Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtási szervezet – jelentette be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szóvivője szombaton a debreceni büntetés-végrehajtási intézet gyártóüzemében.

Védőmaszkok gyártásába fogtak a magyarországi rabok

Orosz Zoltán alezredes emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki ülésén elfogadott akciótervében a BVOP feladatául szabta, hogy készítse elő az egészségügyi védőfelszerelések gyártására történő átállást.

"A büntetés-végrehajtás (bv) az átállást végrehajtotta" – mondta a szóvivő.

Hozzátette: a védőmaszkokat a bv gazdasági társaságai közül a fogvatartottakat foglalkoztató Adorján-Text Kft. gyártja, amelynek a fő profilja ágyneműk, függönyök, asztalterítők, törölközők, egészségügyi termékek, munka és védőruhák gyártása.

A védőmaszkok gyártásához minden alapanyag rendelkezésre áll, a fogvatartottak hosszított idejű váltásban, napi 12 órán át készítik, csomagolják a maszkokat, amelyből 20 ezer darab gyártására képes naponta az üzem – részletezte Orosz Zoltán.

A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is zajló gyártási folyamat eredményeként folyamatosan nő az árukészlet, de már most jelentős raktárkészlettel, több mint 320 ezer védőmaszkkal rendelkeznek. A maszkokat az ország több pontján kialakított raktárakban tárolják, ahonnan szükség esetén azonnal szállíthatják a felhasználókhoz.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nagyon jó! Mind a 2 rab ezt csinálja, ezzel a játék géppel?
Hajrá! Ki a gyorsabb? A vírus vagy a rabok a kisgéppel?
tudode
Inkább szájkosarat is kellene gyártani a pofakaratéSOKKnak, hogy fogják be, és tegyék a dolgukat!
Csizmás Kond
...csak azt ne mondják, hogy önként...:)
jesz
a legfrissebb BV parancsnoki közlés szerint már 360ezer maszkot becsomagolva tárolnak a központi elosztóban. Már csak teríteni kell. Szakmányonként 12 órában gyártják, tehát néhány nap, és minden igénylőnek akár több is jut.
A gyógyszertárak folyamatosan kapják a kért mennyiséget.

Remélem, hogy a hír igaz.
Sámannus
Ez sokkal könnyebb mint gyodát telepíteni ám.
Ez egyébként meglehetősen lapos tempó ha a létszám kihasználtságát tekintjük, ha a dutyiban meg nagy a zsúfoltság, nem is értem miért kell nyújtózkodni műszakban nekik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.