A módosított Nemzeti Alaptanterv (Nat) ismeretanyaga mindenki számára elsajátítható és elsajátítandó, biztos alapot nyújt az elhelyezkedésre az élet bármely területén – közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn.

Kásler büszke a NAT-ra

Kásler Miklós azt mondta, hogy a módosításra azért volt szükség, mert a jelenleg hatályban lévő Nat néhány része elavult.

A módosításnak köszönhetően a jövő generációi értékorientált, európai magyar értékeket felmutató tananyagra támaszkodva léphetnek ki az életbe, az életkoruknak megfelelő tartalommal rendelkező tantárgyakat pedig a legkorszerűbb módszerekkel tanulhatják – hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette: a módosított Nat az 1., az 5. és a 9. évfolyamon felmenő rendszerben a 2020/2021-es tanévtől lép életbe. A Nemzeti Alaptantervvel párhuzamosan állították össze a kerettanterveket is, és a tankönyvek átírása is folyamatban van, a módosított Nat bevezetésével időarányosan történik.

A miniszter kiemelte, hogy a módosítás révén csökken a tanulók maximális heti óraszáma: az alsó tagozat első három évében ez 24 óra lesz, amelyből 22 kötelező. Jelezte, hogy a maximumban már benne van a heti öt testnevelésóra is. A 11-12. évfolyamon a maximális óraszám 34 óra lesz, ebből a 11. évfolyamon 25, a 12. évfolyamon 24 óra kötelező, négy kötelezően választható, négy-öt pedig választható tárgy – ismertette.

Kásler Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy a módosított Nemzeti Alaptanterv alapján lehetőség lesz a kémia, a fizika és a biológia tárgyat kiváltani a természettudomány elnevezésű integrált tárggyal. A természettudományi tárgyak esetében az érdeklődés felkeltése érdekében "science típusú" tananyagot állítottak össze, a magyar irodalom, a magyar történelem és az ének oktatása pedig tartalmilag változik.

Kép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Te ,,mint oláh migráncs,,,igazán kompetens lehetsz ebben a témában.. ( is ).. Esetleg a pofádat kellene " átszabni "... Nem mindenkinek jön be itt a Fórumon,,a tölcsér szád,,és a sz@ros nyelved...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Te ,,mint oláh migráncs,,,igazán kompetens lehetsz ebben a témában.. ( is ).. Esetleg a pofádat kellene " átszabni "... Nem mindenkinek jön be itt a Fórumon,,a tölcsér szád,,és a sz@ros nyelved...
namihami
Büszke a NAT-ra? Az a balf@sz a Tízparancsolatos gyógyításra is büszke volt.
Ha bármire büszke ez a féleszű ""miniszter"", azon épeszű ember már meg sem lepődik...pusztán konstatálja, hogy megint talált egy ""fideszes büszkeségre"" okot adó akármit.
simmering73
Mi már kevésbé vagyunk büszkék rátok.
justhpeter
Kásler büszkesége is igazolás arra, hogy már mindenre, ami emberi, alkalmatlan. Lassan már ott tart, hogy benyújthatja ő is az igényét egy grazi beutalóra.
csak úgy....
orbán csak "kezelhetö" emberekkel tud dolgozni és egy szórakozott professzor,erre különösen alkalmas...
szép új világ
Büszkék a NAT-ra? Sajnos mi nem mondhatjuk el ugyanezt róluk.
Rockxy
káslerkém, ha május végén vége lesz a sulinak, akkor oké, ha nem, akkor kezgyétek előről!
SystemError
Istenem, ezt a tökkelütött Matolcsy klónt. Nézni is rossz ezt az embert, ugyanolyan elmeroggyant szerencsétlen fasz! Ilyenek a maradék bizalmasok, elmbetegek, mert akinek esze volt a fideszben az már a háttérben várja, ami ezekre vár...:)
Clavigo
@Shikari: Emigrálnod kellene a " rassenokhoz "..te kretén. Veled az a gáz,,hogy te még toronyőrnek is hülye lennél,,Kolimán.. Ne aggódj,,eltartunk téged is ,te oláh szopóautómat..Csillapodjál Bumburnyák...
Clavigo
@Shikari: Mit nem értesz oláh ? toronyőr,,,,vagy torony őr... Egy oláh migráncsnak ,a magyar helyesîrás fakultatîv...Majd választasz.,,,ha ráérsz,,két pippantás között...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.