Könyv jelent meg a január 9-én eltemetett Gesztesi Károlyról.

Az 56 évesen eltávozott művész temetése óta csak három hét telt el, de máris megvásárolható  Tábori Andrea szerző által megírt könyvben, amely 190 oldalon keresztül mutatja be a színész pályáját.

A kiragadott soroknak nincsenek pontos forrásmegjelölései, sőt, többször vannak elhelyezve olyan megemlékező mondatok, melyek mások által lettek megfogalmazva a közösségi médiában.

A könyvben szerepel az a levél is, amelyet maga Gesztesi Károly írt és címezett meg lányának, Pankában a 2007-ben megjelent Macsó papák című művében.

A Bors információi szerint

az egykori színművész hozzátartozóit a könyv kiadójától senki sem kereste fel, a szerzőt, Tábori Andreát, akinek más bejegyzett műve nincs, nem is ismeri a család.

A Szalay Könyvek kiadó egyedül a Hit Gyülekezetének vezetőjével, Németh Sándorral vette fel a kapcsolatot, aki a lapnak elmondta, hogy egy férfi a titkárával beszélt telefonon, ám a személyes találkozó ötletének felvetése után nem telefonált többé.

Méltatlan Karcsihoz ez a könyv, a címlap és az írás is. Puszta haszonszerzés a célja

– nyilatkozta a karizmatikus egyház elsőszámú vezetője.

A Borsnak sikerült elérnie a kiadót, amely elmondta, hogy mi célból készült el a Gesztesiről szóló könyv:

Olyan könnyed olvasmányt kívántunk a Gesztesi Károlyt tisztelő embereknek nyújtani, amely megmutatja, miért kedvelte őt ilyen elképesztő mértékben egy egész ország (...) Sokféle kézirattal ke­resnek meg minket, így kaptunk olyan munkát is, amely tematikájában eltért a most megjelent könyvtől, de sok fejezetet, bejegyzést tartalmazott Gesztesi Károlyról (...) Könyvünk tisztelgés a művész emléke előtt.

Címlapkép: Instagram/tv2official

(borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.