A Magyar Szociális Fórum szerint a tömeges fagyhalál a vétkes politikai mulasztás következménye.

(Forrás: 24.hu)

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Gazdasági csoda ide, rezsicsökkentés oda, nem igazán sikerült csökkenteni a fagyhalál áldozatainak számát az idei télen sem. A szociális ellátás és támogatás hiánya az utóbbi években drasztikusan romlott, aminek szinte közvetlen eredményei ezek a számok. Nem beszélve arról, hogy a kormány nem segít a helyzeten azzal, hogy évente emberek ezreit lakoltatja ki otthonaikból úgy, hogy semmiféle segítséget nem nyújt számukra az újrakezdéshez. A kilakoltatott családok – ha nem sikerül rokonoknál elhelyezkedniük – egyik napról a másikra kerülhetnek utcára, ez pedig ma már szabálysértésnek minősül. A kormány mégsem tesz semmit, hogy ezek a nehéz sorsú emberek segítséget kapjanak, inkább beléjük rúg még egyet a hajléktalanság betiltásával. Miközben az önkormányzati lakásokat a politikusok egymás között osztják ki, ( ráadásul bagó bérleti díj fejében) emberek fagynak meg kapualjakban és parkokban. Nincs lelkiismeret furdalásuk ezeknek a törvényhozóknak akkor, amikor kiderül, hogy ismét több 100 ember fagyott halálra Magyarországon. A Habsburg főherceg 70.000 forint/hó bérelt lakása a várban - Valóban ennyit fizet hasonló paraméterű lakásért bárki más és a többi fideszes parazita?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Shikari: Én megpróbálok mindenkivel társalogni, amennyire az időm engedi. Próbálom a saját szemszögemből elmondani amit gondolok, és ha ezután azt kapom csak, hogy egy segg Fideszes vagyok, úgy meg is születik bennem az ítélet az egyén felé, és befejeztem vele a társalgást.
Shikari
@division: Ezek az evidenciák tényleg pártfüggők. A libsik mindenképpen le akarják nyomni a többség torkán, hogy az összes magatehetetlent, időset, beteget, de a munkakerülőt és a bűnözőt is a többségi társadalom tartsa el.
A társadalom dolga az önhibáján kívül szorult helyzetbe kerültek felkarolása, de nem a végtelenségig. Lumpen, drogos, munkakerülő társadalmi csoportok eltartása pedig nem a társadalom feladata. Aki nem dolgozik, ne is egyék! Biztos hallottad már. Nem akarom, hogy a mihaszna igyen élők követelőzését, mint alapjogot erőszakolják rám!
Mivel ezek a nézeteim, szoclibet nem is akarok meghallgatni, mert nem akarom azt, amit követelnek!
SystemError
@division: Ez nagyon szépen hangzik, ha az ember nem "közszolga". Remélem sikerül értelmezni, hogy ez mit jelent. Szép mosdatás volt, de akkor mit is csinál egy politikus? :) Nem a közügyek és a közügyek közti hangsúlyok/arányok elosztásáért felel? Értem, hogy nettó fazékhoz jutásról szól ma a politika és lopási lehetőségről, hatalomról. Tudod, ha valóban szuvenír személyek lennétek, akkor bizonyos ügyek mentén kicsit megoszlana a véleményetek, ahogy a hétköznapokban egy átlag fideszes viselkedik. A legolcsóbb és közhelyszintű dolgokat is a napi propagandával véditek.

Már Shikarinak is javasoltam, hogy hihetőbb lenne, ha legább egyszer leírnátok, elismernétek olyan hibákat, melyeket egy átlag "önálló":) fideszes is lát. Persze tudom ilyet le sem írhattok, csak hát ez nagyon levágós a viselkedésmintákat ismerve. Persze másik 20 dolog is baromi levágós, de nem viselkedtek valós személy mintájára, hát adódik a következtetés is..:)
division
@SystemError: Nem tehetek róla, hogy értetlen vagy, ahogyan arról sem, hogy a meglátásaimmal nem vagyok egyedül. Elismerem amikor valaki tényleg hibázik, de ez itt kicsit más eset, nem kizárólag Fidesz ellenes szemszögből lehet nézni, ha valakinek a rokona megfagy. Én azt untam meg a sok év alatt, hogy egyetlen bűnbak létezik, aki nem más, mint Orbán Viktor. Felőlem lehetsz a romák pártján is, de csak egyszer történjen majd valami hasonló a köreidben mint ami Szögi Lajossal, Marian Cozma - val...soroljam tovább? Régen a cigányság tényleg egy értelmes, dolgos nép volt, de ezek ma már nem azok. Persze tudom, ez is kizárólag Orbán és a Fidesz hibája.
SystemError
@division: Én meg troll bullshitelést unom már baromira..:)
division
@SystemError: Akkor hagyd abba. A tényeket nem fogadod el, kitérsz, de vádaskodni azt tudsz. Ezért mennyit kapsz havonta az aktuális pártodtól? Akkor beszélgessünk más hangnemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.