A Fidesznél is több pénzt költött a hetedakkora KDNP-frakció, derítette ki a HVG.

Keresztényi mértékletesség: 8,9 milliós imázsfilmre, 600 ezer forintos zongorakoncertre költött a KDNP

A jelenlegi parlamenti ciklus kezdete óta, vagyis valamivel több mint másfél év alatt 244 millió forintot költött a KDNP frakciója az Országgyűlés Hivatalától kapott működési keretből tanácsadásra, kommunikációra, rendezvényekre és a párt saját megjelenítésére – derült ki a képviselőcsoportok Országgyűlés Hivatalától kikért szerződéseiből.

A visszafogottnak nem mondható kiadásokkal a kisebbik kormánypárt ötvenmillió forinttal túltett a nagyobbikon, a Fideszen is – ami nem kis teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy utóbbinak 116 képviselője van, a magát a választáson önállóan meg nem mérető kereszténydemokratáknak pedig durván hetedannyi, csak 17.

Másfél év alatt több mint hatmillió forintot fizettek „rendezvényhez terem, ellátás és vendéglátás biztosítása” címen a Fidesz pártrendezvényeit is kiszolgáló Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-nek, amelynek a Valton-vezér Vajda Lajoshoz köthető CFTP Hungary Kft. a társtulajdonosa.

A rendezvénykiadásokban ugyanakkor nincsenek benne a kihelyezett frakcióülések költségei: bár a tanácskozást értelemszerűen a Fidesszel együtt tartja a kisebbik kormánypárti frakció, a cechet, úgy látszik, maga fizeti. Az elszámolás érdekessége, hogy ugyanott, ugyanabban az időben – 2019 októberében Mészáros Lőrinc balatonalmádi szállodájában – a 116 fős Fidesz-frakciónál képviselőnként 118 900 forintra jött ki a 3 nap/2 éjszaka, a KDNP-seknek viszont ugyanez 130 ezer forintba került. Természetesen nem a szálloda diszkriminált, a számlák közt volt egy ilyen tétel: „csak a KDNP Frakciót érintő egyéb ellátás”.

Egy KDNP-s magánszemélynek havi 200 ezer forint dukál ”közreműködés rendezvényeken” címen. 2018 decemberében egyetlen estére 600 ezer forintot fizetett a frakció egy, az Országház vadásztermében tartott adventi zongorakoncertre. Az összeg kedvezményezettje az Artonus Bt., amely Szilasi Alex zongoraművész vállalkozása.

A kdnp.hu feltöltése mellett valakinek tavaly „webes megjelenéshez szolgáló felület kezelése, FB oldal tartalommal ellátása” címen is fizetett 2,4 millió forintot a frakció, ezen túl további 2 milliót „webes felületeken történő megjelenésekkel kapcsolatos tanácsadásra”.

A honlapokra és kiadványokra fordított összesen több mint 40 millió forinton túl 7,68 millió forintot fizetett a 16 fős frakció egy magánszemélynek „filmklipek készítésére” – akármit jelentsen is ez –, 8,9 milliót pedig az Igen Média Kft.-nek a párt 75 éves fennállásáról megemlékező imázsfilm elkészítésére.

Forrás: HVG

A képen Rétvári Bence.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Na, mi van bolsik hülyéje, vége az eligazításnak? Kiadták, hogy ma hol kell lázítanod, hol kell hazudoznod jó bolsi módra?

Ó mily jó, hogy ekkora tanulatlan lúzer vagy!
marha...
Nyírfa
@verőce21: A jobb, igazságosabb élet igénylését miért is vonod össze a bűn fogalmával? Ha az emberiség magától értetődően nem törekedne rá - mármint a jobb, igazságosabb életre - , akkor ma is gyűjtögetnénk a bogyócskákat, antilopokat kergetnénk a szavannákon, mamutokat rajzolnánk a barlangok falára, és jó esetben a patakokban, folyókban mosnánk le magunkról a koszt, ha már nem látszanánk ki alóla. Az igazságérzet velünk született , a DNS-ünkbe kódolt erkölcsi alap, egyben rendkívül fontos, permanens fejlődésre késztető tudati tevékenységet indukál, hiszen minden esetben mérlegelnünk kell, ehhez pedig megfelelő mennyiségű és minőségű információra van szükségünk.
Vonatkoztass el tehát a bűntől, tekintsd annak, ami: az evolúció törvényszerű folyamatának.

A hatalom mindenáron való megőrzése, a destruktív politikai manőverek, a személyes hatalmi játszmáink az őskor óta velünk vannak, óriási erővel kötődnek a halálfélelemhez, ezért nagyon nehéz a tudati változás. Az évmilliók során a manipulatív eszközeinket szinte tökélyre fejlesztettük, sokan nem látták, s nem látják ma sem a velük eltakart valóságot. Akik viszont igen, azokat rendre eltették láb alól, hol az egyház közbenjárásával, hol a világi hatalom gyakorlóinak akaratából. de, ha nem tehették meg, mert a közerkölcs már elvetette a gyilkolás törvényes vagy törvénytelen módját, találtak módot az illetők elhallgattatására, eltüntetésére.
Hogy hol van az igazság annak megítélésében, hogy mi számít bűnnek, és a vétek milyen következményeket vonjon maga után, abban van egy erős fogódzkodónk: az általad is említett krisztusi elvek. Nem véletlenül született meg az az ember, akit Jézusként ismerünk, intés volt az emberiség számára. És hány év telt el azóta? Kétezer. Kétezer év!
Olvastam egy könyvet - többet is e tárgyban - , amelynek szerzője ezt a tanácsot adja, ha nem érezzük egyből, hogy miként cselekedhetünk helyesen: kérdezd meg a szeretetedet! Nem az egódat! Nem az érzelmeidet! Ürítsd ki az elméd,...
Nyírfa
@Nyírfa: @verőce21: Folyt.: tehát, ürítsd ki az elméd, hogy eljuss hozzá. Kétségtelen, hogy ezt gyakorolni kell, de mindenki képes rá, csak meg kell hozni ezt a sorsfordító döntést: megkérdezni a szeretetünket.
verőce21
@Nyírfa: (19:55) Hát erre tartunk... érzékenynek kell lennem...(!?)
"Hogy miként cselekedhetünk helyesen"...jobb, igazságosabb magatartással..., erre a megosztó társadalmi kérdésre, jó választ fog adni a mostani társadalmi konzultáció...!
Nyírfa
@verőce21: Mindenkinek érzékennyé kell válnia ahhoz, hogy megértésben és szolidaritásban éljünk. Akkor fel tudjuk majd tenni a valódi kérdéseinket, és a valódi válaszaink fognak megérkezni rájuk.
verőce21
@Nyírfa: Szellemes tipp, "az érzékenység", olyan, mint: "…kerüld meg a villamost! Vagy hagyd elmenni…hogy miért ne üsse el a gyerekkocsit…" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.