Még csaknem egy hétig, jövő szerda délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a választójogosultak, akik a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a lakóhelyüktől eltérő településen kívánnak voksolni.

Az átjelentkezést a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál személyesen, vagy online formában, a www.valasztas.hu oldalon lehet kérni. A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni kíván.

Átjelentkezéssel az a választókerületben szavazati joggal rendelkező választó szavazhat, aki a szavazás napján a választókerületben, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik. Tipikus esetben ez azt jelenti, hogy egy másik településen tartózkodó választópolgárnak nem kell hazautaznia választójoga gyakorlásához.

Fontos, hogy időközi országgyűlésiképviselő-választás során kizárólag a választással érintett választókerületen belül lehet egyik településről a másikra átjelentkezni.

A választó február 14-én 16 óráig kérheti visszavételét a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékbe.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4. számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert a tavaly áprilisban megválasztott Pintér Tamás (Jobbik) októberben Dunaújváros polgármestere lett, és a két tisztség összeférhetetlen, ezért a politikus lemondott parlamenti mandátumáról.

Határidőig heten adták le a szükséges számú ajánlószelvényt: Árgyelán János (Mi Hazánk Mozgalom), Borbély József (Tempo Párt), Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Medveczki Zoltán (Zöldek), Molnár Tibor (független), Sürü Renáta (független), Törökné Juhász Ilona (független).

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.