Orbán vejének cége, a BDPST Zrt. még tavaly novemberben tett szert az öt csillagos szállodára, most a cégpapírokból kiderítette a Privátbankár, hogy mik voltak az ügy részletei.

Tiborcz István 881 milliós hitelből vett szállodát Mészáros Lőrinctől

Új tulajdonoshoz került 2019. novemberében a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa – számoltunk be laptársunkon keresztül mi is a változásról. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodáját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Témadesign Kft. birtokolta és üzemeltette, Tiborczék pedig ezt a társaságot vásárolták fel.

A tulajdonosváltást a cégbíróság a jogviszony kezdetétől számított egy hét után be is jegyezte, 2019. november 20.-án. Ezzel túl sok minden nem változott a jelek szerint: mindössze a cég székhelye került át a felcsúti Fő utca 65. szám alól Budapestre, a Kelenhegyi út 27. szám alá, ami egyben több más Tiborcz-cég székhelye is.

Ennél azonban sokkal árulkodóbb az, hogy a cégkivonat tanúsága szerint a BDPST Zrt. által megszerzett – 100 százalékos – üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a cégvásárláshoz valamilyen hányadban banki kölcsönt vettek fel Tiborcz Istvánék.

A cégbírósághoz benyújtott dokumentumok szerint mintegy 881 millió forintnyi banki kölcsönnel finanszírozták az ügyletet Tiborczék.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Témadesign Kft. üzletrészére banki zálogjog került. Az Opten adatbázisa alapján Mészárosék alatt is volt ilyen bejegyzés a cégkivonatban. Akkor a Gránit Bank jegyezte a zálogjogot 550 millió forint értékben.

Tiborczék egyébként nem tettek rossz lóra az ötcsillagos szállodával, hogy korábban Mészáros Lőrincék új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül nyertek el 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Forrás: privatbankar.hu

