A Fidesznél is több pénzt költött a hetedakkora KDNP-frakció, derítette ki a HVG.

Keresztényi mértékletesség: 8,9 milliós imázsfilmre, 600 ezer forintos zongorakoncertre költött a KDNP

A jelenlegi parlamenti ciklus kezdete óta, vagyis valamivel több mint másfél év alatt 244 millió forintot költött a KDNP frakciója az Országgyűlés Hivatalától kapott működési keretből tanácsadásra, kommunikációra, rendezvényekre és a párt saját megjelenítésére – derült ki a képviselőcsoportok Országgyűlés Hivatalától kikért szerződéseiből.

A visszafogottnak nem mondható kiadásokkal a kisebbik kormánypárt ötvenmillió forinttal túltett a nagyobbikon, a Fideszen is – ami nem kis teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy utóbbinak 116 képviselője van, a magát a választáson önállóan meg nem mérető kereszténydemokratáknak pedig durván hetedannyi, csak 17.

Másfél év alatt több mint hatmillió forintot fizettek „rendezvényhez terem, ellátás és vendéglátás biztosítása” címen a Fidesz pártrendezvényeit is kiszolgáló Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-nek, amelynek a Valton-vezér Vajda Lajoshoz köthető CFTP Hungary Kft. a társtulajdonosa.

A rendezvénykiadásokban ugyanakkor nincsenek benne a kihelyezett frakcióülések költségei: bár a tanácskozást értelemszerűen a Fidesszel együtt tartja a kisebbik kormánypárti frakció, a cechet, úgy látszik, maga fizeti. Az elszámolás érdekessége, hogy ugyanott, ugyanabban az időben – 2019 októberében Mészáros Lőrinc balatonalmádi szállodájában – a 116 fős Fidesz-frakciónál képviselőnként 118 900 forintra jött ki a 3 nap/2 éjszaka, a KDNP-seknek viszont ugyanez 130 ezer forintba került. Természetesen nem a szálloda diszkriminált, a számlák közt volt egy ilyen tétel: „csak a KDNP Frakciót érintő egyéb ellátás”.

Egy KDNP-s magánszemélynek havi 200 ezer forint dukál ”közreműködés rendezvényeken” címen. 2018 decemberében egyetlen estére 600 ezer forintot fizetett a frakció egy, az Országház vadásztermében tartott adventi zongorakoncertre. Az összeg kedvezményezettje az Artonus Bt., amely Szilasi Alex zongoraművész vállalkozása.

A kdnp.hu feltöltése mellett valakinek tavaly „webes megjelenéshez szolgáló felület kezelése, FB oldal tartalommal ellátása” címen is fizetett 2,4 millió forintot a frakció, ezen túl további 2 milliót „webes felületeken történő megjelenésekkel kapcsolatos tanácsadásra”.

A honlapokra és kiadványokra fordított összesen több mint 40 millió forinton túl 7,68 millió forintot fizetett a 16 fős frakció egy magánszemélynek „filmklipek készítésére” – akármit jelentsen is ez –, 8,9 milliót pedig az Igen Média Kft.-nek a párt 75 éves fennállásáról megemlékező imázsfilm elkészítésére.

Forrás: HVG

A képen Rétvári Bence.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A jó bornak nem kell cégér, a lőrének annál inkább! Ennyit az imázsfilmekről, és önreklámozásról!
RonaGyuri
@Nessy: nemelég a sok okos intelligens művelet potentát??? =))
Nessy
@RonaGyuri:Még sok is!!! Egy is sok lenne belőlük!
ágimami
Így mulatnak a magyar "urak"! VÉRLÁZÍTÓ amit megengednek maguknak!!:DDD
RonaGyuri
nektek nem hiányzik a mennyit költ Gyurcsány témánál nyálát verő bagázs rosszallása,,, =))
Eladott Ország
"a számlák közt volt egy ilyen tétel: „csak a KDNP Frakciót érintő egyéb ellátás." Hát bizony a kisportolt testalkatú, titoktartást vállaló ministránsfiúcskák sokat kérnek a szolgáltatásokért. Mondjuk a szarvas helikopteres kiképzése sem lehetett olcsó.
Messzi lakik az Úristen, űrhajót köll' bérelni hozzá.
verőce21
Természetesen a bor, a pipázás, a feketekávé is nagyon hiányzik, ezekből a visszafogottnak mondható kiadásokból...
tudode
Hogy ezek a SZABAD KERESZTÉNYEK milyen szerények, nem érik be a busás jövedelmükkel, még azon felül is hapzsidörzsiznek:
.
Ez igen, vagy mégsem. Már mint az, hogy 1990-ben HAVI 32,500 froncsi, azaz az átlagbér háromszorosát érdemelték ki, ma már naponta 232.000, vagy mennyi froncsitm, nem egyébért, mint eljátsszák ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN a maszatost:
.
Nézzük csak pogányok, ateisták, keresztények:hogy is kell magukat díjazni PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR "ÚR"!!!
.
KÉPVISELŐK JAVADALMAZÁSA 1990-2013-IG

