Nyomozást rendeltek el Niedermüller Péter (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) erzsébetvárosi polgármester egy januári, az ATV egyik műsorában tett kijelentése miatt – tudatta a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) vezetősége csütörtökön közleményben az MTI-vel.

CÖF: nyomozást rendeltek el Niedermüller Péter kijelentése miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a január 31-én tett feljelentésükben megjelölt

közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan

- olvasható a közleményben.

Emlékeztettek, az ATV január 20-án sugárzott A nap híre című műsorában Niedermüller Péter azt mondta:

"hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek."

"A jövőben folyamatosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt és bízunk abban, hogy a faj, nem, illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket" – áll a CÖF-CÖKA közleményében.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
És amikor a kormány tagjai uszítanak a más bőrszínnel bírók ellen, a más vallásúak ellen, a más nem identitással rendelkezők ellen, a velük nem egy véleményen lévők ellen, óriás plakát Soros ellen, az nem zavarja az álcivilek mimóza lelkét?
Hiszen pont az ő elvárásaikat mondta el Niedermüller! Fehér, keresztény hetero férfi! Nem ez marad, amikor a szócséplők felsorolják, hogy ki mindenki ellen kell "harcolni"??
justhpeter
A lényeg: Niedermüller dumájából ennyit értett meg a nemzeti-keresztény-fideSSkdnpbérenc túlképzett CÖF.
tudode
Oszt' ha kidurran ez a lufi akkor vajon melyik ellenzéki polgármester a következő!
.
Helló röfik!
Csizmás Kond
...hát ennyit a becsületről, meg a mindennemű baloldiliberálisdemokráciáról...hányingerek.
Eladott Ország
Szívósan próbálnak fogást találni, lépésről-lépésre visszaszerezni az elvesztett önkormányzatokat, a legkisebb hibába beleakaszkodva, konokul. Ha vesztenek 2022-ben, ez várható országos szinten. Pokol lesz itt, az biztos, mert nem hogy szépen, de sehogyan sem tudnak veszíteni. Mindennap egy tünti, utcai hőzöngés, mindenhol keresztbe fognak tenni, ahol csak lehet.Márait idézve: akkor már a zsákmányt féltik. Most féltik. Ha buktak, attól kezdve a börtöntől fognak fosni egy jogállamban. Egymás fejére taposnak, ki ér előbb oda vádalkut kötni, hogy felnyomhassa a többi seggarcot. Nincs ebben semmi meglepő. 2006 bebizonyította hogy a hatalom érdekében az erőszaktól sem riadnak vissza. De Bayerék uszítása a jogállamot nem zavarja! scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83497179_2627587877289755_683820757016379392_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=s32q2s9kUmIAX_i1Pg-&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ee44c774c3c03c09a151efe94db827a2&oe=5ED87DDC
Macskaszem
Azt mondják ezek a korcsok, hogy az uszítók nyerjék el méltó büntetésüket. Nagyon helyes, a cöffögő röfik se ússzák meg.
CsipkeRózsa
Ezért tartjuk a Nemzeti Nyomozó Irodát, normálisak ezek, normális ez az ország, megáll az ész.

Az igazán gyűlöletkeltők, uszítók ellen még sosem indult eljárás! Felháborító!

Az elvárásoknak meg kell felelniük, vagy csak meg akarnak felelni.
Qqberci
A CÖF lett a nyomozóhatóság főnöke?...
jesz
ez az ügy egyre meredekebb lesz.. Ugyanis olyan stádiumban van, amiből a feljelentőknek nem lehet vesztesen elkullogni...az országos szégyen lenne.
A polgármester mögött állók szintén meg akarják mutatni az erejüket. Ugyanis ha nem bukik meg a polgármester, az bizony baromi sok szavazatot hoz az ellenzéknek(például a DK-nak)