Kép: Google Street View

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Végülis családban marad! Pénztáros Lőrinc vagyona nagy része Orbán tulajdona! Tiborcz meg Orbán veje így mindenki jól járt A vissza nem térítendő 350 milliót eltudják lopni!A bankot meg csak a pénzmosás miatt vonták be, hogy hivatalos legyen minden és ne kérdezzenek túl sokat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Végülis családban marad! Pénztáros Lőrinc vagyona nagy része Orbán tulajdona! Tiborcz meg Orbán veje így mindenki jól járt A vissza nem térítendő 350 milliót eltudják lopni!A bankot meg csak a pénzmosás miatt vonták be, hogy hivatalos legyen minden és ne kérdezzenek túl sokat!!!
Nessy
Hát mit vegyen szegény Tiborcz? Két kiló karajt a közeli hentesnél?
Ő most a szálloda iparban utazik, a neje meg a turisztikában. Ez így lesz kerek!
balos
Megy a vissza osztás!Mutyisztánban még egy "tiborcgeci" is lehet valaki!
kokopelli
@balos: ..csak egy szem a láncban! ..>-.Orbán-Lölö-Vejkó-Lölö-Orbán ->...! (a határon kívüli bankok ismeretlenek!)
Eladott Ország
A felcsúti ezermester cége 325 millió forintos állami támogatást kapott a hotel bővítésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A tervek szerint 2020-ra 13 szobával bővítik a szálloda befogadóképességét, valamint egy külső medencét is építenek.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F38.media.tumblr.com%2F4e411595b1d1374d95af3673d34f2827%2Ftumblr_ne3vd69Zco1qa582ao1_400.gif&key=6OpzLju5CdjGQD4MmcTNtw&w=600&h=400
uploads.disquscdn.com/images/61f349702122430eeb764cda48b712b0caf41324fcf232d994d8dcb250de749a.gif?w=600&h=454
tudode
Klassz!
.
Orbaisztán egyre jobban teljesít, mert a gazdiknak nem telik egy kutyaólra
.
www.google.com/search?q=Kuty%C3%A1kat+dob%C3%A1lnak+ki&oq=Kuty%C3%A1kat+dob%C3%A1lnak+ki&aqs=chrome..69i57j33.9557j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Se állat, sem embervédelem nuku elcsórta a szarkabőrbe bújt csúszóMÁSZÓKA!
Clavigo
A qurva @nyád ,te vörös geci... Nem tellik a 30 mrd- ból ??
Fox W Mulder
A MFB az az okos bank aki közel 1 milliárd hitelt ad senkiháziaknak totális bukás előtt ?
verőce21
Milyen bukás? Nem rossz az, karácsonyi ajándéknak! :)
kereső
Szép! Az MFB 100%-os állami tulajdonú bank. Szóval kapott Tiborcz I. nagykorú magyar állampolgár egy kastély megvásárlásához 881 millió hitelt + 324,5 millió vissza nem téritendő állami támogatást. Ez mind állami/közpénz.
Na most akkor szeretném hallani a vinnyogó kórust- , hiszen itt az utóbbi napokban Gyurcsány 1990+ években felvett 700 milliós hitelén vinnyogtak ( megjegyzem az kereskedelmi bankos hitel volt, nem állami).
Már 1-2 éve , hogy hozzáértő pénzügyesek elkottyintották, hogy ezek a hitelből történő vásárlások + az egy tárgyra bejegyzett többszörös jelzálogok ugyanolyan pénzügyi lufit produkálhatnak kis országunkban, mint amely kirobbantotta a 2007-2009 közötti pénzügyi világválságot. Nem Tiborcz az egyetlen- aki nem a "vállalkozásai" nyereségét forditja további befektetésekre, hanem továbbra is az állam csecsén / az adófizetők zsebén lógva eszközöl további vásárlásokat. A vállakozás nyeresége, amely többnyire szintén közpénzből származik- az meg osztalék formájában magánvagyonná alakul- sokszor céghálón keresztül, kijátszva az osztalék törvényt- és igy magyarországon adómentesen.
Bocsi a hosszú léért! De bosszató, sőt dühitő!
Fox W Mulder
Hogy lehet valakinek ( egy senkinek ) közel 1 milliárd hitelt adni Sztálingrád után ? :-(((((((
justhpeter
Az após nem támogathatja, hiszen tudjuk, neki semmi megtakarítása nincs.
ómió
De 2,5 milliárdos árukészletet - mint anno a Böszme a Motimhoz - nem kapott mellé "ajándékba"?
Nemezis
Szépen vándorol vissza a vagyon a strómantól a családhoz.
Eladott Ország
@Fox W Mulder: ma, 13:39; Előbb meg kell dönteni Récsölt.
Yoda69
O1G meg pimaszul azt irja a vagyon-nyilatkozataba, hogy nincs megtakaritasa.
Ez azon tul, hogy sikkasztas, hutlen kezeles es hazaarulas a magyar emberek szemenkopese.
ómió
@Eladott Ország: Ja! Szállodából általában a "népnek" nincs "haszna"! Olyanja csak a bolsevik kolhozból van! Attól tudja, mitől kopik fel az álla!
evacica
Érdekes, hogy evvel nem foglalkozik a kormánypárti média, csak a Gyurcsány vagyonnyilatkozatával, hogy a leadózott pénzét mire költötte! Én meg arra lennék kíváncsi, hogy ezt a rengeteg pénzt és vagyont hogyan is szerezte a nincstelen miniszerelnök veje?! Ja és azt a rengeteg hitelt mi fogjuk fizetni a becsődölt bankoktól! Hajrá fideszes savazók csak így tovább az ország kifosztásáért!!!
ómió
@Eladott Ország:Az ország szétrablói még bolsi félálomban is erről delirálnak, fajkretén? Akkor szundítsál csak!
namihami
Még egy olyan hely, ahol muszáj lesz majd valamilyen frakció- vagy egyéb gyűléseket rendezni, pusztán a ""kihasználtság"" (de nevezzük nevén a gyereket:: a család bevételei céljából) .
A balatonfüredi is családi tulajdon, lett is frakcióülés...
ómió
@Eladott Ország: Efftársi linkeket kizárólag efftársaknak! Szóval, ne nekem! Agy nélkül ennyire nehéz ezt vágnod?
Eladott Ország
@ómió: Vár már az afrikai természetgyógyászod, hogy az agylágyulásodat kikúrálja, wazze!
www.youtube.com/watch?v=pkRwRHjTk2g&feature=youtu.be
ómió
@Eladott Ország: Gyógyulj ki a bolsi szeminárium-szindrómádból! Hátha kevesebb kreténséget vakkantasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.