www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
---- Napi bruttó 232 ezer forintot keres parlamenti munkájával egy képviselő idén
.
szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/19885-napi-brutto-232-ezer-forintot-keres-parlamenti-munkajaval-egy-kepviselo-iden
.
Ez aztán a csodálatos lóvészaporítás, miközben 22,800-ból, 47.000-ből is meg lehet élni!
verőce21
Csak "toxinmentes" életet kell élni, izgatószerek hiányában...nem tudom, valóban olyan egészséges-e számukra ez a toxinmentes élet...?
ómió
Ki-ki a saját keretei szerint gazdálkodik. Bolsiék meg mások zsebére.
verőce21
@fideszes gyökér: Látszik is rajtad minden "szellemi méregtelenítés"! :)
justhpeter
Kdnp-s imakönyvre nem is költöttek. Pedig egy év alatt, napi minimum háromszori forgatás mellett bizony elrongyolódnak azok. Vagy ezek nem is keresztények ?
csak úgy....
@ómió: nem a maguk zsebérét akartál mondani? tudod,a genya bolsik...,az én családomat is kiforgatták mindenükböl!
csak úgy....
@verőce21: a tallini hazudós tutajos..pff
silber13
600 ezrs zongora koncert?:-)) Na nemááán!!!
verőce21
@silber13: Én éppen azt nem is tartottam soknak...!
Zongoratudással készenlétben lenni, minden nap gyakorolni, stb. Nincs minden nap, még héten sem koncertfellépés, de minden napot, hetet, hónapot túl kell élni...
Ez nem egy templomi kántor, hogy eljátszik hetente háromszor néhány egyházi darabot...
silber13
@verőce21: Vigyázz a templomi kántorral, vagy a templom kórusának kisérőjével,, mert azok ugyansak sokat gyakorolnak.. Igaz, volt közöttük gyenge muzsikoóus is, példul J.S. Bach, vagybuktehue,. Ami meg a zongorát illeti, nem csak skálázni kell, hanem a repertoár darabot állandóan csiszolni, tökéletesíteni...
verőce21
@silber13: Egyetértek!
Így te is egyetérthetsz azzal, hogy nem volt sok a 600k fellépti díj...
csak úgy....
@verőce21: ? +az "eladhatatlan" csodazongora! focialista nemzet lett a magyar! nem köll gondolkozni csak rúgni mindenbe és mindenkibe,-faxnak szótam hozzád,most ist zenéled megint a prosztó hülyeségeidet...
verőce21
@csak úgy...: Nem bírod abbahagyni a prosztó hazudozást, @csak húgy...: ?
csak úgy....
@verőce21: ezt éppen te mondod,prosztó hazudós tutajos?
human
9 millióból a kdnp-nek imázst építeni? Kevés lesz már erre ez a pénz fiúk!
verőce21
@csak úgy...: Amit kérdezel is hazugság, te primitív Bunkó!
Szerencséltess mást a társalgásoddal Kugli @csak húgy...: !
F_Viktor
"Természetesen nem a szálloda diszkriminált, a számlák közt volt egy ilyen tétel: „csak a KDNP Frakciót érintő egyéb ellátás”."

