Péntek délelőtt új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, 339-nél járunk, vagyis már karnyújtásnyira van a 340-es lélektani határ is – írja a Portfolio. A forint helyzete közben azért sem túl jó, mert január végén az euró is gyengülni kezdett az dollárral szemben. A forint tehát annyira nincs jó formában, hogy még a gyenge euróhoz képest is negatív rekordokat döntöget.

Ma 10 órakor újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Az eurót ekkor 339,23 forinton jegyezték.

Tegnap este még 337,99 forinton állt. Pénteken fél hét körül ennél alacsonyabban, 337,81 forinton jegyezték, majd e szint körül mozgott háromnegyed tízig. Ekkor lőtt ki hirtelen az euró. 11 óra után nem sokkal már alacsonyabban, 339,02 forint körül jegyezték.

Pénteken tovább romlottak a magyar gazdasági kilátások, a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint ugyanis decemberben fél év után először csökkent a magyar export éves alapon, és a külkereskedelmi mérleg többlete is elolvadni látszik. A magyar gazdaságot a német ipar küszködése is sújtja.

Forrás: Portfolio, Index, 444

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
Meddig zuhanhat még? Sosem volt ilyen gyenge.
Ja, én most O. Viktor gyanúsítottra gondoltam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Na Viktor, már elég a hasításból! Nem lehetne egy kicsit lassítani?
Van egy olyan érzésem, hogy túl közel jutottunk (nem TI, MI, az ország) a szakadékhoz.
Yoda69
O1G es a sleppje Euroban, offshore szamlakon tartjak a megtakaritasaikat, amit magyar emberektol loptak el. Ebbol adodoan nekik a minnel rosszabb annal jobb elv ervenyesul. Szerintem nem lenne meglepo 400 forintos Euro sem.
RonaGyuri
ahogy Rákosi pajtás mondotta volt: a felső határ a csillagos ég! Na jó ő az MTA közgyűlésen mondta a tudósok elismeréséről! =))
Aki Én
Amíg aljas, elmebeteg, dilettáns bolsik vannak hatalmon. A tendencia tisztán látszik.
justhpeter
Lassan, de biztosan haladunk. Hogy mi felé ?Amikor majd összeül a Nemzeti Számon kérő Szék, akkor majd kiderül.
nezelodo
Orbán már harminckilenc forinttal lekéste a lemondását...
Sámannus
szerintem most seprik ki a pókot a sarokból a jegybankban, mert a harminc tonna arany trombita rézzé vált, nincs mivel fedezni a törlesztést. A kusza szemű kánit játszik nem jegybankárt.
lampa laz
Valamikor hogy visítozott a nép ha áremelés volt, most senkit sem zavar, h ezt a rohadt árfolyamot is nekünk kell megfizetni, az import termékek drágulásával. Sok idióta fideszes barom meg asszisztál ennek a rohadt tolvaj társaságnak. csak a fidesz mégha a bele lóg is ki, h rohadnának meg sorba.
Sámannus
A csatornapatkányok már megásták a menekülő utakat a Parlament körül. Már felkészültek ha elkészültek a padlás söpréssel. Van nekik minden helikopter magán repülő jó kábszeres kapcsolatuk, hogy elhúzhassanak, ha dől a budi.
rokker33
Annak idején maga Orbán Viktor mondta, hogy amelyik kormány nem tudja 300 forint alatt tartani az euro forint árfolyamot annak lekell mondania!A fidesz már 2019 ben is lemondhatott volna, mert nem emlékszem hogy 300 alatt lett volna a forint!
fahrenheit451
Meddig zuhanhat még? Sosem volt ilyen gyenge.
Ja, én most O. Viktor gyanúsítottra gondoltam.
görbetükör
Bármeddig zuhanhat.
Csak bízni kell a honatyákban. Erre adtak felhatalmazást a híveik.
verőce21
Ez is közrejátszik, manipulálja a forint árfolyamát. Volt már ilyen támadás a forint ellen 2011-ben is!

