A DK szóvivőjének közlése szerint szerdán egy ismeretlen rálőtt a Demokratikus Koalíció újbudai irodájára.

Rálőttek a DK egyik budapesti irodájára

A rendőrség szerint a helyszínen talált mintegy két centiméter átmérőjű fém golyókat vélhetően nem tűzfegyverből lőtték ki – hangzott el az ellenzéki párt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a támadás során az irodán több lyuk keletkezett, az épület ablaka is betört. Az irodában az eset idején senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt.

Úgy értékelt, a tettes kifejezetten a DK-t akarta megtámadni. Az iroda kívülről a Demokratikus Koalíció logójával és arculati elemeivel van lefóliázva – jelezte.

Barkóczi Balázs közölte, hogy a párt feljelentést tesz az ügyben.

A szóvivő úgy fogalmazott: "ide vezet a végtelen uszítás és a kormányzati gyűlöletpolitika". Felszólította a Fideszt és a kormányt, hogy hagyjon fel az uszítással és a gyűlöletpolitikával, "mielőtt ennél nagyobb baj történik".

Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere elmondta, hogy a helyszínelő rendőrök szerint egy olyan fegyverrel követhették el a támadást, amely nem minősül lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására vagy akár emberélet kioltására is. A hátramaradt golyókat a helyszínelők úgy vitték el, hogy alkalmas legyen DNS-vizsgálat elvégzésére is, így a DK bízik abban, hogy ez meg is megtörténik – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy az irodának otthont adó utca elején egy térfigyelő kamera is van, ezért annak felvételeit a rendőrség elemezni tudja.

Más témában feltett kérdésre Barkóczi Balázs azt felelte, hogy a DK formálisan és szervezetten nem vesz részt a gyöngyöspatai romák mellett szervezett február 23-i tüntetésen, de a párt egyes tagjai fontosnak érezhetik, hogy megjelenjenek a demonstráción.

A DK támogatja Pedagógusok Szakszervezetének az új Nemzeti alaptanterv ellen indított tiltakozását – válaszolta egy újabb felvetésre a szóvivő. Hozzátette, a DK szerint az új alaptanterv sem tartalmilag, sem formailag nem helyes. Megjegyezte, valószínűleg a világon nem volt olyan ország, amelyik kihagyta volna az alaptantervének első változatából az egyetlen Nobel-díjas íróját.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Málna: Szerintem csúzlival lőhettek, smi alkalmas nagyon súlyos sebek ejtésére, akár emberélet kioltására is.. Hogy ki lótt azt a rendőrség dolga lesz kideríteni, persze, ha nem kapnak más ukázt, a miért meg a fentebb leírt uszítás gyűlölködés következménye!
görbetükör
Nem, ez nem uszítás eredménye. Tisztességes embert nem lehet uszítani.
Túl sok a buta, brutális, rosszindulatú, együttélésre képtelen, akiknek csak egy kis támogatás kell és kárára vannak a közösségnek, az országnak, a környezetüknek.
Meg van írva:
"Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
...
És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül."
Macskaszem
@silber13: Golyók voltak a helyszínen, nem gondolnám, hogy azt csúzlival lövik.
Málna
@silber13: Egyelőre fogalmunk sincs a miértről. Csak találgathatunk - te is, én is és a DK is. Ostobaság most még bármit is kijelenteni, tőlük pedig egyenesen felelőtlenség.
silber13
@Macskaszem: " A rendőrség szerint a helyszínen talált mintegy két centiméter átmérőjű fém golyókat vélhetően nem tűzfegyverből lőtték ki " Hát akkor mivel lűttek? A yardok szerint nem tűzfegyver volt, marad hét a római kori hajító gépek arzenálja. Persze ez is csak feltételezés...
silber13
@silber13: --------------csak fifógíelmedbe jánlom, csúzli egy veszedelmes fegyver, mert a kilőtt csapágygolyó 90-90m/sec. sebességgel repül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.