A napokban kézbesítették az év eleji nyugdíjemelésről szóló leveleket. Két olyan nyugdíjas értesítőjét hasonlította össze a 24.hu, akik mindketten az átlagnyugdíjnál kevesebbet kapnak. Egyikük havi 5400 forint emelést kapott 2019 elejéhez képest, másikuk csak 3825 forintot. Ebből az idei emelés 4320, illetve 3060 forint, a többi (1080, illetve 765 forint) még a tavalyi, év eleji 2,7 százalékos emelés utólagos korrekciója, hiszen végül a tervezettnél magasabb (3,4 százalékos) lett az infláció – értékeli a portál. Ha minimálnyugdíjra és milliós nyugdíjra nézzük az emeléseket, még rosszabb a helyzet, harmincötszörös az eltérés. A legfrissebb elérhető adatok szerint 2019 júniusában 2 021 864 öregségi nyugdíjas volt. A nyugdíjas társadalom túlnyomó többsége, 87 százaléka, azaz 1 754 805 ember nyugdíja az 50 ezer és 200 ezer forint közötti sávba esik. A 300 ezer forint felettiek közül 23-an 1 és 2 millió közötti összegben részesültek, és már lettek kétmillió forint feletti nyugdíjak is,...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
2017-re duplájára emelkedett a jövedelmi szegénységben élő nyugdíjasok száma. Ha olyan jól megy az országnak, ahogy mondják, akkor miért nem emelik a nyugdíjakat még az infláció mértékében sem, mert az inflációval is hazudnak. De még annak a kevésnek is egy jó részét novemberig ők használják. Noha a bérek valóban emelkednek Magyarországon, ( régiós viszonylatban itt is sereghajtók vagyunk) ezt a nyugdíjak már régen nem követik. Vélhetően ezzel pontosan tisztában volt Orbán Viktor is, amikor az úgynevezett svájci indexálást Bajnai előbb felfüggesztette, majd az Orbán-kormány végleg el is törölte. Ez annyit jelentett, hogy a nyugdíjak az éves béremelkedés és infláció átlagával emelkednek, amelyből már csak az utóbbi, vagyis az infláció maradt meg. Orbán tudhatta azt, hogy a recessziót követően a piac fellendülésével béremelés következik, ezért még időben kapcsolt, és gyorsan megszívatta a nyugdíjasokat, nehogy már jó legyen nekik. A nyugdíjplafon eltörlése a kivénhedt fideszes demokratáknak/parazitáknak már magukra nézve sem opció, csak nem szarnak a saját tányérukba. public.flourish.studio/visualisation/1041494/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041494
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: a magyarok dolgos ,szorgalmas emberek, dade az kizárt,hogy te szín csiszta magyar.
kereső
@Shikari: Figyu bozgor! Igaz, hogy az őseim migráncsok voltak- (kié nem???kompországban, az évszázadok alatt)- de ,ha ők maradnak a szülőföldjükön, lehet, hogy te most is terelgethetnéd a nyájadata a lejtőkön a móc hegyek között. Nem lenne alkalmad "mélyen nép-nemzethy magyart" játszani. Arra válaszolj, bozgor-Te mit tettél itten a közösbe, mármint a szájtépésen túl? Egyébként meg az a "jó" megyar, aki veri mellét-,hogy ő mekkora "nagy", nem az aki dolgozik, gyermeket nevel, adót fizet, szolidáris a betegekkel, gyengébekkel-és lehetőségeihez mérten még támogatja is őket, de nem ért eggyet az ország megbecsteleinitésével, a lerablással, az oktatás lebutitásával, az egészségügy-és egyáltalán az ország tönkretételével? Hm?
kereső
@Shikari: Takarodj bozgor- má' még meg is hazudtolod magadat? Meg, mint látható.Csürhézd a magadfajtát te senkiházik.
kereső
@Shikari: Én nem . Mert én jó magyarnak tartom magamat, bár nem verem miatta a nyálamat- mint, te/ti, akik csxak szavakban vagytok magyarok. vagy még úgysem.
36
A nyugdíj minimum mértéke nálunk egy gyalázat! Édesanyám 1500 forintot kapott emelésnek! Korábban is írtam már, de ezzel kapcsolatban a kormánynak, szélsebesen lépnie kellene!
(Félreértés ne essék, jó dolog a külön juttatás, de sajnos csekély vigasz...)
36
És sajnos nem infláció követő a nyugdíj...nem...Nem az inflációt kellene figyelembe venni, hanem az áremelkedések éves mértékét! Ja és gusztustalan dolgok az átlag és bruttó-nettó fogalmakkal való befolyásolás és a használatuk! Úgy minden nagyon szépnek tűnik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.