Attól tartok most még a vihar előtti csend van...a tüzérség felkészült mindkét oldalon.
Yoda69
Uszitast es gyulolet keltest itt fideSS vegez mar tobb mint 10 eve. A gyumolcs most kezd beerni. Magyar magyarnak lett ellensege, de oly modon hogy mar olni is kepes lenne, hogy bizonyitsa igazat a masik folott. Niedermuller nem mondott semmi uszitot, csak nem selyempapirba csomagoltan abrazolta a valosagot.
troppauerhumer
@Csizmás Kond:A nap mondása:egy orbáns.ggszolgálatost könnyebb teherbe ejteni mint gondolkodóba
Mindig mondom :"hülyéket és mihígmélymagyar orbáns.ggszolgálatos takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek mert 2 in 1-ben :Akkor még egyszer, hogy egyértelmű legyen:
"Az a politika, amibe csak a heteroszexuális, fehér és „keresztény” polgárok férnek bele, természetesen rémisztő képződmény." A FideSS nem ért egyet.Szóval ők úgy értik, hogy
- aki nem keresztény
- aki nem fehér
- aki nem hetero
az egy senki, annak semmi joga semmihez. Tulajdonképpen törvényen kívüli. Vagy ha most éppen nem az, akkor majd módosítjuk a törvényeket.
Maga a "keresztény, fehér, hetero" szókapcsolat sokaknak ugyanolyan rémisztő és szörnyű (nekem még szörnyűbbnek tűnő) kifejezés, mint az "árja".Niedermüller két összetett mondatban leírta ezt az archetípust (fehér keresztény hetero férfi -nő-aki egy mp alatt válik gyűlölködő, homofób, erőszakos eszközé), erre ezek, akik megszólítva érezték magukat kimentek az utcára és egy mp alatt váltak gyűlölködő, homofób, erőszakos eszközzé
Minden tiszteletem a tanár úrnak, társadalmi kísérlet ilyen gyorsan még nem sikerült másnak.

N.P. tökéletesen jellemezte a propagandagépezet üzenetét, illetve annak uszító mivoltat és ezek az emberek ezzel a viselkedésükkel szomorúan igazolják vissza, hogy Orbán uszítása termékeny talajra hullott.
Semmiféle emberek személyét érintő gondolat nincs Niedermüller Péter gondolatmenetében. Azt próbálja érzékeltetni, hogy ha a társadalom egészéről lehámozzuk azokat akik egyébként teljesjogú tagjai a társadalomnak akkor akkor csak a fehér, keresztény, férfiak, és nők maradnak akik ugyanolyan veszélyesek a magyar társadalomra mint a Hitleri ideológiából ismert szőke kék szemű úgynevezet "über mencs" az árja faj. Ezért kell minden lehetőséget megragadni és megállítani azt a nézetet, hogy nem minden ember egyenlő. Nincs ember meg emberebb.

