A közösség tagja elleni erőszak és a csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette alól bizonyítottság hiányában felmentette, ugyanakkor zaklatás miatt több száz ezer forintos pénzbüntetésre ítélte szerdán a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság.

Pénzbüntetést kaptak a romákat otthonaikból elüldöző Betyársereg-tagok
Fotó: betyarsereg.hu

Az elsőfokú, nem jogerős határozat

az elsőrendű vádlottat zaklatás vétsége miatt 525 ezer, a harmadrendűt 600 ezer, míg a negyed- és ötödrendű vádlottat 375-375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat a zaklatás mellett közúti veszélyeztetés miatt is elmarasztalta és 800 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A hatodrendű vádlottat, aki szintén a Betyársereg tagja, felmentették.

A vádlottak 2015 januárjában láttak egy internetes oldalon megjelent írást, amely szerint egy család tagjai lopják a fát és rabszolgaként tartják munkásaikat. A cikkben konkrétan meg nem nevezett embereket a környéken lakók egyértelműen az egyik roma családdal azonosították.

Az elsőrendű vádlott néhány hét múlva kibérelte Szúcson az érintett család otthonához közeli házat, ahol többször megjelentek a társai is. A rendszerint a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő férfiak 2015 februárjától 2015 júniusáig a településen tartózkodtak,

járműveikből a sértetteket és házukat többször beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, fenyegették, és arra is felszólították őket, hogy költözzenek el.

A vádlottak cselekményei a családban olyan mértékű félelmet keltettek, hogy 2016 februárjában

végül gyermekeikkel együtt elköltöztek a településről.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem emelkedett jogerőre, az ellen az ügyész, valamint a vádlottak és a védők is fellebbezést nyújtottak be.

Az ügyben másodfokon az Egri Törvényszék jár el.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megint egy fizetnivaló, persze a mi adónkból. Majd a Viktor kiutalja nekik.
namihami
Megint egy fizetnivaló, persze a mi adónkból. Majd a Viktor kiutalja nekik.
CsipkeRózsa
Ezt viszont olcsón megússzuk, nem nagy összegű a büntetésük.
Nyírfa
Ugyan kérem, csak pihenni érkeztek ezek a szelíden bámészkodó, barátságosan érdeklődő, jóarcú legények. Hát már ezt sem szabad?
SystemError
Kiváncsi lennék, ha most megjelennék csicska Zsótinála várban, hogy lehet takoarodni a kurva anyádba, akkor énzbűntetést kapnék-e.

Nyilván ezek is bérlemények már és folytatják Viktor új belső megosztásos polgárháborúját. Mármint a Magyarok az új Soros.

Nem tudom azt átgondolta-e, hogy ezzel nem fizet-e nagy árat a pár év múlva esedékes Csillag böri esti "ellátásával" kapcsolatban. Tesók majd őrizni fogják az álmát!
Shikari
Akkor a környezetüket élhetetlenné tevő fenyegetőző igányok ellen itt a minta. :-)
Ha nem lenne kettős mér e!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.