A drog jelentős részét Budapesten árulták, de külföldre is küldtek belőle.

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy kínai és egy vietnámi állampolgárral szemben,.

A nyomozás adatai szerint az irányító a 41 éves kínai férfi volt, a végrehajtó pedig 32 éves vietnámi társa. A legtöbb csomagot Magyarországon vették át, vagy innen továbbbították, a kábítószer jelentős részét Budapesten árulták.

Egy Magyarországról álnéven feladott, több mint 3 kilogramm MDMA kábítószert tartalmazó küldeményt a német hatóság a lipcsei repülőtéren foglalta le 2019 márciusában. Decemberben egy Spanyolországról Magyarországra érkező csomag ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 10 kilogramm kannabiszt találtak.

A korábban már látókörbe került vietnámi gyanúsítottat a rendőrök 2020. január 23-án Budapesten, a X. kerületben fogták el. Ruházatából metamfetamin került elő, az általa használt két lakás átkutatásakor a rendőrök 900 gramm összsúlyú MDMA-tablettát és összesen 7,5 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot, illetve kábítószerkereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le. A férfit bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Bűntársát 2020. február 3-án Budapest X. kerületében fogták el a KR NNI nyomozói. Lakásán kábítószergyanús anyagokat, hamis okmányokat és hamis Euro-bankjegyeket foglaltak le. Mivel az eljárás adatai szerint a gyanúsított találkozott olyan személlyel, aki nemrég Kínában járt, a koronavírus miatt érvényben lévő protokoll alapján a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták – azonban további intézkedés nem volt szükséges. A kábítószer-kereskedelemmel és közokirat-hamisítással gyanúsított férfit őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték.

Címlapkép: YouTube/PoliceHungary

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.