A jellem Szabad György számára ugyanolyan fontos volt, mint a tehetség és a szorgalom. „Egyre vagyok büszke; nem írtam le olyan mondatot, amelyben nem hittem” – mondta egy alkalommal. A kijelentés súlyát az adja, hogy tudományos pályáját a kommunista diktatúra kiteljesedése utáni évtizedekben kellett megalapoznia. A történelmet nemcsak oktatta, hanem alakította is. A rendszerváltozás első szabadon választott országgyűlésének elnökeként tartásával, tisztességével, gesztusaival politikusként is magasra tette a mércét. Óriási szerepe volt a rövid időn belül kialakítandó demokratikus rend törvényi alapjainak megteremtésében, a parlamenti munka kiegyensúlyozottságának és az ország háza mindenkori méltóságának biztosításában. Emlékezetes, hogy milyen bravúrral tudta keresztülvinni az 1992-es költségvetés törvényes időn belüli megszavazását 1991. december 31-én. Kilencszázhatvanhat őszén mint szemináriumának hallgatóját behívott a szobájába, és megkért, hogy egy lengyel nyelvű...

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: asztali
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Szabad tanár úr "is" foroghat a sírjában, ha látná, hogy mivé lett a III. köztársaság egy bunkó szakáll berci felkarolása miatt!
.
Nézzük csak mit is mondott őfélesége: Gyerekek ha nem állapodtok meg akkor végetek van. (Már mint az akkori Németh kormány)
.
--- Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
.
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc
.
Úrnak, államférfinek is születni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.