Talán a ministráns fiúkák napi díját jelenti?
Lepényleső
Ő költötte (baráti társaságra,magára),mi meg dolgoztunk érte? Inkvizítorok gyülekezete?
SystemError
@F_Viktor: Ja az a tétel a kokó + fiúcskák + az erdőben kirakott halott őzek, melyekkel kemény férfiak trofeájaként lehet menőzni...:)
Nyírfa
Szeretném látni, ahogy el kell hagyniuk a Parlamentet. Ahogy vádat emelnek ellenük. A teljes vagyonelkobzást. Ha külföldre szöknek, a kiadatásukat. A megszégyenülésüket.
SystemError
@verőce21: Ha urizálásra kell magyarázatot adni, akkor rád minden körülmények között számíthatunk. Mi lenne ezen magyarázatok nélkül az önérzeteddel is igaz?:) Persze igaz keresztény erkölcsi példamutatásod is mindenhol tetten érhető a propis véleményeiden keresztűl. Főleg az elesettek és rászorulók védelmezésében sziklaszilárd a kerrsztényi példamutatásod, de bármilyen társadalmi, politikai vagy szociális különbségi kérdésben bízton számíthatunk bölcs és az egyetemes emberi jogokat tiszteletben tartó mély keresztényi útmutatásaidra:)
verőce21
@SystemError: (21:52) Hogy mi van, IT-Bubus?
RonaGyuri
@RonaGyuri: S még a pöttyös popsi az igazin nevettünk

persze azon, amit a derék Matolcsy összezagyvált azon inkább sírni kellene

Mottó:
én kis naiv még azt hittem,
hogy a torokfájós Mitfahrer liba reklámnál
nagyobb baromságot nem lehet kitalálni
az autóversenyzés területéről!

Igazából azt kell mondjam – bocs az érzékenyebb gyomorral rendelkezőktől a gusztustalankodásért -, hogy Matolcsy igazából Kancsi-mancsi és a retardált dagadt törpe szerelemi-gyereke. A minden józan alapot nélkülöző agyament ötleteit a valósággal köszönő viszonyt sem ápoló narratíváival vegyíti.
Nem történt ez másképp most sem, mikor: előadta magát a „Növekedés.hu-n megjelent cikkében”!
Azon szerény megállapítása után, hogy őt „tekinti gazdaságtörténet majd az Európai Unió legsikeresebb válságkezelésének” arról értekezett, hogy ő micsoda csodaversenyző. S erre valahonnan az autóversenyzést hozta fel példának. Igen az autóversenyzést úgy általában, pontosabban néhány fajtájával kapcsolatban sikerült megcsillogtatni ragyogó tudatlansága, tájékozottsági hiátusai és elemi logikaim készségei sánta voltát. Az még csak-csak, hogy a roncsderbiről „destruction Derby - you known”nem tud semmit, de hogy később nem lehet tudni, hogy F1-ről vagy éppen egy Dakarról zagyvál az már sokat elárul arról, hogy mennyit ért hozzá. S méginkább arról, hogy mennyire nem rendelkezik a lényeglátás képességeivel! =))
Aki Én
@ómió: mert ez nem közpénz, mi, te buta bolsi hazaáruló.
Huuuuuu, de buta vagy baszki.
simmering73
Ez az ami megfogott ebben a körösztyénszájú gittegyletben: a visszafogottság és a szerénység.
ómió
@Aki Én: Amit a te bolsi tetübandáid költenek, az nem közpénz, fajkretén? Persze az ab ovo lopotton felül!
verőce21
@csak úgy...: (17:11) Nyilvánvalóan azért, mert nyilas őseid lehettek! Te magad is azért szaladtál Németországba a "szárnyaik" alá.
Aki Én
@ómió: Húúúúú, de buta bolsi fattyú vagy.
Aki Én
Megint itt vannak a fogyatékos bolsi hazaárulók, akik azzal mentegetik a világraszóló és példátlan rablásokat, hogy mások is loptak.
Gondolom majd ez is úgy 20 év múlva fog leesni nekik. Persze csak ha segítenek nekik.
Clavigo
@ómió: Szerintem téged még a fitymasz - kretének is hülyének néznek...
SystemError
@verőce21: Látom mostanában a jellegtelen visszakérdezés az új hárítós utizálós taktika...:) Nem csodálom ennyi év után ilyen lesz az ember a nagy semmitől..:) Úgy látom mások értették pedig...:)
verőce21
@Nyírfa: (21:43) Mostanában úgy írsz, mint a megtestesült Gonosz! :)
Nyírfa
@verőce21: Nem látsz a szemedtől! :) Vagy a szemellenződtől? Csak egyszer hallgatnátok a lelkiismeretetekre, rögtön tudnátok, hol az igazság. De, ha tudjátok, mégis eladtátok magatokat, az nagyobb baj, mint a butaság.
verőce21
@Nyírfa: Úgy beindultál, mint aki csak arra várt, hogy megszólítsalak...:)
"Nem látsz a szemedtől?" - micsoda alpári kifejezés ez egy kulturlénytől? Ha egy mucsai írja ezt, itt a 36 lipsi közül, nem csodálkoznék...de egy oskolázott Nyírfa...?
Nektek nem kellene hallgatni a lelkiismeretetekre? Az egyirányba mutató többség akaratára?
Nyírfa
@verőce21: Előtte 10 perccel jöttem fel a Propira, és mindjárt szállok is ki, majd csak estefelé leszek megint. Úgyhogy, aki írt nekem, annak válaszolok, mert úgy illik. Persze, adódnak kivételek, volt is , lesz is rá példa, hogy valamire felesleges reagálni.
Igen, szeretek kulturált lenni, emberi módon beszélni, viselkedni. Bocsáss meg érte! :)))
verőce21
@Nyírfa: Megbocsájtok. :) (Az emberi hangért)

