Ötvenmilliárdot szedtek ki ingatlanos cégeikből a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Minden bevételüket beleöntötték fekete lyukként működő vagyonkezelőjükbe, amely 2019 végén már 238 milliárdon ült. A jegybank Pallas Athéné-alapítványai (illetve 2020 eleje óta már csak egy alapítvány, mert összeolvadtak) alá tartozó ingatlanos cégek eladták két, a budapesti Millenárison található irodaházukat – közölte az alapítvány(ok) vagyonát kezelő Optima Zrt. a hvg.hu-val. Az ügyletek 2019 közepén zajlottak, legalábbis a két érintett kft., az Optimum-Alfa és az Optimum-Omega július 8-ával vásárolták vissza vállalati kötvényeiket az alapítványoktól. Az alapítványok ugyanis úgy adtak gyakorlatilag kölcsönt a cégeknek még 2016-ban, hogy azok 2031-ben lejáró vállalati kötvényeket bocsátottak ki, amelyeket az alapítványok vettek meg. Az Alfa 8,3 milliárd forintot, míg az Omega 2,2 milliárdot kapott így.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: A nap kérdése

Mond Gyuri-bácsi ez melik autós-sportág példája lenne??? =))

„Ötvenmilliárdot szedtek ki ingatlanos cégeikből a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Minden bevételüket beleöntötték fekete lyukként működő vagyonkezelőjükbe, amely 2019 végén már 238 milliárdon ült.”- számol be a hvg.hu a fejleményekről.
A napokban az MNB első embere arról értekezett, hogy a saját működését az autóversenyzőkéhez hasonlította! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.