Orbán vejének cége, a BDPST Zrt. még tavaly novemberben tett szert az öt csillagos szállodára, most a cégpapírokból kiderítette a Privátbankár, hogy mik voltak az ügy részletei.

Tiborcz István 881 milliós hitelből vett szállodát Mészáros Lőrinctől

Új tulajdonoshoz került 2019. novemberében a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa – számoltunk be laptársunkon keresztül mi is a változásról. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodáját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Témadesign Kft. birtokolta és üzemeltette, Tiborczék pedig ezt a társaságot vásárolták fel.

A tulajdonosváltást a cégbíróság a jogviszony kezdetétől számított egy hét után be is jegyezte, 2019. november 20.-án. Ezzel túl sok minden nem változott a jelek szerint: mindössze a cég székhelye került át a felcsúti Fő utca 65. szám alól Budapestre, a Kelenhegyi út 27. szám alá, ami egyben több más Tiborcz-cég székhelye is.

Ennél azonban sokkal árulkodóbb az, hogy a cégkivonat tanúsága szerint a BDPST Zrt. által megszerzett – 100 százalékos – üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a cégvásárláshoz valamilyen hányadban banki kölcsönt vettek fel Tiborcz Istvánék.

A cégbírósághoz benyújtott dokumentumok szerint mintegy 881 millió forintnyi banki kölcsönnel finanszírozták az ügyletet Tiborczék.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Témadesign Kft. üzletrészére banki zálogjog került. Az Opten adatbázisa alapján Mészárosék alatt is volt ilyen bejegyzés a cégkivonatban. Akkor a Gránit Bank jegyezte a zálogjogot 550 millió forint értékben.

Tiborczék egyébként nem tettek rossz lóra az ötcsillagos szállodával, hogy korábban Mészáros Lőrincék új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül nyertek el 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Forrás: privatbankar.hu

Kép: Google Street View

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Végülis családban marad! Pénztáros Lőrinc vagyona nagy része Orbán tulajdona! Tiborcz meg Orbán veje így mindenki jól járt A vissza nem térítendő 350 milliót eltudják lopni!A bankot meg csak a pénzmosás miatt vonták be, hogy hivatalos legyen minden és ne kérdezzenek túl sokat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország:Az ország szétrablói még bolsi félálomban is erről delirálnak, fajkretén? Akkor szundítsál csak!
namihami
Még egy olyan hely, ahol muszáj lesz majd valamilyen frakció- vagy egyéb gyűléseket rendezni, pusztán a ""kihasználtság"" (de nevezzük nevén a gyereket:: a család bevételei céljából) .
A balatonfüredi is családi tulajdon, lett is frakcióülés...
ómió
@Eladott Ország: Efftársi linkeket kizárólag efftársaknak! Szóval, ne nekem! Agy nélkül ennyire nehéz ezt vágnod?
Eladott Ország
@ómió: Vár már az afrikai természetgyógyászod, hogy az agylágyulásodat kikúrálja, wazze!
www.youtube.com/watch?v=pkRwRHjTk2g&feature=youtu.be
ómió
@Eladott Ország: Gyógyulj ki a bolsi szeminárium-szindrómádból! Hátha kevesebb kreténséget vakkantasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.