De azt nem tudom megbocsájtani, hogy uszítasz tömegeket tüntetésre, békétlenségre, engedetlenségre, mint a Gonosz.
Ráadásul hangoztatva, hogy nincs sajtószabadság, szabadság, stb. - ami ha nem lenne, nem írogathatnál itt szabadon...:)
Nyírfa
@verőce21: Őszinte hálám a megbocsátásért, ha nincs ellenedre, elmorzsolok érted egy rózsafüzért . :)
Felszólítani a társakat, hogy tegyenek egy jobb , igazságosabb életért - és most nem taglalom, hogy az miben áll - nem uszítás. A gonosz azokban rejtőzik, amit nincs kedvem taglalni, egyrészt, mert napnál világosabb, másrészt, mert naponta ezerszer megírjuk. Tessék szépen belenézni a tükörbe, és meglátni a Te álarcodat, s hogy mi van mögötte. Meg fogsz lepődni, ha veszed a bátorságot, hogy az álarcod mögé nézz: megpillantasz egy tiszta arcot, egy békét , szeretetet sugárzó erőt. Tudd, hogy az vagy Te.
verőce21
@Nyírfa: Igazán megható ez...
De mit várunk a világtól, az emberektől, ha eltűrjük, elnézzük a bűnt, amit mindig "jobb-, igazságosabb életnek" neveznek? Nem lehet védekezni ellene? Tökéletlenül, de mégis lehet, legalább annyira, mint a járványok, vagy a természeti elemek ellen.
Lehet védekezni, ha az iskolában erkölcsre neveljük a gyerekeket. Lehet védekezni, ha a bűnös felnőtteket, törvény és bíró előtt, érzelmesség nélkül, szenvedély és kegyetlen indulat nélkül, tárgyilagosan és szakszerűen felelősségre vonjuk tetteikért! Mert a "kis nyilas" aki személyesen nem gyilkolt, vagy a véleményvezér, az osztálvezető-főhivatalnok, aki az elmúlt években személy szerint nem lépett be valamelyik ellenzéki, titkos, reakciós társaságba, de hivatali hatalma, társadalmi állása folytán, minden erejével pártolta a gonoszt, nem fog krisztusi elvek alapján megváltozni. Hanem mindent elkövet, hogy hatalmát visszaszerezze (vagy megtartsa), könyörtelenül. És rombol, destruál mihelyst erre módja nyílik, ha nem emelik ki idejében szerepéből, ha nem teszik helyére, ahol hasznos munkával vezekelhet bűneiért.
Nagyon nehéz kérdés ez, és nagyon fájdalmas...
ómió
@Aki Én:Te talán még az Internacionálétok éneklése közben is rám hazudnád a tetü bolsi egódat.
ómió
@Clavigo: Hazudd rám! Az áll jól a bolsi fajtádnak!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Na, mi van bolsik hülyéje, vége az eligazításnak? Kiadták, hogy ma hol kell lázítanod, hol kell hazudoznod jó bolsi módra?
Mellékesen jegyzem meg te tájékozatlan véglény, hogy a gazdád volt a liberális internacionálé alelnöke.
De szarni rá...
ómió
@Aki Én: Most árultad el magad, tetüfi! Téged eszerint "eligazítanak" az efftársaid! Talán már az újsütetű Munkásőrségbe is beléptél, miközben aljas bolsi egódat most éppen rám hazudnád! Hogy ki, mi volt (pláne, kire mit hazudtok rá!) 30-40 éve, ha másnak nem ártott, lényegtelen! Gazdád meg - ahogy most kivillant - úgy tűnik neked van! Nyilván az internáci tetübandád "krémje" az! Most! Nem évtizedekkel ezelőtt! Most!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Na, mi van bolsik hülyéje, vége az eligazításnak? Kiadták, hogy ma hol kell lázítanod, hol kell hazudoznod jó bolsi módra?