Niedermüller rájuk adta az inget. Passzolt.
Hordják is veszettül büszkén!
A...
Csizmás Kond
@troppauerhumer: gondolom hogy te egy átmeneti bőrszínű vagy ezen okoskodásod után...szóval az a mit az a nájderhülye kitalált és kifejtett, ti most ragozzátok, holott ilyen kifejezés, törvény, megfogalmazás még soha sehol nem hangzott el. Azt elhiszem, hogy ma egyre többen hajlanak az utcai nyilt szex, a kokós mámor és hasonló életsors után viszont amíg téged is két ember becsületes szeretete és gyarapodni akarása hozott a világra addig az ilyen nájderféle megjegyzések utánzásával, beleélésével a saját apádat, anyádat gyalázod. Nájder egy politikus, neki az ilyen hajsza pénzt és további megélhetést hoz, szarik ő a te vagy más érdekeire, neki az a szent amit megfizetnek és ma egyes érdekek azt pártolják, hogy kiöljék az emberek valahova tartozási fogalmát nemcsak etnikailag hanem nemileg, mert akkor nem tud tartozni sehová és egy senkivé válik. Ha neked ez stimmel a te bajod viszont hogy ez ilyen propagandaszarságokban melyik oldal a gané azt még vissza lehet vezetni az egyén eredetére...és ha lombikban csíráztál még esetleg igazad is lehet de addig azt akit ember szült ne bántsd mert azzal magadat is bántod.
Aki Én
@Csizmás Kond: Miért olyan fontos nektek, hogy kiforgassátok, meghamisítsátok amit mondott ez az ember?
Miért gerjesztitek a békétlenséget?
Nessy
"bízunk abban, hogy a faj, nem, illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket" – áll a CÖF-CÖKA közleményében. Mi is, csak éppen Polt Péter nem úgy gondolja! Mondják uraim, az imareggeli közben végig gondolták ezt a mondatukat??? El mernék küldeni azoknak, akiket valóban már évek óta megilletne??? Tessenek vigyázni az igazsággal, mert visszaüthet!
CsipkeRózsa
Ki tudja, mit jelent egy hozzászólás szövegének elején: "gondolom hogy te egy átmeneti bőrszínű vagy"
Nessy
@CsipkeRózsa: Ha netán tán barnább bőrű kötvényes, vagy fideszes kicsit sikkasztó roma, akkor "fehér", ha nem, akkor átment "barnába", akit szidni illik.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: olvasni tudsz de nincs szövegértelmezési képességed, Ha valamit nem rágnak meg neked nem érted meg.
...az átmeneti az olyan hogy mindig annak vallja magát amit a perpillanat helyzete érdeke megkövetel...ma fekete, holnap fehér...és közben a kettő között minden...ha a bőrén nem is látszik akkor a nyakába akasztott táblán jelzi, hogy én is fekete vagyok, én is cigány vagyok, stb...holott még a saját mivoltjában sem tud megfelelni...amúgy mielőtt ettől is agymenést kapna valaki, akár te,ez nem célzott kijelentés volt csak utalás és ha elolvastad a többit is meg kellett volna értened de mint mondtam azt is csak megrágva tudnád lenyelni.
kereső
@Aki Én: azért, amiért Gyurcsány-t is kiforgatták.Ez is hozzátartozik a hatalom megtartásához/megszerzéséhez.
kulabombaafityiszre
Mindig ez van,a nácik sértve érzik magukat ha nácinak nevezik őket.
Mint például az 5-s számú tagkönyv ratyí tulajdonosa,aki nem buzi csak szereti a féfiakat.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Dehogy erőlködök csak ki nem állhatom az értelmetlenkedést...a fej nem csak azért van, hogy a fodrász legyen ahol hajatfessen...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nézd hülyének a közelebbi ismerőseidet, hátha értékelik.

Az én fejemen nem dolgozik fodrász.
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Látom, megjöttél a megdönthetetlen érveiddel. Légy üdvözölve derága takonynáci baro...viszontválaszodban pedig az érvelés hiányára hívnám fel becses a figyelmed.Olyan érvet kellene felhozni, ami nem az agy nélkül vegetálók számára érv csak.látom,
neked is kisebbségi komplexusod van, amit folyton táplálni kell..melyik részt tudod érvekkel megcáfolni, ja, hogy semelyiket. Enélkül pedig,csak egy újabb szervilis agyhalott sivalkodását olvashattuk.
Majd szorítunk neked is egy kis helyet, amennyit az agyi kapacitásod igényel...

Tanulj tinó:A DIKTATÚRA 8 LEGBIZTOSABB JELE
Néha nem árt átismételni, melyek a diktatúra legfontosabb jellemzői, ugyanis a XX. században több diktátor is bebizonyította, demokratikus eszközökkel is vígan hatalomra lehet jutni, majd lebontani a demokrácia legalapvetőbb intézményeit.www.emelttortenelem.hu/a-diktatura-8-legbiztosabb-jele/
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Na figyu ingyen orbáns.ggszolgálatos bérhülyegyerek :
Vegyünk négy fehér, keresztény, heteroszexualis férfit a magyar múltból.

Széchenyi István, Bibó István, Göncz Árpád, Esterházy Péter.

