Már 880 bejelentés érkezett a katasztófavédelemhez, az egész országban keletkeztek károk.

Letépett háztetők, kitépett fák: az egész országban tombol a pusztító szélvihar

A viharos szél hatalmas károkat okozott, a legnagyobb csapás egyértelműen Orosházát érte, ahol a vásárcsarnok tetejét szakította le a szél. Ezt ráadásul tetézte a jégeső, ami több helyen esett, borsószem nagyságú jégdarabokat hullatva. Kecskeméten a vihar leszakított egy házból – a tulajdonos becslése szerint – 300 négyzetméternyi tetőt is, a kár biztosan több milliós.

„Arra lettem figyelmes, hogy volt egy nagy pukkanás. Kinéztem, akkor már a kémény ledőlt, füstölt, lángolt, 3-4 locsoló vízzel el bírtam oltani nagy nehezen a kazánt, hogy ne robbanjon fel. Utána láttam, az egész tetőszerkezetemet levitte a szél”

– mondta a Tények megkeresésére a ház tulajdonosa.

„Nekem az épületen a kúpcserép egy darab se maradt”

– mondta egy másik helyi lakos.

A szélvihar az ország fővárosán is végigsöpört. A 16. kerületben egy parkoló autóra dőlt rá egy fa, amelyet a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk. A 10. kerületben pedig az útra dőlt egy fa.

A tűzoltóknak kemény nap volt a tegnapi, közel 880 helyre riasztották őket.

„Eddig 140 épületben keletkezett valamilyen kár, ebből 100 lakóépület, 40 középület. Jellemzően a tetőszerkezetet bontja meg a szél, cserepeket mozdít el, bádoglemezeket tép fel, illetve kémények borulnak le az erős szél hatására. Nagyon sok feladatot adnak még a tűzoltóknak a letörő faágak, a kidőlt fák"

– mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

Forrás Blikk/TV2

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.