Hivatalos közleményben ítélte el az ellenzéki párt az új alaptantervet, ami szerintük nyíltan ideológiai átnevelésre íródott.

MSZP: Ókonzervatív és gyermekellenes az új alaptanterv

Kunhalmi Ágnes "ókonzervatívnak" nevezte a Natot, amely nem szolgálja a magyar társadalom felzárkózását a 21. századi modern nemzetek közé.

Először a rendszerváltás óta nyíltan és vállaltan ideológiai átnevelésre íródott ez a Nemzeti alaptanterv. Nemzetfelfogásában pedig visszafordítja Magyarországot a két világháború közötti sérelmi politizálásra épülő felfogáshoz – sorolta kifogásait a politikus.

Hangsúlyozta, a politikának a Nat tartalmi kérdéseibe nem szabad beleszólnia, ezt a szakmára, a pedagógusokra kell bízni.

Kunhalmi Ágnes tanár- és gyermekellenesnek is nevezte a Natot, mert megtanulhatatlan és megtaníthatatlan mennyiségű lexikális tananyagot tartalmaz.

Az MSZP a Nat visszavonását kéri – mondta, jelezve: aláírták az Országgyűlésnek már benyújtott, az alaptanterv visszavonását kezdeményező ellenzéki országgyűlési határozati javaslatot.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint a Nat nem szakmai dokumentum, az annak a törekvésnek a része, hogy a kormánypártok a politikai, a gazdasági tér után a szellemi, kulturális teret is elfoglalják.

A volt oktatási miniszter közölte, egy nemzeti alaptanterv nem lehet egyszínű, nem lehet szürke, sokféle látásmódot, értéket kell tükröznie úgy, hogy a diákot állítja középpontba.

Hozzátette: az új Natnak kormányzati, hatalompolitikai céljai vannak és nem a magyar gyermekek érdekeit veszi figyelembe.

Hiller István véleménye szerint az új Nat ötven évvel ezelőtti pedagógiai módszerre alapul.

Lexikális alapú az új Nat, azt akarja, minél több adat, esemény legyen a gyermek fejében, de képtelen arra, hogy elsajátíttassa a választás lehetőségét és a kritikus hozzáállást – magyarázta. Hozzátette: az információk közötti választás képességét kellene tanítani manapság, amikor az internet, vagy a Facebook legalább annyi tudást ad a fiatalnak, mint amennyit a tankönyvekbe bele lehet sűríteni.

Arra a kérdésre, hogy miért vettek részt szocialista politikusok Gyurcsány Ferenc DK-elnök évértékelőjén, Kunhalmi Ágnes azt mondta, évek óta szokás, hogy részt vesznek egymás rendezvényein, ez egy baráti gesztus.

Egy másik kérdésre, az MSZP választmányának elnöke elmondta, örömmel vették, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK is azon az állásponton van, amin az MSZP már nagyon régen: ha győzni akar 2022-ben az ellenzék, akkor teljes összefogásra, közös miniszterelnök-jelöltre és az egyéni körzetekben egyetlen közös ellenzéki jelöltre van szükség. Jelezte azt is, hogy az MSZP a közös ellenzéki listát támogatja.

Hozzátette:

a következő időszakban az ellenzéknek koalíciós kormányzásra kell készülnie, amely miatt mindenkinek áldozatot kell hoznia, azoknak is, akik a legnagyobb támogatottsággal rendelkeznek.

Hiller István azt mondta, 2018-ban nem volt teljes összefogás és vereséget szenvedett az ellenzék, 2019-ben az önkormányzati választáson teljes együttműködés volt, amely sikeres lett. Ezek után nincs min morfondírozni

- hangoztatta.

Forrás: MTI

Kép: (Kunhalmi Ágnes a választási kampány során): MTI/Krizsán Csaba 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Kunhalmi Ágnes azt is mondta, hogy a Lipótmező exigazgatója is benne van íróként a NAT-ban, ráadásul náci is… Köszönjük szakszerű hozzászólását!
RonaGyuri
Kunhalmi Ágnes "ókonzervatívnak" nevezte a Natot Jaj libuska megint butaságokat beszélsz; Orbánéknak sem ó, sem új konzervativizmushoz semmi közük. Sőt ahogy neked sem; lövésük sincs arról, hogy az mi! =))
Eladott Ország
Minden nap elmondják, számtalan helyen, hogy ennél lejjebb már aligha van, a közállapotainkat illetően. Azt is tudjuk, talán fel is fogjuk, hogy nemzedékek életére fog kihatni az a rombolás, amit a fidesz-pestis okoz az országnak. Még sincs változás, a néhány pusztába kiáltott szó pont annyit ér, mint a konkrét kérdésekben kinyilvánított szakemberi vélemény – semmit. Tíz év alatt egyszer lebegett a levegőben az országos sztrájk megszervezésének ígérete, és abból sem lett még csak egy bolhaméretű esemény sem. (Hiába, nem vagyunk Hong Kong, még csak Albánia sem…) A szakszervezetek – vagy ami maradt belőlük – vagy nem tesznek semmit, vagy egymással „küzdenek”, vagy egyszerűen hagyják magukat megvásárolni. Ha ezt is hagyjuk, mint annyi mindent az elmúlt tíz évben, akkor valóban évtizedekig hatalmon maradnak, ezek a bűnöző szarházi és politikai prostituált trógerek!
jesz
Hatalmas önuralommal nézem minden nap az "észbontók" című sorozat aktuális epizódját, melyben a szereplők tudása hűen tükrözi a(nem mérvadó)fiatalság felkészültségét...mindegy, hogy egyszerű földrajz, vagy mateknak nevezett kisiskolás számtan, napi közéleti ismeretek a téma, a válaszolók tök hülyék nagyjából mindenhez..

Hogy ezzel mi a bajom?

Hát az, hogy a makogó, éjszaka sötétségű fiatalok egyszer talán szülők lesznek, gyermeket is megpróbálnak életben tartani(nem nevelni), és az az új, cseperedő nemzedék már menthetetlenül buta lesz.

Ezeknek oly mindegy, hogy milyen az új NAT...kár erőlködni tisztelt ellenzék.
ómió
Sem a proletár (migráncs?) internácizmust, se a "fogyik a magyart" nem tartalmazza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.