Donald Tusk, a szakadástól – és most már kimondhatjuk: a széteséstől – pár centire álló néppárt, EPP elnöke kedden ismét beszámolt arról, hogy a "bölcsek”, megosztottak a Fidesz politikájával kapcsolatban, ahogy maguk a tagpártok is.
Tudjuk, hisz Tusk elkotyogta, hogy továbbra sincs meg a szükséges többség a Fidesz kizárásához! Végül az is világosan kirajzolódik, hogy ha a Fidesz venné a kalapját, sokan követnék.

Tényleg patthelyzet a javából, amely ma már nem lemorzsolódással, esetleg egy párt kizárásával vagy annak kilépésével fenyegeti a közösséget, hanem... széteséssel!
pestisracok.hu/a-harom-reszre-szakadt-neppart-mi-tartja-benn-meg-a-fideszt/
verőce21
Viszont megállapítható, hogy a FIDESZ értéke, árfolyama, potenciálja nő az EPP-n belül !
kereső
Annak idején a mai miniszterelnök hosszan fejtegette:

a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér.

A Fidesz elnökének akkori véleménye szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni, elcsalva azok értékéből.
Borsodi
Talán már le kéne mondani Miniszter úrnak mert valami igen csak rossz ebben a dübörgő gazdaságban.
verőce21
A forint gyengítése - shortolása -, a Magyarország elleni összehangolt támadás része.
EPP tagság hintapolitika - börtönbiznisz - cigányszegregáció - migránsinvázió - forintgyengítés...
verőce21
Ezeknek az eredője mind egyirányba mutat - huxit (amit persze épeszű ember nem akar Mo.-on)
verőce21
Aminek persze jelentős rendteremtő haszna lenne az országban. Jól pofánvágni néhány hazaárulót és gyilkost, amiben csak korlátoz Brüsszel. :)
Van élet az Unión kívül is. És egyre több tagország elgondolkodott már ezen...GB 47 év után lépett ki, nem pusztán anyagi okok miatt...
verőce21
Dánia, Svédország, Spanyolország, Olaszország, Görögo., nem hiszem, hogy repdesnek még mindig az örömtől az Uniós tagságuk miatt...és a Stasiqva Multikulturális politikája miatt..., továbbá a "hitelt csak közvetlenül értékesíthető vagyonelemek ellenében adunk", pénzzel gyarmatosító elemei miatt...
verőce21
Ha így egyben marad az Unió, egyszerre teszik tönkre a multikulturalizmus "megálmodói" és elősegítői.
Már majdnem mindegyik tagországnak érdeke a szétbomlás...
Példátlan kísérlet a világban, egy sok országból, kultúrából álló kontinens összeolvasztása...
Mindegyikben más a fontos...
verőce21
Északon a fűtés nagyobb súllyal szerepelt mindig, ami délen nem játszik...A franciák, déliek, szeretik a jó borokat, északon a töményeket...Étkezésben erősen eltérő szokások vannak...nem lehet egységes fogyasztói kosarat kialakítani...mit viszonyítsunk mihez?...Eltérő növénytermesztés, állattenyésztés...eltérő elképzelések az energiatermelésről...eltérő ásványkincsgazdagság...mi legyen a fogyasztói kosárban...? Erősen eltérő kulturális gyökerek, hagyományok, iskolázottság...mi legyen az egységes norma? Mi a közös pont?
Egy pénz..., ami az egyiket segíti, másikat romlásba dönti...? ...
Aki Én
@verőce21: téged ki bátorít lúzer? Már megint a fél világ felelős, csak a gazdád nem. Jesszus...
A ,,börtönbizniszt" a fidesz törvényesítette, és legnagyobb nyertese egy fideszközeli ügyvéd.
Ma már nem segítek többet, úgyis felesleges.
verőce21
@Aki Én: Részedről ez is fölösleges butaság volt.
Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul! @Aki Én:
Lepényleső
Senki ne aggódjon amíg ortodoxék kezében a közös vagyon,ne is csodálkozzék a folyton emelkedő árfolyamon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.