Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt – tájékoztatta kedden kora délután a város polgármestere az MTI-t.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta, a csarnokot átmenetileg lezárták, az eladóknak ki kell költözniük, de dolgoznak a mihamarabbi helyreállításon.

Az utóbbi években ez a harmadik eset, hogy az erős szél megbontja a csarnok tetejét. A városvezető az MTI ezzel összefüggő kérdésére elmondta, megvizsgálják a garanciális javítás lehetőségét is. Egy ideje tervezik, hogy felújítják a csarnokot, keresték rá a pályázati lehetőségeket, "ez az esemény most megsürgeti a megoldás megtalálását" – fogalmazott.

A helyi Oroscafe hírportál beszámolója szerint a szélvihar a vásárcsarnok tetejének egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be.

Békés megyében a katasztrófavédelmet 57 káreseményhez riasztották, többségében kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek okoztak problémát.

Forrás: MTI,  Oroscafe

Címlapkép: YouTube/Oroscafe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.