Kétszázmillió forintot nyert a Békés megyei Doboz nagyközség a helyiségben jelenlévő szegregáció felszámolására, adta hírül az önkormányzat.

Kétszázmillió forintot nyert a község a romák szegregációjának felszámolására.

Mint írják, az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

A projekt során új szociális bérlakásokat alakítanak ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez. Emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban – írják.

Dobozon négyezren élnek, a lakosság több mint hét százaléka vallja cigánynak magát a KSH adatai szerint.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Már próbálták ezeket a gyöngyszemeket integrálni csak menjenek el Miskolc avas telepre és nézzék meg saját szemükkel, hogy mennyire lepusztult állapotban hagyták ott a kedves roma lakók a panel lakást és környezetét!! Sajnos még most is kapják az áldást az ott élő nem színes bőrű lakók a maradék ingyen élőktől!!! Sajnos egy életre tönkre tették az egész panel lakást több 10-100 millió a kár a tartozás is hatalmas szóval ezeket soha soha nem lehet beilleszteni sehová!!
rokker33
Az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programmal a putriban élő dolgozni nem akaró embereket ezzel a módszerrel nem fogják rávenni a tudatos életmód váltásra ezt már 600 éve nem sikerült elérni!
jesz
@Horizont: felesleges küldözgetni...ezeket a reklámokat nem véletlenül látjuk..a Propeller is szeretne valahogy a felszínen maradni, tehát ehhez minden reklámbevétel is jól jön...többek között ezek az örömlány hirdetések. Én például már észre sem veszem...de van aki kíváncsi, megasztán épp kanos, annak jól jön...
Arról már nem is beszélve, hogy nem tiltanak ki minden csip-csup szar miatt...én ezt nagyra értékelem.
Hát ez van...
verőce21
Doboz, az nem egy "helyiség", - hanem helység! Üzenem ennek a kalapácsfejű tenyerenagy "újságírónak".

A cikkhez pedig, a szegregációt nem megszüntetni, hanem megerősíteni kellene! Ebből a pénzből mennyivel több akadálymentes putrit lehetne felépíteni a cigánytelepen, amibe biztosan nem a polgármester költözik be.
rokker33
@Horizont: Láttam élőben Miskolc Avast oda is ilyen pályázat alapján telepítették a környéken putriban élő cigányokat és szó szerint pár év alatt szét szedték az egész panel lakást!Az ott lakóknak megkeserítették az életüket és még most sem szabadultak meg tőlük! Semmit sem fizetnek milliós tartozást halmoztak fel a lakókat rettegésben tartották a rendőrség tehetetlen volt ellenük!! Szóval mielőtt hülyeséget kérdezel járj utána a dolgoknak!
Csizmás Kond
...háromszor is elolvastam de az jött le hogy az egyik szegregátum helyett építenek egy másikat...úttal meg izé...ennek mi az értelme a pénzköltésem kívül ?
nezelodo
Nem szerencsés az ilyen ajándék pénzekkel dicsekedni a Kusza-szem Tündérországában! Somlóvásárhelyen is nyert az iskola a cigány gyerekek iskolai programjára, majdnem ennyit, de egy nap alatt rárepült az "antikommunista sarj" KLIKK pápai vezető, a pénz ugrott, és a pályázó igazgatónőt is "előléptették" napközis tanítóvá harminc km-el arrébb! A fene tudja, hogyan repült be a suska Pápára, ahova még a szúnyogok berepüléséhez is fideszes párttagkönyv kell, amióta a szintén "antikomcsi" Kövér família uralja a hitbizományt!
csak úgy....
@rokker33: ebböl arra tudok következtetni,hogy a 60-70-80 as években élö romák értelmesebek voltak,mint a mostaniak,- vagy talán csak az a titok az egészben,hogy emberszámba voltak véve? remélem a "cigók" 100 év múlva,mikor már többségben lesznek,nem lesznek olyan genyák a dédunokáitokkal,mint mostanság ti -velük
rokker33
@Horizont: Nézz utána fészekrakó program Miskolc!Az összes szemetet össze gyűjtötték és a normális emberek közé telepítették integrálódni ! Borzalmas eredményt értek el vele; Inkább azoknak adjanak lakást akik rászorulnak
human
Hiányolom a programnól a szociális munkásokat. Hiányolom a mentori munkát. Ez így olyan mintha majter nélkül építene valaki házat, pusztán téglából. Addig is fog tartani. Ez így értelmetlen pénzkidobás lesz.
namihami
Ez éppen tizede a Farkasflóri által ""felhasznált"" kétmilliárdnak. Csak nem valószinű, hogy ebből is részesedik a Mészáros &Tsa család. És ha mégis (okos programok szervezése révén), nem a teljes összeget.
ómió
"Tanúni kőne" meg "dógozni"! Nem lejmolni!
bencemacska
@Csizmás Kond: tegnap, 21:29
Mert az EU azt hiszi, ezzel segít, pedig csak a tolvajokat gazdagítja!
rokker33
@Horizont: Ez a program is kudarcba fog fulladni! A cigány aki egész életében a putriban élt és azt tanulta, hogy nem kell dolgozni csak az ital drog verekedés azt soha nem lehet rendes emberek közé telepíteni egyszerűen nem akarnak semmi tenni a saját jövőjük érdekében! Persze vannak kivételek igen... csak nagyon kevés és azok becsületesen élnek és dolgoznak nincs szükség erre a programra! Borsodban élek sok faluba községben jártam már a cigánysorok mi így hívjuk azoknak a nagy része putribôl áll én tudom hogyan viselkednek ezek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.