Torlódik az M3-as Mogyoródnál, az M0-s déli részén is sűrű a forgalom.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Torlódik a forgalom az M3-as autópályán az M0-s autóúttól befelé és Mogyoródnál, a 31-es főúton Maglód és Mende térségében. A 10-es főúton Üröm előtt, valamint az 51-es főúton Dunaharaszti határában kell lassulásra számítani! Ugyancsak lassú a haladás a 11-es főúton Szentendre átkelési szakaszán, illetve Budakalásznál a főváros felé.

- Az M0-s autóút déli részén, az M5-ös felé a Soroksári Duna-híd előtt a 20-as km-nél egy műszaki hibás teherautó vesztegel a külső sávban. Így ott most csak egy sáv járható, ez okozza a lassulást. Az ellenkező oldalon, az M1-es autópálya felé pedig az M51-es becsatlakozásánál torpan meg a kocsisor.

- Az M86-os autóúton, a zsebeházai kijárat után a 137-es km közelében kigyulladt egy autószállító tréler. Csorna felé a műszaki mentés idejére pályazárat vezettek be, 1-2 km-es a torlódás.

- Az M3-as autópályán, a főváros felé a 158-as és a 157-es km között a külső sávot lezárták, mert meghibásodott a burkolat.

Ponyvákra vigyázni, nagy a szél!

Országszerte csapadékmentes, több helyen borult, felhős az idő. A Dunántúlon több helyen is, az M7-es autópálya balatonvilágosi és fonyódi szakaszán, Zalaegerszeg, Lenti, Vasvár, Sárvár és Győr környékén erős szél fúj. A keleti országrészben pedig Kiskőrös, Kiskunhalas és Debrecen térségében élénk a légmozgás.

Az Útinform arra kéri a kamionosokat, valamint a személyautók vezetőit, hogy a ponyvákat, illetve a tetőcsomagtartókon szállított eszközöket is megfelelően rögzítsék. Az utánfutók pedig az erős széllökések hatására nagyon "beszitálhatnak", ami ugyancsak balesethez vezethet.

Megnyitott az M4-es új szakasza

A múlt héten megnyitották az M4-es autóút újabb kétszer kétsávos szakaszát, Üllő és Albertirsa között.

A 29-es és az 55-ös km közötti szakaszon három csomópont is megépült, melyekről Péteri, Monor, Pilis és Gomba települések is könnyen elérhetők. Az új szakasz átadásával így a Liszt Ferenc Repülőtértől egészen Abonyig, a 401-es főút csatlakozásáig (Abony-nyugat csomópont) autóúton lehet eljutni.

Fontos tudni, hogy az újonnan átadott autóúti szakasz díjmentesen használható, viszont a Vecsés és Üllő elkerülő része továbbra is díjköteles maradt, arra csak úthasználati jogosultsággal lehet ráhajtani. Erre több előjelző táblán és portáltáblán is felhívják az autósok figyelmét.

Áradás, kompközlekedés

A Tisza felső szakaszán, a nagy mennyiségű uszadék miatt Tímár és Zalkod között bizonytalan ideig nem közlekedik a komp.

Pest megyében, Sződliget és Vác között kiöntött a Duna és ellepte a 2-es főút melletti kerékpárutat, így ott nem lehet kerékpározni. (97793-as jelű kerékpárút)

A Dunakanyarban, Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp a hónap végéig műszaki ok miatt nem közlekedik. A személyszállítás ez idő alatt a menetrend szerint közlekedő kishajóval zavartalan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.