A legdrágább egy tavalyi egyesült államokbeli utazás volt, a kilencnapos augusztusi út mint 4,1 millió forintbe kerülhetett.

Janurik Lajos az elmúlt években 25 millió forintot utazott el az újbudai kft. kasszáját használva, amelyhez nem kért jóváhagyást a 24.hu szerint. A cégvezető a korábbi fideszes polgármester révén került az önkormányzati vállalkozáshoz.

A László Imre vezette XI. kerületi önkormányzat megvált informatikai cégének igazgatójától, miután kiderült, hogy Las Vegas-i, londoni és szingapúri utakra utalt ki magának milliós összegeket. A lap szerint Janurik Lajos az elmúlt négy évben közel 25 millió forintot utazott el az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. kasszájából, úgy, hogy

ügyvezetőként nem kérte ehhez a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat gazdasági bizottságának jóváhagyását sem.

A lap szerint Janurik kezdetben 130 ezer forintot szavazott meg magának, ebből Stuttgartba és egy Varsóba ment. Egy évvel később már 2,33 milliót terhelt a cégre egy hétnapos San Franciscó-i kiküldetés miatt.

Janurik Las Vegasban háromszor is járt, először 2017-ben,

ez 3,33 millió forintjába került a kerületnek. 2018-ban három helyre Szingapúrba és Londonba küldte magát, majd ismét Las Vegas. Ezek az utazások összesen 9,5 milliót emésztettek fel. Janurik 2019-ben nagyjából hasonló áron megismételte ezt a sorozatot

– írja a 24.hu.

A kerület pénzén járhatott Las Vegasba egy újbudai cégvezető

A legdrágább egy tavalyi egyesült államokbeli utazás volt, a kilencnapos augusztusi útra több mint 4,1 millió forintot utalt ki a Smart 11.

A kiküldetések miatt Janurikot átvilágították. A férfi informatikai konferenciákkal és kiállításokkal indokolta az utakat, és azzal, hogy

az önkormányzattal kötött megbízási szerződése előírta, hogy szakmai tanfolyamokon kell részt vennie.

A lap megjegyzi, hogy Las Vegasban és Szingapúrban tartják a világ egyik legnagyobb információbiztonsági eseményét, a Black Hatet, amelyen kibertámadások kivédéséről esik szó. A legutóbbin többek között arról adtak elő, hogyan befolyásolták az amerikai választást a hackerek.

Az XI. kerületi önkormányzat a lap kérdésére megerősítette, hogy az év végén felbontották Janurik többször meghosszabbított, 2023 decemberéig szóló vezetői megbízási szerződését. Az ügyben azonban további jogi lépések is várhatók, ezek előkészítése zajlik – tették hozzá.

Cikk- ésc ímlapkép: Pixabay

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A whisky az az ital, amit a nép fogyaszt, a vezetői útján!""
""Las vegas, Syngapore az a hely...""
kokopelli
@namihami: Csak a naív,mániákus szerencsejátékosok repülnek oda! (LV-ba)
Borsodi
Ez nekik alanyi jogon jár illetve természetes!
kereső
Csak nem ő volt, aki a nemkormány géppel utazott?
Lepényleső
A baj nem csak az hogy megtette,hanem hogy lassan érdem jár már érte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.