Az iskolákban eltelt az első félév, a diákok már megkapták és hamarosan hazaviszik az elmúlt időszak munkájának az értékelését.

A rendőrség üzeni: ne bántsák a gyereket, ha "rossz" bizonyítványt hoz haza
Fotó: Pixabay

A szép jegyeknek sokan örülnek, azonban vannak olyanok is, akik nagyon rosszul élik meg, hogy ha eredményeik nem éppen úgy sikerültek, ahogy azt szerették volna, vagy éppen amit szüleik elvártak tőlük.

Szinte minden évben, a bizonyítványok kiosztásának időszakában, vannak olyan fiatalok, akik tartanak a szüleiktől, és a bizonyítvány átvétele után nem mernek hazamenni, inkább elcsellengenek.

A megoldás a szülők kezében van, hogy gyermekében ne okozzon frusztrációt egy rosszul sikerült dolgozat, egy meggondolatlan viselkedés utáni beírás vagy a bizonyítványba került jegy. Folyamatosan figyelni kell gyermekeinkre, beszélgetni kell nehézségeikről, gondjaikról. Fontos, hogy a szülő-gyermek közötti bizalmi kapcsolat kialakuljon, a fiatalok számíthassanak családjukra, bártan el tudják mondani, ha valami aggasztja őket.

Amennyiben a szülő végig követte gyermeke elmúlt iskolai hónapjait, osztályzatait, nem érheti meglepetés az értékelésben, hiszen az e-naplóhoz mindig hozzáférhet és láthatja a jegyek alakulását.

A rendőrség javaslatai

Hallgassuk meg, figyeljünk rájuk, beszélgessünk velük! Szánjunk rájuk minőségi időt!

Ne minősítsük gyermekünket, legyünk megértőek! Ne becsüljük le problémáikat, még akkor sem, ha szerintünk túlreagálják a dolgot!

Ne a teljesítményétől függjön szeretetünk, az legyen feltétel nélküli, ez az alapja, hogy elnyerjük bizalmukat!

Fontos, hogy szükséges esetben beavassuk a pedagógust is, hogy Ő is tisztába legyen aggodalmainkkal!

Amennyiben úgy érezzük, hogy nem tudunk elég segítséget nyújtani gyermekünknek, forduljunk szakemberhez, akár pszichológushoz is.

Gyermekünk eltűnése esetén pedig azonnal tegyünk bejelentést az illetékes rendőrkapitányságon vagy a 112-es segélyhívó számon!

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
A legjobb az, amikor a sötét szülő akarja számon kérni hogyan is tanult a gyereke, miközben egész évben nem is foglalkozott vele, tanulni sem tudott a gyerekkel, mert hülye a matekhoz, angolhoz, nyelvtanhoz, stb. Szegény gyerek próbálkozik ugyan, de az otthoni minta általában meghatározó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.