Ugye nyilvánvaló, hogy NP nem őket tekinti "szörnyű képződménynek"?
Hanem azt a szemléletet, mely szerint csak ezek az attribútumok (fehér, keresztény, hetero) élvezhetnek társadalmi megbecsülést. Ők és csak ők volnának a nemzet, a magyarság. Tűrhetetlen kirekesztés.
Azt is tudjuk, hogy a négy kiváló férfiú egyetértene Niedermüller Péterrel.
www.atv.hu/belfold/20200128-niedermuller-peter-nincs-miert-bocsanatot-kernem/hirkereso?fbclid=IwAR0Scwhx9rEk5Zo_Q2m1Q5mO85unzZtX2pf7Ab5YGL554oN-4-C98vGBk24
Csizmás Kond
@troppauerhumer: Nem nevezgetltf vissza, mert annál többre tartom magam nálad...szóval az a fehérizé amit a nájdergyerek elböfögött csak nálatok irány, ő találta ki, ő mondta el, ő fejtette ki az értelmét tehát tőle kérdezd, tőle kérj magyarázatot az ilyen elméletekre .
Amúgy biztos vagyok hogy neked azért kompatibilis a gendernájder elmélet mert egynemű szülők gyerekeként még nem határoztad el, hogy milyen nemű is vagy.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 9:35
Azt írod egy hozzászóló társadnak: " mert annál többre tartom magam nálad"

Ne sértegess mindenkit, aki nem osztja a véleményedet. Ne tartsd magad többre egy nálad értékesebb embernél. Próbálj egy kicsit szerényebb lenni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika ez nem erkölcsrendészet...itt véleményt adunk valamiről, és nem egymás érzékenységét próbálgatjuk. Te vagy a magas lón mert soha nem tetszik a véleményem és nem is a cikket véleményezed legtöbbször hanem az én hozzászólásomat...próbálj ésszerűen a cikknél maradni és akkor hátha nem a más leszel ennyire nebáncsvirág.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a véleményedet kifogásoltam, hanem a másokat leminősítő hozzászólásaidat, azok nem a cikkekre vonatkoznak. Nem vagyok nebáncsvirág, nem rólam volt szó.
kokopelli
@CsipkeRózsa: ..el kell döntened,hogy "magas lovon",vagy "magas lón" vagy ! (;-))
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Most neveket nem fogok előkeresni, az itteni hozzádszólásom troppauerhumer-hez intézett szövegedre vonatkozik. Egyébként, nálad ez, a másokhoz való beszédedben, igen gyakori szokás.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika, már ezerszer elmondtam, ez itt a cikkel kapcsolatos okoskodások helye, ha valamit úgy írtam, hogy annak csak személyeskedő célja van veled szemben azért bocsánatot kérek, de ha nem, akkor okoskodj úgy vissza, hogy a kapcsolatban legyen a cikkel...ami meg a többieket jelenti ahhoz szerintem neked semmi közöd hogy én hogyan válaszolok az ők balfaszkodásaikra. Az én gyakori szokásom, hogy kutyával kutyául és sajnállak, hogy csak az én keménykedéseim akadnak fenn a gyér szűrődön, míg az övéket észre sem veszed...mert az egyoldalúság.
Eladott Ország
A CÖF simán lenyúlta az MVM fél milliárdját, és ha szóba jön, fel vannak háborodva! Ilyen mint Csizmadia, volt párt tag és SZT.tiszt századosi rangban! Vagy ez a jellemtelen tetű Stefka dobtáras Pista! Oké, munkásőr nem volt, de azon kívül minden! Bencsik minden pártot megjárt már, MSZP-s azért nem volt, mert Horn elhajtotta! Nagy emberek, utoljára mamutszarból láttam ekkorát!
SystemError
MVM-es 500 millióval kapcs is lesz nyomozás nyugi..:)
Qqberci
Akkó' mán csak bajerzsótit kell beperelni, sokszorosan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.