Ahogy azt korábban megírtuk, a Vuhánból vasárnap hazatelepített kilenc belga állampolgár egyikénél koronavírust diagnosztizáltak. A beteget elkülönítve kezelik egy egyetemi klinikán. A kilenc belga állampolgár nagy valószínűséggel azzal a francia géppel tért haza, amelyen a magyarok is utaztak. 250-en utaztak a gépen, a belga állampolgár tünetmentes volt felszálláskor, ezért őt nem különítették el. A külügy szerint jól vannak a magyarok.

Koronavírus: Azzal a repülőgéppel utazott a fertőzött belga is, amelyikkel hazahozták a magyarokat

Egészségügyi maszkot visel egy utas a koronavírus-járvány miatt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 4-én. MTI/Kovács Tamás

A VRT Nieuws holland nyelvű belga hírportál kedd reggeli cikke szerint vasárnap este hozták haza Vuhan városából a kilenc személyt, akiket azonnal egy katonai kórházba szállítottak, és hétfőn elvégezték rajtuk a teszteket. Ezek alapján állapították meg, hogy egyikük megfertőződött, ők azonnal átvitték a brüsszeli Szent Péter Kórházba, a koronavírusos esetek kezelésére kijelölt két kórház egyikébe. A beteg állapota jó, jelenleg nincsenek tünetei. A vizsgálatok megállapították azt is, hogy társai nem fertőződtek meg.

Az Origo közölte , hogy „nagy valószínűséggel” a koronavírussal fertőződött belga azzal a géppel utazott, amelyikkel a magyar állampolgárokat is hazahozták Vuhanból. A BFM francia hírügynökség korábban azt írta, hogy a gép 250 utasa közül 65 volt francia, a többiek további harminc ország állampolgárai. A repülő vasárnap délután landolt Marseille közelében, innen indult tovább Brüsszelbe, kilenc belga állampolgárral.

Az Index megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt írta, hogy a Vuhanból Marseille-be tartó repülő – amelyikkel a magyarokat is evakuálták – 230 embert hozott vissza Európába, a felszállásnál 30 embernek voltak tünetei, ők teljesen elkülönítve, a gép másik emeletén ültek.

Információink szerint az említett belga állampolgár is ezen a gépen utazott, felszálláskor tünetmentes volt, így ő nem került az elkülönített csoportba

– írta a külügy, amely szerint a fejleményekről értesítették a tisztifőorvost és a Szent László Kórház vezetőit. A magyar állampolgárok továbbra is tünetmentesek, jól vannak – tette hozzá a tárca.

Forrás: Origo, Index, MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
szerintem akkor elölről kezdődik a visszaszámlálás.
chaudefizz
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
simmering73
Addig szórakoznak, addig feszegetik a húrt, míg ide is bejut a vírus. Mintha direkt csinálnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.