Mínusz 2 és plusz 2 között értékelte Orbán Viktor a fideszes honatyákat. Mínuszos minősítést az kapott, akinek nem lennének jók az esélyei az egyesült ellenzék jelöltjével szemben 2022-ben, de a győri időközi választás eredménye azért megnyugtatta a Fideszt és a pártelnököt is – tudta meg a 24.hu. Volt olyan politikus is, akinek este tizenegy órára szólt a meghívója a Várba.

A 24. hu információja szerint Orbán Viktor megnyugodott a győri polgármester-választás után, amelyen simán nyert a kormánypárt jelöltje, és a pártelnök-miniszterelnök immáron a 2022-es parlamenti választásokra készül.

Hosszabb szünet után, szerdán találkozik újra Orbán Viktor és a Fidesz-frakció tagsága. A képviselők Balatonfüreden, a háromnapos kihelyezett ülésen indítják el a parlamenti évadot. Ez lesz az első alkalom arra is, hogy megbeszéljék egymás között, ki milyen értékelést és instrukciót kapott a Karmelita kolostorban a miniszterelnöki irodában lezajlott négyszemközti megbeszélésen.

Orbán Viktor ugyanis korábban egyéni konzultációkra hívta a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökét

– írja a 24.hu.

Korábban az atv.hu is beszámolt róla, hogy a miniszterelnök egyéni konzultációkat tartott. A megbeszélések nagy lendülettel el is kezdődtek: Orbán a miniszterelnöki teendői mellett rengeteg időt áldozott a fideszes képviselők fogadására.

A 24.hu szerint

volt olyan politikus is, akinek este tizenegy órára szólt a meghívója a Várba.

A miniszterelnök-pártelnök számszerűsített értékeléssel is készült a találkozókra – teszi hozzá a lap.

A 24.hu információja szerint Orbán mínusz 2 és plusz 2 közötti ötfokozatú skálán osztályozta a választókerületi elnököket. A teljesítményértékelés legfontosabb szempontja az volt, hogy az adott politikusnak milyen esélyei lehetnek az egy az egy elleni harcban a 2022-es parlamenti választáson.

Plusz 2-es osztályzatot az kapott, aki a 2018-as választáson meg tudta szerezni a szavazatok több mint 50 százalékát, és októberben a körzete polgármester-jelöltjei is hozták a győzelmeket. Mínusz 2-es minősítést a legproblémásabb választókerületek kaptak.

A portál forrásai szerint a győri időközi polgármester-választás után azonban jelentős változás állt be a pártvezetés hangulatában. A kormányoldalon lenyugodtak a kedélyek.

A 24.hu kérdésére egyes képviselők például elmondták, hogy

a győri győzelem óta Orbán a találkozókon alig néhány mondatot szentel az értékelésre, nem is mindenki kap számszerű minősítést.

A hangulatváltásról szóló hírt látszik erősíteni, hogy az elmúlt hetekben nyilvánosan egyetlen szó sem esett arról, hogy a pártelnök milyen szerepet szán a két problémás választókerületi elnöknek a jövőben. A Fidesz-frakció tagjai sem tudják, hogy Orbán fogadta-e Simonka Györgyöt.

Boldog István viszont, akinek közvetlen munkatársát, a megyei közgyűlés volt alelnökét a hatóságok elvitték egy szerteágazó pályázati csalás miatt, Facebook-fotóval igazolta, hogy letudta a pártelnökkel a megbeszélést.

Forrás: 24.hu, ATV, Napi.hu

Címlapkép: Facebook/Kósa Lajos 

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
gondolom, orbán mint a fidess-"konzervativ néppárt" elnöke rendelte magához a választókerületi elnököket. De akkor miért a Karmelitába, miért nem a lendvay utcába: A Karmelita tudomásom szerint a miniszterelnöki rezidencia- orbán is álmában, már két macska.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Eladott Ország: Nézd a jó oldalát, nem kellett a fegyvermesternek külön dobot is készíteni megvan 2 az 1-ben. A harmonikázó nadrágszárral, lemezből készítve, már ő sem bírt.
kokopelli
@Eladott Ország: A "boss" kemény mint a "widia" magyar megfelelője!
36
Szerintem, Kósa Lajosnak az önkormányzati választás kampányában nyújtott teljesítménye, ELÉGTELEN.
SystemError
Viktor az embereid a suliban sem kaptak túl jó jegyeket...:) Azt mondtad nekik, amikor felvetted őket, hogy hazudni kell egésznap és jár érte a trafik meg a helyi pályázat. Ha most ezt elkezded egy ilyen suttyó bandának, akkor lelépnek meg szétlopnak, mint Borkai..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.