Az idei Székely Vágtán alapítják meg a Székely Lovas Akadémiát Csíkszentsimonban, a magyar adófizetők pénzéből.

Székelyföldi patkolókovácsok képzésére is adna pénzt a magyar kormány
Fotó: szekelyvagta.ro

A 444.hu idézi az Agrárminisztérium erről szóló közleményét, amelyben az is szerepel, hogy

patkolókovácsokat, lovászokat, belovaglókat képezhetnek majd a tervek szerint. 

A Székely Lovas Akadémia megalapításáról Böjte Csaba ferences szereztessel egyeztetett Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

A közlemény szerint a cél "egy olyan ernyőszervezet létrehozása, amely segít megőrizni a nagy hagyományokkal rendelkező, sokszínű, székely lovas kultúra értékeit".

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És e meleg télen is 112 (?) ember fagyott meg, egy részük a fűtetlen lakásban. Több kérdés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@lusta: A jogszabály szövegét V. Ferdinánd szentesítette, meghajolva a reformerek és a magyar nemzet több mint fél évszázados követelése előtt.
creativehun
@Csizmás Kond: Tökéletesen értem amit mondasz..csupán azért vettem a bátorságot,hogy refléektáljak arra amit írtál mivel a te olvasatodban úgy tűnt mint ha csupán ez a két lehetőség lenne ...kovácsokat képzünk..vagy...pride-ot támogatunk.. Azt most hagyjuk is,hogy ez területileg hol történik...
lusta
@Csizmás Kond: Az igaz, hogy még a kalapoos király (II: József) alapozta meg a reformerek elkötelezettségét, de a király, jól írta, kénytelen volt a rendek előtt meghajolni, de ő, mármint a király erre lovettát nem szórt a reformereknek.
Csizmás Kond
@creativehun: ...olvasatok és olvasatok...sehol nem írtam, hogy csak az a két lehetőség lenne...de van aki csak ezen szeret lovagolni.
Csizmás Kond
@lusta: ...ismét a ki hogy akarja úgy érti...a lényege az lett volna, hogy ha valamit nem pártolnak az nem biztos hogy fennmarad, és azt a valamit csak ott lehet pártfogolni ahol még működik...és itt idéztem pl a zenét amit szintén a székelyföldi hagyományból kapartak vissza és amire ma annyira büszkén mondjuk hogy a miénk...
Eladott Ország
Székelyföldi patkolókovácsok képzésére menő úton veszíti el útközben a pénz közpénz jellegét, mint tudjuk sokadszorra, és a vazallusok nagy örömére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.