A főpolgármester és csapata egyelőre állja a sarat.

Budapesten jobban mennek a dolgok, mint az országban – legalábbis a Publicus Intézet január végén-február elején készített közvélemény-kutatásának válaszadói így gondolják. A Népszava felkérésére elvégzett felmérés szerint a lakosság 35 százaléka elégedett azzal, ami az országban történik, de még a Fidesz táborában is komoly tiltakozás kíséri például azt, hogy a kormány erővel Debrecenbe költözteti a Természettudományi Múzeumot, csak 28 százalékuk támogatja. Ezzel szemben a fővárosi lépésekkel a lakosság 43 százaléka van jelentős részben vagy teljesen kibékülve.

Érdekes, hogy a Fidesz-tábor majdnem 40 százaléknak tetszik, ami Budapesten történik, ugyanakkor az ellenzéki tábor csak kevéssel 50 százalék fölötti elégedettséget mutat.

Decemberben még csak a válaszadók 40 százaléka gondolta azt Karácsony Gergelyről, hogy érdemi tárgyalópartnere a kormánynak, másfél hónappal később már 45 százalék tartja róla, hogy eredményesen tudja képviselni a budapestiek érdekeit a kormány álláspontjával szemben. Ugyanakkor azok tábora is nőtt, akik szerint kevés lesz, amit szembe tud állítani a kormány érveivel, 32-ről 38 százalékra nőtt az arányuk.

A válaszadók több mint fele szerint a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) létrehozása azt a célt szolgálja, hogy gyengítse a fővárosi önkormányzat szerepét a fejlesztéseknél. Még a fideszesek 45 százaléka is így gondolja. Még többen látják úgy, hogy a kormánypártok így próbálják meg visszaszerezni a budapestiek támogatását de azt csak a kormánypárti szavazók hiszik el, hogy a budapestieknek akarnak jót tenni. A szervezetről többen tartják azt, hogy civakodást és káoszt hoz majd, mint azt, hogy ettől jobban fejlődik a főváros. A Publicus felmérése azt mutatja – ha valamennyi válaszadó véleményét nézzük –, Karácsony Gergely széles ellenzéki összefogás esetén minden bizonnyal újra megnyerné a választást, ha azt most hétvégén rendeznék meg.

Címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

(nepszava.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Még így is, hogy folyik a látványos bosszúhadjárat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Még így is, hogy folyik a látványos bosszúhadjárat.
Eriksson
Ezt csak Pulai András mondja a Publicus Intézettől. Tetten érhető, hogy erősen vágyvezérelt az állítás, mert ha más közvélemény kutatót kérdeznek, az mást mond.
Aki Én
@Eriksson: ...így volt ez Tarlós fölényes győzelmével is, amit az ellenzékiek többsége is jósolt, mi?
Titeket félrevezet a propaganda gépezet, ne hagyd magad :)
Eriksson
@Aki Én: Helyben is vagyunk Egyik intézet ezt jósol, a másik intézet mást jósol, a paraszt meg annak hisz akinek akar.
Ez a felmérésesdi a világ legkényelmesebb foglalkozása, csak úgy, mint a meteorológusé. Azt mond amit akar.
Aki Én
@Eriksson: Csakhogy a fidesz szándékosan ferdít mindig, hogy titeket félrevezessen. Ilyen az állandóan sulykolt megahazugság is, hogy többségi támogatottsága van.
Eriksson
@Aki Én: Csakhogy ezeknek a felméréseknek néphülyítő funkciójuk van.
"Aki eztet elhiszi, az szamarabb egy lónál."
Aki Én
@Eriksson: ...kivételesen egyről beszélünk.
adrenalink
Ilyen hamar nem sok értelmét látom ennek a felmérések! 100 napot még Orbán is engedélyezett KariGerinek. Kérdezzék meg a fővárosiakat kb 1 év múlva, amikor már gőzerővel zakatol az orbáni gépezet, ami biztos, hogy nem simogatni fogja a kis mosolygós buksiját...
tudode
Tárgyilagosan!
.
A VALÓVILÁGBAN kb. 22,8%-os támogatottsággal rendelkezik/zett őfélesége a katakterbuzerálás óta az ország vámszedői, a tanulatlan réteg, és az adófizetőknek SOKKba kerülő, ahogy őféleségééik becézik, a DIASZPÓRA megtévesztett voksaival:
.
Nézzük csak azt a nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol NEVÉN NEVEZTÉK őféleségét, amellyel nem villogtak:
.
... Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója
.
www.youtube.com/watch?v=psfbkK4uU5w
.
2018. ápr. 10. - Akinek nincs türelme végighallgatni amit őfélesége ködösít, érdemes az Afp 21,52-nél, a rafcsi 2/3-on meghallgatni a csodálatos a halszaporításhoz hasonló 2/3-ával kapcsolatban feltett kérdését, amely azt válaszolta, hogya 3/3 miniszterelnöke lesz, amelynek ha a fele lenne igaz 10. év után, akkor nem kellene a golyóálló mellényében a bombabomtos járgányából ki-, be ugrálni, és az ikertesóinál keresni a buksi simogatást!
.
És láss docsát! Bebizonyította/ja, hogy ahány kg annyi rosszindulat bújkál benne, már ami az ellenfeleit ELLENSÉGKÉNT, egy kis, nagy karaktergyilkolásnak kitéve, sőt már az elvtársait sem kímélve, ha ellent mernek mondani őfőméltóságának, mert ha NEM VISELKEDNEK fideSSes módra tisztességesen, rájuk is lőni fognak, illetve lővi a lassan őló mérgét!
.
Amely tapasztalható az ÖSSZEFOGÁS polgármestereinek a buzerálásánál!
csak úgy....
@Eriksson: azért ezt nem szabadna mondanod,hogy "néphülyítő funkciójuk van" !
milliárdokat áldoz a fidesz kormány a véleményedre és erröl neked ez a véleményed?
még kiderül,hogy nem küldted vissza a nemzetes kozultációt!
ómió
Külföldi "segédcsapatokkal"? Naná!
csak úgy....
@ómió: faxt kukorékolsz? a bolsik ellepték nálad is a maradék gondolkozó fölületed?
ómió
@csak úgy...: Idehazudtad őket? De, hisz, belőled beszélnek! Vagy "kicsire" nem adsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.