Szijjártó Péter külügyminisztert és a titkosszolgálatok vezetőit is meghallgatná az ellenzék a volt perui magyar nagykövet pedofilbotránya miatt.

Törvény  írja elő, hogy a nagyköveteknek kinevezésük előtt nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesniük, így a gyermekpornográfiával vádolt volt perui nagykövetet is ellenőrizhették 2017-ben, de úgy tűnik, hogy nem találtak nála semmi gyanúsat, számolt be az RTL Klub Híradója. Kaleta Gábor ellen tavaly novemberben emeltek vádat, miután az Index információi szerint egy nemzetközi akció részeként amerikai nyomozók figyelték régóta. A tavaly áprilisban hazarendelt diplomata büntetőpere márciusban kezdődik.

Az MSZP és a Momentum a Külügyi Bizottság összehívását kezdeményezik, hogy választ kapjanak arra, hogy hogyan csúszhatott át Kaleta az átvilágításon, és mit kellene tenni, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. Az RTL Klub megkeresésére a Belügyminisztérium mindössze annyit közölt, hogy a vizsgálatot végző Alkotmányvédelmi Hivatal

a szabályozások módosítását nem tervezi ahogy vizsgálat elrendelését sem.

Címlapkép: rtl.hu

(rtl.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Az átvilágítókat is áthelyezték azóta - most már a Propeller moderátorai...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Az átvilágítókat is áthelyezték azóta - most már a Propeller moderátorai...
jesz
19 ezer gyermek-pornó kép...aztaqurvaéletbe...sajnos ebben bennevan az ovistól a fiatal kamaszig mindenki...

Fogalmam sincs milyen indokkal fogják felmenteni, de felmentik szegénykémet, mert itt nagyon szar a börtönélet, és diplomataként nagy sérelem érné a fínom lelkét...na...meg az ánuszát.
Dr plágium
Szigorú? Mi lehetett volna ha lezserül végzik az átvilágítást? Sorozatgyilkos?
Aki Én
Ehhez képest orbánt például még csak át sem világították.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: (8:41) A Propellernek:
József Attila:
"Érted haragszom én, nem ellened..."
kereső
"Az RTL Klub megkeresésére a Belügyminisztérium mindössze annyit közölt, hogy a vizsgálatot végző Alkotmányvédelmi Hivatal

a szabályozások módosítását nem tervezi ahogy vizsgálat elrendelését sem."-azért ez eléggé "érdekes" megközelitése a dolognak, hiszen a "magán gyermek pornó képek" a nagykövet hivatali lap-topján is rajta voltak. Ami meg be van kötve a polgári titkosszolgálathoz (IH), ami meg a külügyminisztérium alá tartozik. Szóval senki nem tudott semmit, az amerikaiak turkáltak a külügy szgépében, de nem történt itt semmi kérem 2017 óta. Mert a nyomozás akkor kezdődött. Az AH minek van, meg a többi nemzetbiztonságért felelős hivatal?
Nessy
Biztos Eliosz led lámpával világították át!
nezelodo
Majd azzal fog védekezni, hogy nagyon szereti a gyerekeket... Nagyonnagyon...
justhpeter
Lángszóróval kellett volna átvilágítani.
namihami
A cím---kevés kiegészítéssel ugyan---de fedi a valóságot.
""ENNYIRE szigorú átvilágításon...""---és a cím máris tökéletesen ül.
kissé felnőttem
ennyire idött álló nem lehet egy átvilágitási irat.elvek pártok verik szét az országot
amikor percenként 10 millióan bünöznek és viktort ki és miért nem meri átvilágitani?
érdekes ki és miért kivételez? és meddig? kivételek pedig nincsenek kivétel? csak Magyarországon. Alkotmány? Ja ? átirtuk átirjuk aztán megin át és megin
Lepényleső
Ezek keresztények? Komikus,vagy inkább egyre tragikusabb - mélységekbe süllyednek,csak párthűek legyenek?
laszlobihari
"Szegény" csak félre értelmezte a bibliát, "engedlyétek hozzám a kis dedeket"! Erre a bíróság könnyek között fogja felmenteni ezt tiszta keresztény lelkű megtért bűnöst! A qrva életbe!
nezelodo
@laszlobihari: Ja meg azzal védekezik amiről a vicc is szól: "Mi a különbség a pedagógus és a pedofilok között? A pedofil legalább szereti a gyerekeket." (Bocs, kedves hányatott sorsú tanerő). Ráadásul a fideszes családmodell is ezt sugallja.
Nessy
@nezelodo: Meg aztat mondta egy vén tisztelendő atya is a napokban, hogy nem a pedofilia bűn, hanem az abortusz!
kissé felnőttem
én meg megjegyzem még: 3 évente ma már meg 2 évente menjek jogosultságom !!! megujitására ??Orvoshoz hogy autót vezethessek meg + ezreket fizetgessek ?.
Ti meg?100-300 évre spekulálva bebetonoztatok magatoknak diplomatákat alkotmány bírákat poltokat meg bank elnököket. örök érvényességgel?
Hát el kéne ám ha van mivel? gondolkodni ezen. ha lesz még Szép uj világ: Aklkalmazva az idő korlátokat nem a végtelent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.