyű és a nehéz oldalával a család hivatását, az ideologizálás és divatok helyett. Mert ha én beledöglöm is a dologba, talán marad belőlem/utánam valaki...A régiek tudták, érezték és élték ezt, csak mára elfelejtődött.-egyeseknél-.

De, semmi pánik-semmi joga és oka nincs rá a "fölvilágosult" embernek, hisz azt is elfelejtette-leszoktatták róla-, hogy a Szentírásban az áll: "legyetek józanok és éberek, mert nem tudhatjátok sem a napot, sem pedig az órát"
36
@namihami: Igazad van. Mi magyarok, túl sok adót/áfát fizetünk. Akár a legtöbbet is pl. Európában, ehhez nem értek. A globális árú kereskedelem egy nyerészkedő, gyilkos dolog.-is tud lenni-.
Az alapvető élelmiszereket pedig valóban olcsóbbá kellene tenni a magyar piacon.
fahrenheit451
lesznek járványok...

De ez még nem a vég!

Hülyegyerek, kéne észrevenni az intő jeleket.
Emlékszel még Jeruzsálem pusztulására?
Jézus figyelmeztetett mindenkit évtizedekkel előre.
Aki hallgatott rá, megmenekült.
Aki nem hallgatott rá, elpusztult.
És hogy?
Iosephus Flavius, könyve a zsidók pusztulásáról - csúnyán, tömegesen!
Szerinted a holokauszt megtörténhetett volna, ha Isten még mindig a test szerinti zsidókkal lenne?
Ez egy végső intő jel volta számukra, de még ebből sem értettek.

Megölték a prófétákat, megölték Isten fiát, és jelenleg ők alakítják a világ szellemét, ami Isten szellemének ellensége.
Hihetetlen, hogy mit művelnek ezek, hogy mennyire szétbasznak mindent az egész világon - mindig, folyton-folyvást a rosszat választva, Istent megtagadva.

Nem baj! Miden rendben van!
Eladott Ország
Hamarosan megy az lejjebb is, mert a koronavírus miatt, nem tudnak szállítani sertéshúst Kínába ,úgy mint gabonát annak is igen drasztikusan csökkent a világpiaci ára és akkor majd csökkenni fog a sertéshús ára, de rohadjon rájuk az egész mennyiség! A kis tenyésztők óljaiba leölték a disznókat, csak a nagy gazdaságoknál nem volt sertéspestis Kósa, Mészáros, Csányi, zabálják meg. A sertéstartás drága mert az agrár oligarchák (pl. Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató agrárcégeit összefogó Bonafarm Csoport) a takarmányok árát olyan mértékben növelik folyamatosan hogy nem éri meg sertést tartani. Igaz ha lenne földed -de nem lehet, mint a téeszcsében' anno a háztáji, mert minden földet megszereztek ezek a gátlástalanok- és magadnak termelhetnéd meg a takarmányt olcsóbb lenne. A belefektetett munkádat persze nem számolva. Azokban az időkben szinte minden falusi portán volt sertés,- és aprójószág tartás. Persze a városokban, -fürdőszobában- lehetetlen a sertéstartás a falu lakossága pedig már kiöregedett ebbő,l a disznóólak is összedőltek. A vidéki munkaképes emberek -akik örülnek, hogy van munkájuk- pedig a békasegge alatti bérért dolgoznak szarér-húgyér az agrár bárók birtokain.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.