Ó mily jó, hogy ekkora tanulatlan lúzer vagy!
marha...
Nyírfa
@verőce21: A jobb, igazságosabb élet igénylését miért is vonod össze a bűn fogalmával? Ha az emberiség magától értetődően nem törekedne rá - mármint a jobb, igazságosabb életre - , akkor ma is gyűjtögetnénk a bogyócskákat, antilopokat kergetnénk a szavannákon, mamutokat rajzolnánk a barlangok falára, és jó esetben a patakokban, folyókban mosnánk le magunkról a koszt, ha már nem látszanánk ki alóla. Az igazságérzet velünk született , a DNS-ünkbe kódolt erkölcsi alap, egyben rendkívül fontos, permanens fejlődésre késztető tudati tevékenységet indukál, hiszen minden esetben mérlegelnünk kell, ehhez pedig megfelelő mennyiségű és minőségű információra van szükségünk.
Vonatkoztass el tehát a bűntől, tekintsd annak, ami: az evolúció törvényszerű folyamatának.

A hatalom mindenáron való megőrzése, a destruktív politikai manőverek, a személyes hatalmi játszmáink az őskor óta velünk vannak, óriási erővel kötődnek a halálfélelemhez, ezért nagyon nehéz a tudati változás. Az évmilliók során a manipulatív eszközeinket szinte tökélyre fejlesztettük, sokan nem látták, s nem látják ma sem a velük eltakart valóságot. Akik viszont igen, azokat rendre eltették láb alól, hol az egyház közbenjárásával, hol a világi hatalom gyakorlóinak akaratából. de, ha nem tehették meg, mert a közerkölcs már elvetette a gyilkolás törvényes vagy törvénytelen módját, találtak módot az illetők elhallgattatására, eltüntetésére.
Hogy hol van az igazság annak megítélésében, hogy mi számít bűnnek, és a vétek milyen következményeket vonjon maga után, abban van egy erős fogódzkodónk: az általad is említett krisztusi elvek. Nem véletlenül született meg az az ember, akit Jézusként ismerünk, intés volt az emberiség számára. És hány év telt el azóta? Kétezer. Kétezer év!
Olvastam egy könyvet - többet is e tárgyban - , amelynek szerzője ezt a tanácsot adja, ha nem érezzük egyből, hogy miként cselekedhetünk helyesen: kérdezd meg a szeretetedet! Nem az egódat! Nem az érzelmeidet! Ürítsd ki az elméd,...
Nyírfa
@Nyírfa: @verőce21: Folyt.: tehát, ürítsd ki az elméd, hogy eljuss hozzá. Kétségtelen, hogy ezt gyakorolni kell, de mindenki képes rá, csak meg kell hozni ezt a sorsfordító döntést: megkérdezni a szeretetünket.
verőce21
@Nyírfa: (19:55) Hát erre tartunk... érzékenynek kell lennem...(!?)
"Hogy miként cselekedhetünk helyesen"...jobb, igazságosabb magatartással..., erre a megosztó társadalmi kérdésre, jó választ fog adni a mostani társadalmi konzultáció...!
Nyírfa
@verőce21: Mindenkinek érzékennyé kell válnia ahhoz, hogy megértésben és szolidaritásban éljünk. Akkor fel tudjuk majd tenni a valódi kérdéseinket, és a valódi válaszaink fognak megérkezni rájuk.
verőce21
@Nyírfa: Szellemes tipp, "az érzékenység", olyan, mint: "…kerüld meg a villamost! Vagy hagyd elmenni…hogy miért ne üsse el a gyerekkocsit…" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.